Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
4349
View
34
Reply

‘Belum lagi meroyan pasal pemandu kereta’- Sofia Jane

[Copy link]

Author: Cari-Editor       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-6-2021 03:28 PM | Show all posts |Read mode
‘Belum lagi meroyan pasal pemandu kereta’- Sofia Jane



Oleh ZULQARNAIN ABU HASSAN    20 Jun 2021, 2:15 pm

KUALA LUMPUR: Pelakon terkenal, Datin Sofia Jane, meluahkan rasa berang terhadap sikap pengguna jalan raya yang suka melanggar lampu merah.

Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Skrin (ASK2007) menerusi drama Sebuah Ijtihad itu menasihati penunggang motosikal supaya mengikut undang-undang jalan raya dan hormatilah pejalan kaki yang mahu melintas.

“Saya mohon penunggang motosikal yang menghantar makanan, berpada-padalah. Lampu merah jangan main langgar. Orang nak lintas jalan seperti berhadapan dengan maut setiap kali di lintasan. Saya faham kalian nak capai kuota harian tapi janganlah sampai nak menjemput maut.

“Siap hon mereka di lintasan pejalan kaki. Kalau memandu di kawasan perumahan, perlahanlah. Kanak-kanak, orang tua nak berjalan pun payah, takut dilanggar. Apa nak jadi ni? Dah tak ada undang-undang jalan raya ke? Ini baru motosikal, belum lagi saya meroyan fasal pemandu kereta,” ujarnya.

Dalam perkongsian berlainan di Twitter, Sofia pernah menyaksikan kejadian hampir meragut nyawa kanak-kanak oleh sikap pemanduan pemandu kereta di parkir.

“Bawak kereta macam samseng di tempat letak kereta. Belum lagi jalan raya. Saya pernah lihat kanak-kanak berlari di parkir dan hampir-hampir dilanggar kereta yang bawa laju!” ciapnya.

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari-editor ni siapa pula
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 20-6-2021 03:49 PM
Cari-editor ni siapa pula

Level beginner lagi. Iols pun nak apply kerja kat Carilah kalau sekadar buka benang berdasarkan komen artis dan Netizens
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 03:53 PM | Show all posts
tapi betul apa yang isteri perempuan dan dot dot dot tu cakap..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 03:54 PM | Show all posts
yes betul la apa dia kata... tapi bukan motor je...

iols menyampah yach di mana2 pun di malaysia ni kita nak melintas pun semua kereta ke motor akan memecut...

belum masuk lori atau treler lagi yang jelas2 blindspot deorang lagi bahaya tapi gigih jugak la nak memecut tak nak bagi pejalan kaki melintas... sanggup kau nak melanggar orang dari bagi orang lintas...

lain sekali di luar negara... pejalan kaki di utamakan melintas dulu...

nak melintas bukannya lama pun... setakat 2-3 orang je sekali lintas atas jalan raya tu dalam 30 minit... bukannya pati atau rombongan acik2 china yang melintas sekali laluan 30 minit baru habis deorang semua melintas satu kampung...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 03:55 PM | Show all posts
fairy_fairy replied at 20-6-2021 03:52 PM
Level beginner lagi. Iols pun nak apply kerja kat Carilah kalau sekadar buka benang berdasarkan ko ...

kaka kena target 10,000 views setiap benang....dan buka 1000 benang sebulan.. dapat la RM2k sebulan.... ok la tu tinggi sikit dari gaji minima
takpun pergi cod kek mamasabariah jah... mahal sikit dari foodpanda...

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 20-6-2021 03:55 PM
kaka kena target 10,000 views setiap benang....dan buka 1000 benang sebulan.. dapat la RM2k sebula ...

