Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
3290
View
31
Reply

Keluarga Atta Halilintar 'Dihalau' Dari Malaysia Sebab Perangai Tak Semenggah?

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 11:49 AM | Show all posts |Read mode
YouTuber terkenal Indonesia Atta Halilintar menjelaskan ada pihak menyebarkan berita palsu mengenai keluarganya yang berada di Malaysia.




Kredit foto: IG




Jelasnya kepada media Indonesia, individu terbabit bagaimanapun sudah memohon maaf menyebarkan berita kononnya ahli keluarga Atta telah melanggar prosedur operasi standard (SOP) ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).


Kata menantu Krisdayanti itu seperti dipetik portal GEMPAK, "Itu cuma khabar angin, Biasalah orang buat cerita".







Difahamkan, individu sama juga pernah mendakwa sebuah petisyen dibuat bagi 'menghalau' keluarganya dari Malaysia sebab tidak disukai ramai orang di negara ini kerana bersikap jelek.

"Keluarga saya tidak dihalau pun, malah mereka berkawan dengan masyarakat setempat.

"Keselematan dan keamanan amatlah penting kalau kita tinggal di sesuatu tempat. Mereka pun patuh dengan semua peraturan di Malaysia," jelasnya.




Kredit foto: IG @sohwahalilintar




Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang kan? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
tak betul kot. kalau tak mesti Jabatan Netizen Negara dah keluar kenyataan. jahlokap satu individu dlm family dia buat hal pon dah kecoh, takkan segerombolan family asing buat hal takde yg tau? dlm ss tu pon indon sesama indon je membawang
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa dia duudk malaysia? Berhijrah?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
zeed: Kenapa dia duudk malaysia? Berhijrah?


Kerja bangunan kot...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pun tertanya kenapa family hape berjahit kat tgn ni tersadai kat malaysia eh. Memang takleh blk langsung ke?
Tgk ig mak dia nampak main golf bagai gak so orka la kan bukanlaa buruh di sini hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi: Iols pun tertanya kenapa family hape berjahit kat tgn ni tersadai kat malaysia eh. Memang takleh blk langsung ke?Tgk ig mak dia nampak main golf bagai ...


Gambar pun banyak kat oversea. Orka jugak la ek. Yindo ni kalau susah susah betul. Kaya kaya betul.. tp halilintar ni memang nama dia ke nama komersial je?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang tak semengah pun. Dgn pakaian fesyen ntah pape, nampak nauu indon. Dgn mak dok terjoget2, tepuk dahi tengok. Bagi je lah balik negara dieorg tu,semak je dok sini
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Netz indon ni adanya benda nak soh jadi gaduh.. War war war
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Family die ni berkawan rapat ngan bos my sister... Boas die kate diorg taknsuke atta ni kawen ngan anak kris dayanti sbb kuat sgt menonggang arak katenye...

Tp anak deols tu lindungan kaabah sgt ke?... Dasar yindon.. Hahahh
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman: Kerja bangunan kot...

Aduyaiii, aii gelak guling2 dgn jawapan pendek lagi spontan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:36 AM | Show all posts
family halilintar ni femes sbb hapa ya?

attar ni kawen dgn anak KD kn,
bru pregnant few weeks dh siap buat vid bagai,
then gugur kn...sedih la pulak...huuuuu
xpa usaha lagi, muda lagi
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:58 AM | Show all posts
knp family dia duduk malaysia.. anak kawin pun tak balik...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:33 PM | Show all posts
halilintar ni bukan kaleng2 jugak dkt indonesiaaa sana
g kaji bapaknya atta itu shiapaa
dlu mase dlm thread kawen atta tu katenye apak dia melarikan diri dr indonesia sbb status bapaknye tu la
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:09 PM | Show all posts
Bagus jgk ada yg buat gossip kena halau tu....baru diaorang duk rumah senyap2. Kalau tak keluar beramai2 g mall la g jogging la. Diaorang ni tak boleh balik sebab covid atau memang tak nak balik indonesia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Atta ni siapa..fekes sgt ke sampai blh kawen anak.KD
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
kuchibambam replied at 11-6-2021 05:55 PM
Atta ni siapa..fekes sgt ke sampai blh kawen anak.KD

Youtuber tersohor..subscriber dia kat youtube berbelas juta
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nevberg replied at 11-6-2021 07:00 PM
Youtuber tersohor..subscriber dia kat youtube berbelas juta

27 juta...pling tinggi di asia katanye
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Family ni stay kat malaysia sbb tgh terima rawatan kt sini..ayah dia kut yg sakit tu, tp penyakit dirahsiakan. Dulu duk penang, lps tu perak skrg ni x pasti
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nevberg replied at 11-6-2021 07:00 PM
Youtuber tersohor..subscriber dia kat youtube berbelas juta

Walawey.. contemt apa dia tu..malas nak nemgok kat yt
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Shiapaaaa? Kok mukanya seperti irwansyah versi pendalaman ya?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list