Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
8280
View
116
Reply

"Allahu Anak Soleh,"- Yatt Hamzah Puji Da'i Syed Belikan Ibu Gelang Emas

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-3-2021 10:15 AM | Show all posts |Read mode
Baru-baru ini Da'i Syed ada membuat kejutan kepada ibunya dengan menghadiahkan sutas gelang emas.


Kata Syed, ibunya hanya tahu tentang pemberian tersebut selepas dia meminta untuk memilih gelang yang disukai.




Foto: IG




Menurutnya, ibu Syed hanya menuruti permintaan anak lelakinya itu dalam keadaan terpinga-pinga.


Selepas menggayakannya di tangan terus sahaja Syed bayar.




  



"Masa ni mama tak tahu yang aku nak beli gelang emas kat dka. Bila masuk kedai aku cakap,'mama pilih ja nak yang mana'," katanya.


Dalam rakaman tersebut, dapat dilihat pendakwah kontroversi ini memeluk ibunya dalam tempoh yang agak lama.


Di kapsyen, Syed kata ibu adalah insan yang tak pernah gagal berada di sisinya.




  



"Jadikan ibumu seperti raja maka Allah akan berikan rezekimu seperti raja," tulisnya.


Di ruangan komen ramai rakan artis dan pengikut setianya tersentuh hati.


Antaranya Yatt Hamzah yang memujinya sebagai anak soleh.





Korang bila lagi nak belikan ibu emas? Automatik boleh jadi anak soleh nanti.-CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:24 AM | Show all posts
solehnya... tapi dekat pompuan lain takde pulak soleh gitu....
btw geli geleman dengan warna rambut heols.. macam inai gone wrong..
mungkin pakai inai wedding...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah. This is the type of boy I am married to. This is also kengkonon the type of person who will become a good husband, one who cherishes his mom. Ceh. F reality.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:27 AM | Show all posts
Eh, pe mende Yatt tulis camtu kene buat thread.
Lain la kalau Yatt kate die bg gelang tu kt Yatt jgk.
Tu baru GOSIP.
Sepul sayang, ko paham x gosip tu hape?
Komen netizen bukan gosip, unless it's juicy.
Komen retis pn bkn gosip.
Baik ko letak komen ko sendiri kt IG retis, pastu pos kt sini sbgi gosip...
"Cantiknya...." komen Sepul terhadap Pian cecupak. Gittew
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Baiklah jika begitu.
Semoga terus menjadi anak yg soleh ye dai syed
Jgn nakal2. Kahkahkah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau jatuh tergolek cmna pun, emak kau lah yg kutip kau tau. Jadi lepas abis bicara ni, kalau sabit, kau redha dan buatlah yg terbaik. Syukur lah Tuhan tak kasi kau sakit. Kau pandang muka org tu dan kau jagalah maruah dia. Btw, kau tetap nampak boyan dek.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak gatal totey conteng arang kat maruah family lg sesuai. Nak puji xberhagakkkk... Pffftttt
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah syukur{:hooray
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx: Eh, pe mende Yatt tulis camtu kene buat thread.Lain la kalau Yatt kate die bg gelang tu kt Yatt jgk.Tu baru GOSIP.Sepul sayang, ko paham x gosip tu ha ...


Dia tahu apa2 psl kemut, nab astillah, sohai, sskjp tu sume mengundang laharan.. Maka makin ramai komen benang dia...patut kita lepas ni ignore je. Biar benang2 dia sendu mcm esbatu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa relevannya makcik drama ni? Tapayah la mengagungkan laki merenyam macam ni. Tonggang selagi boleh ke gayanya?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:49 AM | Show all posts
kenapa setiap minggu naik muka dia ni?

setiap family yang ada anak/ adik perempuan dah pangkah besar-besar dia ni

walaupun suka sama suka, tetap tak mengubah hakikat yang dia dah rosakkan ramai anak perempuan orang.
buat la baik macam mana pun, mak bapak tetap terima kau.
tapi sorry ler. pada aku, dia tetap perosak.

lagi satu. remove title Da'i tu, jangan kaitkan dia dengan Da'i-Da'i lain lagi dah
dasar nila setitik
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy: Ah. This is the type of boy I am married to. This is also kengkonon the type of person who will become a good husband, one who cherishes his mom. Ceh. ...


Hehe iols faham, kakadua.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama spesis jenis muka tebal....xde kemaluan
NR versi lelaki...
DS=NR versi perempuan
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku x phm daie muke x semegah peel pon hurmmm post dpt 80k+ likes. Sape je la yg like tu wei.. mmg dunia akhir zaman
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts


Alhamdulillah. Soleh.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 20-3-2021 11:16 AM

selalunya tipikal jantan gini mmg ngan pemeli dia baik sgt tapi ngan anak orang lain jahanamulazi tp kalau kita ngadu kat pemeli dia harom laa depa nak percaya duk meratib laa anak dia tu baik budaknya selalu balik kg selalu bg mak duit

Btw iols terganggu tgk gambar dia suap kukis kat mak dia tu ekceli gambar tu utk promo kukis ke promo gambar anak & mak?
Tgk gambar mcm nak pomot kukis tapi kukis tenggelam.
Taktau apa point of view dia dah tau kukis warna cokelat gunala serving tray/board kaler cerah.
Nak jual kukis kan so pastikan kukis dlm gambar  nampak sedap dan buat org teringin nak makan.
Tp yelaaa org beli pun sbb depa obses ngan ko kan bukan sbb teringin makan kukis tu sgt.
Sorry takleh tahan diri tegur bab ni sbb kerja iols mmg hari2 buat styling dan shoot gambar produk makanan orang.


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:15 AM | Show all posts
aku nak montah hijooooo 'pendakwah' kontrobesi ni.. girls are being exploited by this cunning conman dan cik yatt ni masih nak bagi muka puji meninggi langit bagai? so very eww nak juga limelight dari perogol ni ye alahai dunia dunia..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:17 AM | Show all posts
ahlan wasabi...
Ana mencari puki untuk disental
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Kohkohkoh image cleansing. So pasni hakak kena haplod juga pemberian hakak pada mak ya baru dipandang bersih agitchew bodo mentaliti netizen reputs dai
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:44 AM | Show all posts
bagi hadiah something something baru nk solehhh kerrrr? apa ke bengongggg dn sempit sgt? so anak yg tolong emak bapak dr segi tenaga, tk berapa soleh kerrr?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list