Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
13932
View
165
Reply

Nabila Huda Dituduh Gemuk, jadi mangsa 'Body Shaming' mengamuk lah dia

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-6-2021 01:34 PM | Show all posts |Read mode

NABILA meluahkan rasa geram terhadap pihak yang suka memperlekehkan bentuk badannya.

Gemuk pun popular, bapa saya Amy Search – Nabila Huda

PETALING JAYA – Naik angin dan berang dihina, pelakon Nabila Huda memberi amaran keras kepada individu yang suka membanding-bandingkan bentuk badannya dengan orang lain.

Menerusi satu hantaran dalam Instagramnya, pelakon filem Munafik itu kelihatan geram dan tidak senang apabila mendakwa masih ada pihak memperlekehkan bentuk badannya.

“Saya bagi amaran keras kepada sesiapa sahaja yang suka membanding-bandingkan bentuk badan saya. Lebih baik awak berhenti kalau tidak mahu saya keluarkan kata-kata kesat yang boleh menyakiti hati anda dan keluarga.

“Awak kenal saya, tetapi sebenarnya awak tidak tahu siapa saya yang sebenarnya. Saya bersuara mewakili, sama ada lelaki dan perempuan yang melalui benda ini (fizikal dihina),” katanya.

  


Dalam hantaran itu juga, Nabila dengan tegas meminta masyarakat supaya berhenti daripada sewenang-wenangnya membuat perbandingan tentang fizikal orang lain.

“Tidak kira macam mana rupa kita, rambut kita, kulit kita dan bentuk badan kita, setiap orang dilahirkan cantik dengan cara mereka sendiri. Berhenti membanding-bandingkan,” jelasnya.

Dalam pada itu, Nabila atau nama penuhnya Nabila Huda Suhaimi, 36, turut menyenaraikan beberapa kelebihan yang ada dalam hidupnya walaupun mengakui kini berbadan gemuk.

“Saya gemuk, tapi saya berkahwin, ada suami dan anak. Saya ada rumah, boleh memasak, bahagia, ada kerjaya.

  


“Saya adalah pemenang aktres terbaik, kulit saya cantik, saya ketawa siang dan malam, hidung saya mancung, bibir saya seksi dan saya dilahirkan popular,” tulisnya dalam Instagram.

Tambahnya lagi, dia turut memiliki tujuh ekor kucing, dua buah kereta dan motosikal serta disayangi semua orang.

“Bapa saya Amy Search (penyanyi terkenal). Awak ada? Awak tidak ada apa-apa,” katanya.

Perkongsian Nabila itu turut mendapat perhatian dan sokongan oleh rakan-rakan selebriti lain antaranya Erma Fatima, Shima Anuar, Daiyan Trisha, Mona Allen, Ika Nabella, Fizo Omar dan Adeline Tsen. – K! ONLINE

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2021 01:35 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2021 01:36 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2021 01:37 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2021 01:38 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 01:40 PM | Show all posts
dan semua itu adalah pinjaman duniawi.... tiberrr
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa sheols bambam pakai baju off shoulder ada ropol2 pulak tu dalam dendam aurora mmg rengsa tengok. Dah takde baju pesen lain ke? Bak kata kak zai peha melimpah. Ni lengan pulak yg melimpah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Errmm.. berlagak pulak.. x leh counter attack cara lain ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya kurus dan saya tak bodoh mcm rerama
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Calling for blastoff.... ni antara kesan baksin ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 01:56 PM | Show all posts
ok faham.. dia cuba menganjing yang bagitahu dia gemuk...
tapi nampak tak masuk la pulak menganjing sebut2 ada kete semua tu...
bukan kena mengena pun...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Die chubby mane ade gmok..lgpn die kn penah ckp die suke dgn bdan die skrg, after die join pilateS...tp dlm cite diva popular, ade dialog ogy ckp die gemok dkt tizz..die xmarah pn..msti die tau kan dialog tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg gemok dan kepam kan die ni...x sesuai jadi heroin pukul 7...kalau jadi heroin watak mak2 anak 3 4 mungkin boleh la..slot cerekarama...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
poyo....lakon pun idok ler beh mane..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 02:09 PM | Show all posts
RumiMenari replied at 20-6-2021 05:54 AM
Saya kurus dan saya tak bodoh mcm rerama

cam ni aku like komen kau.

berlagak nya dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2021 02:10 PM | Show all posts
sugarlovebutter replied at 20-6-2021 01:56 PM
Die chubby mane ade gmok..lgpn die kn penah ckp die suke dgn bdan die skrg, after die join pilateS.. ...



dialog :

sofi : cepat mengaku gemok!

nabila : errkkkkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2021 02:11 PM | Show all posts
babycc replied at 20-6-2021 01:52 PM
Errmm.. berlagak pulak.. x leh counter attack cara lain ke?

takat tu je LEBEL pemikiran nya
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak penat ke asik bitter sentap bagai ni, perkara terbaik adalah buat bodo je
Ia nya lebih menyakitkan hati orang yg mengata anda.
Sebab depa mmg nak buat anda koyak je pun.
Iols sampai rasa nak block je mana2 kawan yg hari2 bitter n paranoid ngn org.
Tak abis2 duk ckp ada org ngata la sindir dia kat belakang kalau betul ada pun biaq pi jela tah2 takde sapa pun ngata ko je perasan sendiri sbb sendiri ada masalah gangguan mental barangkali.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp sheols lawa and funny. Yg kutuk bodyshaming tu boleh geng pelakon wanita dulu bodyshame wakil kakafaz sana. G sana main jauh2.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
So what if you anak Amy Search?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list