Takdelah kerja berat macam aktiviti kambus mengambus kek Mamasab. Sekadar perlu tahan makian forummers jer. Okay, akan iols pertimbangkan
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 20-6-2021 04:08 PM

Skrng ni risau ngn food rider jer....bnyk kali dh nengok depa langgar lampu merah...pastu bila nak lintas jln...tetiba teropocot....motor depa dh dekat...kita tgk belah jer...tetiba muncul depa arh bertentangan...@lawan arus....
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 04:10 PM | Show all posts

Naik pangkat kot, bukak acc baru..tahniah yach cari editor dek non!! mesti yg jenis gigih buka thread wpon ceta sendus di pagi hari raya haji. anyways setuju ngn idola meols ni.. sbb penah terjadi kat meols..astaghfirullah..saba jelaaa masatu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul.. sekarang makin ramai pemandu yg biadap tak kira motor ke kereta..yg memandu dlm perumahan mmg laju2.. nk kejar apa ntah la..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 04:30 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 20-6-2021 03:55 PM
kaka kena target 10,000 views setiap benang....dan buka 1000 benang sebulan.. dapat la RM2k sebula ...

iols pun nak apply lah
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Motor suka hon... Kdg mcm motor tu xde brake pulak semua kena bagi laluan kat dia jer..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sofea ni x accept pun peminat nak follow dia kat insta...
Pelik pulak pilih2 org walhal kerana peminat lah org kenal sis..
Kat twitter je dia accept
Peminat tulis pun dia x kan respons Kat twitter tu..
She has changed... Hmmm
X sama mcm dulu
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Daripada gmbr di ats, ketara betul nmpk sisi kertu sheols! Utk tajuk gosip, hmmm gosip ke ni? Sheols juz luah kan perkara yg betul, x ada apa nak digosipkan. Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni still kat Melbourne ke dah balik KL?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 20-6-2021 03:55 PM
kaka kena target 10,000 views setiap benang....dan buka 1000 benang sebulan.. dapat la RM2k sebula ...

Ohh...bukan dpt RM3K ke...or maksimum boleh dpt RM3K...untunglah..baru tahu requirement utk dpt payment Tu mesti view tinggi..agak2 saiful Tu dah naik pangkat kot..skrg nih Ada protege baru raline lakk
.no wonder byk thread lately ni yg dibuka mesti nak sangkut dgn lofa..sbb lofa now nih dah jadi mcm tarikan  click bait utk dpt view tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 09:10 PM | Show all posts
vanilacup replied at 20-6-2021 07:03 PM
Sofea ni x accept pun peminat nak follow dia kat insta...
Pelik pulak pilih2 org walhal kerana pem ...

tak boleh  kaka nanti orang tahu life urban sheols... anak sheols pun selamber je bela anjing khen
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 09:11 PM | Show all posts
wirazam replied at 20-6-2021 09:07 PM
Ohh...bukan dpt RM3K ke...or maksimum boleh dpt RM3K...untunglah..baru tahu requirement utk dpt pa ...

boleh kot dapat 3k kalau rajin buka thread banyak2...
tapi nak dapat 3k tu susah jugak la sebab 20 sen per 1000 views khen tak silap...
15,000,000 views baru dapat 3k janji asyukkkk

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 20-6-2021 09:11 PM
boleh kot dapat 3k kalau rajin buka thread banyak2...
tapi nak dapat 3k tu susah jugak la sebab 2 ...

Sis dah pernah dpt ke?? Plg byk dpt berapa?Boleh celen income agen ke ??
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 09:27 PM | Show all posts
wirazam replied at 20-6-2021 09:24 PM
Sis dah pernah dpt ke?? Plg byk dpt berapa?Boleh celen income agen ke ??

ooo tak pernah lagi kaka... iols kira2 ikut apa mod bagi info dekat thread mana entah pasal 1000 views dapat 20 sen kalau tak silap...

choiii kalau 3k baik iols pergi cod kek mamasabariah...
terkambuih pun terkambuih lah...
janji customer yang kambuih kek2 tu sampai mampoih pokok2 dia... jangan iols punya laman sudah...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list