Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12734
View
124
Reply

Miss Universe 2020 - Gaun Malam Rekaan Rizman Ruzaini Untuk Francisca Luhong

[Copy link]

Author: kp5x       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-4-2021 03:22 PM | Show all posts |Read mode

Kredit foto : Instagram Francisca Luhong, Majalah Remaja





Busana rekaan pereka duo terkenal Rizman Ruzaini akan menjadi salah satu pakaian rasmi bagi kategori gaun malam untuk pertandingan Miss Universe 2020 yang dijadualkan berlangsung di Hollywood, Florida, Amerika Syarikat pada Mei ini.


Bakal digayakan wakil Miss Universe 2020 Malaysia, Francisca Luhong, busana yang diinspirasikan daripada karakter Puteri Sejinjang, seorang puteri raja yang disumpah menjadi sebuah pulau itu merupakan refleksi kepada budaya dan identiti Francisca sendiri yang berasal dari Sarawak dan berdarah Kayan, Kenyah dan Iban. Warna biru gaun menggambarkan lautan terbentang luas manakala batuan pada gaun tersebut mewakili persisiran pantai.





Kredit foto : Instagram Miss Universe Malaysia







Kali terakhir rekaan Rizman Ruzaini terpilih ke pertandingan Miss Universe adalah untuk Miss Universe 2016, gaun malam berkonsepkan futuristik untuk wakil Malaysia, Kiran Jassal.


  



Kredit : Majalah Remaja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-4-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Lainnya rizman kt video ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 03:29 PM | Show all posts
tinggi betul belahan kain dress
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka detailing dia
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkejut Puteri Sejinjang tengok
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 04:03 PM | Show all posts
helicornia replied at 28-4-2021 03:29 PM
tinggi betul belahan kain dress

kan, terus x nmpk mcm pagent, nk lawan belahan gown miss pilipina (2018) kot
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah langkah terus nampak spender
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya body perempuan ni.....sesuai dgn baju tu....
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 04:15 PM | Show all posts
Design dah biasa diperagakan beza hanya bab detailing dia je
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 04:33 PM | Show all posts
Ombre - having tones of color that shade into each other, graduating from light to dark. Takde diterapkan dalam design itu, ya! Kalau di'ombre'kan gown ni ia akan jadi lebih menawan. Pada pandangan mata, embroidery motif placement agak off mengiring ke kiri..

ombre

ombre

Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik tapi biasa jer. Pilipin ada gaun lahar gunung berapi. Yang biru ni tema apa utk malaysia?
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella: Cantik tapi biasa jer. Pilipin ada gaun lahar gunung berapi. Yang biru ni tema apa utk malaysia?


Puteri sejinjang ? Nak kena riki baju sebenar puteri tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 05:14 PM | Show all posts
warna biru kain tu.. x menyerlah pulak aku tgk
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 05:27 PM | Show all posts
Nampak biasa biasa je kot jauh
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ivysaur replied at 28-4-2021 05:27 PM
Nampak biasa biasa je kot jauh

What u expect from rizman,lainlah kalau rizalman yg buat mesti kebabomm design dia.tgk jelah fesyen penyanyi bernombor habis dibadutkan oleh rr ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde auranyaaa la our miss universe ni..i rase kaler tu  mcm x mnarek..xde wow factor..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Meouls bukan tau sangat pasal fashion tapi kaler biru muda ni macam x menaikkan details pada baju.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
RR  ni diorg kapel ke sebelom  ni? Huhuhu

Utk tak off topic - badan mcm fran ni oklah nak pakai baju seksi seksa sbb cantik dipandang.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Color tu kurang umphh. Detailing dah ok. Kene color yg lebih vibrant & outstanding
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Puteri Santubong
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list