Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5922
View
71
Reply

Setepek Normala Samsudin Bagi Pesanan Padu Pada Golongan Anti Vaksin

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-7-2021 01:29 PM | Show all posts |Read mode
Melihatkan jumlah kes jangkitan varian Delta COVID-19 yang semakin meningkat, selebriti Puan Sri Normala Samsudin meluahkan rasa bimbangnya di Instagram. Ujarnya varian Delta ini berupaya untuk memberi kesan yang lebih teruk pada masyarakat terutamanya golongan anti vaksin.


Menerusi story Instagram, Puan Sri Normala berkongsi varian Delta ini sangat berbahaya dan boleh menjangkiti sesiapa sahaja. Tambahnya walaupun varian ini boleh menjangkiti sesiapa sahaja tetapi golongan anti vaksin merupakan golongan yang berisiko tinggi.


Foto: IG




Iktibar untuk mereka anti vaksin. Jika anda masih berdegil, akibatnya hanya tinggal anda sahaja yang terdedah teruk pada C19 Delta. Varian yang sangat kuat, tulisnya di Instagram.


Puan Sri Normala mendedahkan varian ini lebih kuat berbanding dengan COVID-19. Malah dia juga menasihati orang ramai yang sudah divaksin dan positif varian ini mengikuti nasihat doktor untuk sembuh.


Selain itu, Puan Sri Normala juga berharap agar mereka yang belum divaksin atau sudah menerima dos pertama untuk tidak bergerak dengan bebas dalam negara. Kongsinya, mereka ini turut mempunyai risiko yang tinggi untuk terdedah pada jangkitan.




  



  



Pada masa yang sama, Puan Sri Normala juga berkata varian Delta ini sama seperti virus COVID-19 iaitu boleh dijangkiti melalui udara. Nasihatnya, orang ramai yang ingin bergerak dengan bebas perlu menunggu sehingga jangka masa ikubasi vaksin selesai.


Harap mereka yang belum vaksin lagi atau belum sempurna, Jangan bebas bergerak ke sana-sini. Sebab anda terdedah dengan pada jangkitan, Varian Delta. Boleh berjangkit melalui udara. Tunggu sampai habis masa inkubasi tempoh selepas vaksin. Sayangilah diri dan keluarga kita ujarnya. -CARI


Sumber: Murai.my
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap rita rudaini bacalah pesanan akak normala kita ni {:hooray
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:42 PM | Show all posts
setepek? kah kah... hang ingat puak antivaksin jenis lembik dan heran ka ? hahaha depa tak kisah pun...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Cntiknye acik mala.... udah la cntik..pandai berkata2..  jauh bertiang dr acik lana yg meroyan aje
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik Mala confirm sangat je yg dah vaksin tak terdedah risiko covid dan Delta variant.

Semalam, data DG tunjuk, ada je yg dah vaksin tapi kena covid tahap 4 dan 5.

Belum tunjuk pecahan data kematian.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Die ni lawa sgt lah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya dia ni. Aging gracefully gitu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
udangku replied at 27-7-2021 01:41 PM
Harap rita rudaini bacalah pesanan akak normala kita ni {:hooray

spesis degil tu nak dgr nasihat org ke? haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Inadori replied at 27-7-2021 01:59 PM
Acik Mala confirm sangat je yg dah vaksin tak terdedah risiko covid dan Delta variant.

Semalam, d ...

kan die sbut tuh
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 27-7-2021 02:13 PM
kan die sbut tuh

Sebut apa
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Inadori replied at 27-7-2021 02:14 PM
Sebut apa

slps vaksin pun tak terlepas dr kena covid
yg diaim jgn sampai stage 4/5
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 27-7-2021 02:20 PM
slps vaksin pun tak terlepas dr kena covid
yg diaim jgn sampai stage 4/5

Tu la dia confident sangat. Padahal yg dah vaksin pun ada sampai stage 4 dan 5.

Tengok data DG bagi semalam.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:22 PM | Show all posts
dia dah duk di perlis ka skrg ni?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Inadori replied at 27-7-2021 02:21 PM
Tu la dia confident sangat. Padahal yg dah vaksin pun ada sampai stage 4 dan 5.

Tengok data DG  ...

iya sbb slos vsksin tempoh dua minggu tu penting..  klau kena sblm tu mmg truk la..
snb tu retis bodo mcm rita tu takyah bg statement sbb die bodo tu je
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Suhaimi Saad, Ritrude, Lana semoga dapat peluang merasa. Harap doktor PPIM boleh rawat. Jgn pergi hospital. Lagi2 sohai klu mati kat rumah lg bagus
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitakan kene ikhtiar dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dah berumur pun cantik. tu je nk ckp
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
OyenLemas replied at 27-7-2021 03:04 PM
dah berumur pun cantik. tu je nk ckp


Umurnya brp? Nampak mcm 40 an je
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:08 PM | Show all posts
wirazam replied at 27-7-2021 03:06 PM
Umurnya brp? Nampak mcm 40 an je

tua dahh. 56-57 dahhh. tp tula. ada uwang nenek pun boleh nmpk mcm kakak kakak hehehee
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap acik rita tercydukkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list