Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12323
View
2010
Reply

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOARD PERUBATAN VOL. 7

 Close [Copy link]

Author: Catpaw       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-8-2020 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Catpaw at 4-8-2020 01:21 AM

Jemput sembang santai di sini, tak terhad tentang perubatan je.

Jangan malu jangan segan, contohilah makhluk di bawah ini








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-8-2020 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Hihihi.. Yezaaa.. Rumah baru
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 4-8-2020 01:28 AM
Hihihi.. Yezaaa.. Rumah baru

Cik sarah tak kena kuarintin kaaa
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
matbad replied at 4-8-2020 01:41 AM
Cik sarah tak kena kuarintin kaaa

Tempat tu 10 minit dari rumah.. Jadi x kena kuarantin
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni borak2 pasaipa yek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2020 06:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 4-8-2020 03:15 AM
Ni borak2 pasaipa yek

Macam2 boleh, dialu-alukan. Sembang2 kosong ke kesihatan ke
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 4-8-2020 12:28 AM
Hihihi.. Yezaaa.. Rumah baru

Jom runtuhkan
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi terima kasih mod hidang teh
Nak cerita iols ada 5 ekor anak kucing umur 3 minggu
Semalam diorg pegi menyiasat bau asap. Rupanya mak iols tido tak tutup api dapur habis jelaga satu bilik. Pandai pulak si kittens
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 07:35 AM | Show all posts
habis dah cuti henpon tertinggal tgh caj kat rumah kena balik ambil plak...duh kang meletop...

Opis dapat 2 ekon...satu bebetul bawah meja ku yahuuuuuuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 07:48 AM | Show all posts
Salam semua. Selamat hari raya aidiladha..

Iols nak share pic pokok hiasan yg iols beli dari nursery Sungai Buloh hari ahad lepas. And ada yg i beli online shopee..
kalau ada yg namanya salah, i mohon ampun yaa.. i baru2 nak belajar tanam2 pokok hiasan ni.

Ni pokok yg i beli kat nursery sungai buloh :

Aglaonema.jpg
Aglaonema

begonia.jpg
Begonia


ficus elastika rubber plant.jpg
ni sejenis rubber plant - ficus elastika


gwqe.jpg
ni i tak tahu nama dia. lupa nak tengok kat pasu lama.

Ok ni pulak pokok yg i idam-idamkan.

Philodendron BIRKIN

birkin 1.jpg     birkin 2.jpg

Birkin ni i beli online kat Shopee harga RM17. saiz small je. Kalau kat Nursery Sg Buloh size large harga RM36.
Sbb i takut birkin mati, so i beli yg kecik & murah je.. klu beli yg besar lepas tu mati, mau i meraung

Selain dr birkin ni, i order Sanseveira Moonshine harga RM15 kat shopee (seller yg sama).

gweq.jpg

Kebetulan pokok yg i order kat shopee ni sampai semalam sama dgn pasu biru (order shopee gak).
So i re-pot siap2 terus. Happy betul i semalam.

Ok tu je nak share buat masa ni. Korang doa2 kan pokok2 i semua ni hidup subur ya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Selepas meroyan di wasap....akhirnya.. Masuk juga walaupun bukan sepenuhnya rm1200

Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 07:56 AM | Show all posts
Edited by seribulan at 4-8-2020 06:58 AM
makton replied at 4-8-2020 06:48 AM
Salam semua. Selamat hari raya aidiladha..

Iols nak share pic pokok hiasan yg iols beli dari nurs ...

cantiknya...kena projek pokok puding gak ni...selain orkid & herba @KakLeen

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 07:58 AM | Show all posts
sarah82 replied at 4-8-2020 06:51 AM
Selepas meroyan di wasap....akhirnya.. Masuk juga walaupun bukan sepenuhnya rm1200

Alhamdul ...

syukur...ni tengah adjust meja untuk maksimumkan ekon kat diri

risau mikior henpon tgh caj kat rumah tu...


Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 07:59 AM | Show all posts
seribulan replied at 4-8-2020 07:56 AM
cantiknya...kena projek pokok puding gak ni...selain orkid & herba @kakleen

mak i ada tanam pokok puding.dulu penah stay kat homestay kuala pilah, owner homestay jamu makan rendang itik dia letak daun puding.
terus mak i minta batang pokok tu sikit nak semai kat rumah.
sedap daun puding tu ye.. masa tu 1st time i makan

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 4-8-2020 07:35 AM
habis dah cuti  henpon tertinggal tgh caj kat rumah  kena balik ambil plak...duh  kang me ...

Tukar guna cable jenama McDodo type auto disconnected selepas 30 minit full charges bateri.
20200506_134540.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 4-8-2020 07:58 AM
syukur...ni tengah adjust meja untuk maksimumkan ekon kat diri

risau mikior henpon ...

Huhuhu.. Baik balik ambik.. Bukan sejam 2 jam kat opis.. Berjam2..handphone rosak boleh beli.. Rumah terbakar jenuh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 08:09 AM | Show all posts
makton replied at 4-8-2020 06:59 AM
mak i ada tanam pokok puding.dulu penah stay kat homestay kuala pilah, owner homestay jamu makan r ...

Mak saya pun...wah itik sedap tu...semalam makan gulai lemak telur itik...

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 08:10 AM | Show all posts
sarah82 replied at 4-8-2020 07:00 AM
Tukar guna cable jenama McDodo type auto disconnected selepas 30 minit full charges bateri.

boleh cari le...tak le risau kalau tertinggal rumah lagi...

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 08:11 AM | Show all posts
sarah82 replied at 4-8-2020 07:02 AM
Huhuhu.. Baik balik ambik.. Bukan sejam 2 jam kat opis.. Berjam2..handphone rosak boleh beli.. Rum ...

tu yang dok bermain di fikiran ni...


ni dok makan nasi lemak telur mata...kolig bagi nasi lemak bungkus...ada gak beli bihun + ayam goreng...


Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 4-8-2020 08:10 AM
boleh cari le...tak le risau kalau tertinggal rumah lagi...

Dah 2 tahun tukar cable jenis ni.. Beli phone baru saja.. Terus order kat lazada/shopee.. Yg sy attached tu utk gamer.. Kalau bukan suka main game.. Cari yg Knights Series.. Lagi tahan lama berbanding 1st gen cable mcdodo auto disconnet
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list