Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Jangan Cepat Melatah, Kenapa Nak Terasa Dengan Istilah 'Sendu'? - DSV

9-10-2018 11:02 AM|Oleh: Ain| Komen: 136

"Jangan salah tafsir istilah 'sendu' yang saya maksudkan. Saya tak maksudkan 'sendu' tu bermakna anda bukan siapa-siapa."

Gara-gara dikecam hebat hingga ada penggiat seni terasa hati dan mahu memboikotnya, Datuk Seri Vida (DSV) tampil memberi penjelasan.


Kredit foto: IG Noraniza Idris


Kredit foto: IG Damian Mikhail

Jutawan kosmetik itu meminta golongan artis supaya tidak mudah melatah dengan kenyataannya menggunakan istilah 'sendu' sebelum ini.

"Ia merujuk kepada perbezaan anda dari zaman kegemilangan dan setelah anda tak gemilang. Kenapa nak terasa?

"Kalau artis tu dah lama tak menyanyi, lama menyepi, lama menghilang dan lama tak muncul TV apa istilahnya tu?

"Kalau saya salah, tolong betulkan. Bagi saya jawapannya" katanya kepada mStar Online.



Terdahulu, DSV menegaskan dia tiada niat membuli artis demi kepentingan diri sendiri seperti didakwa Aishah.

"Sebenarnya Aishah silap. Saya menaja itu satu platform, tapi nawaitu saya buat program ini dengan Michael Ang adalah untuk mengangkat artis yang sendu supaya mereka boleh cari makan balik.

"Sekarang semua artis GV meletup-letup, sedangkan kalau artis nak naik ini memang susah, kena marketing tapi mereka dah dapat red karpet.

"Daripada tak ada show buat show. Motif kita mahu menaikkan artis bukan membuli artis. Jadi, jangan ingat program ini hanya sekadar hiburan semata-mata, tidak ya," katanya.

Malah, dalam kemas kini terbarunya di Instagram, DSV memaklumkan akan mengadakan sidang media petang ini bagi membuat penjelasan berhubung isu berlian pemberiannya.


Kredit foto: IG DSV

Semua orang memiliki pandangan dan terjemahan berbeza bagi sesuatu perkara. Jadi, berhati-hatilah sebelum berkata sesuatu kerana dikhuatiri akan menyinggung perasaan orang lain. 

Apa pula pandangan anda terhadap penjelasan terbaru daripada DSV ini? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
7
Terkejut
3
Sedih
8
Lawak
9
Bosan
4
Komen: 136
Komen

Previous : Menari Ghairah, Video Lucah Lelaki Mirip Ammar Alfian Pula Tersebar

Next       : Semua Tak Betul, Anita Sarawak Tak Bercerai Dan Tak Sakit-Noorkumalasari

Kakak Tiri Meghan Markle Dihalau Pengawal Keselamatan Istana
Gara-gara Busana Pink Ini, Nabila Razali Dikatakan Berkemban Ke ABPBH 31
Tak Tahan Dengan Guru Besar, Guru Kelar Tangan Sendiri
"Nice Butt" - Wanita Komen Punggung Lelaki Dikecam Otak Kuning
"Kita Tak Boleh Tolong Orang Port Dickson Ke?" - Anwar Jawab Tuduhan Stevie Chan
Malangnya Nasib, Macam Tu Je Anak Hancurkan Wang Tabungan Bernilai Lebih RM4 Ribu!
Kirim Gambar Pisau Kepada Isteri, Misteri Kehilangan Presiden Interpol Akhirnya Terjawab
Ibu Jahanam Hilangkan Diri Lepas Anak Pecah Usus Didera Kekasih
Maut Akibat Makan Laksa?
Pasangan Dicekup, Dalam Pantang Pun Nak Hisap Dadah
Semua Tak Betul, Anita Sarawak Tak Bercerai Dan Tak Sakit-Noorkumalasari
Bayi 2 Minggu Cedera Parah Dirogol
Lelaki Tikam Kepala Kerana Sukar Bernafas
Netizen Tak Boleh Move On Suara Fasha Sandha Sama Dengan Doraemon, Sama Ke?
Cadang Cuti Sekolah Berperingkat Elak Kesesakan
"Rasa Sia-sia Kumpul Anugerah" - Jalil Hamid Rasa Terhina Artis Veteran Jatuh Nilai
Jantan Kat Malaysia Parkinson Ke Kencing Merata? Habis Berkerak, Berbau Tandas!
"Kalau Dah Cinta, Mat Despatch Pun Saya Terima,"-Ruhainies
Simbah Air, Buka Jaket-Aksi Biadab As'Ad Motawh Dikecam Hebat
"Dia Tak Sengaja Peluk" - Aprena Manrose Pertahankan Nazim Othman
"Pakai Earpods, Cermin Mata Hitam. Haqiem Rusli Tak Tahu Adab Melawat Orang Sakit Ke?"
Nak Hidupkan Watak, Hannah Delisha Terpaksa Berkemban Dalam Filem
Dikritik Terlampau Seksi, Mungkin Ramai Belum Tahu Jasmine Suraya Bukan Muslim

Komen Terbaru

Quote msrosse 27-11-2018 02:45 PM
Harap karyawan saman malu vida sbb menjatuhkan maruah artis2 senior msia ... mintak vida kemukakan bukti yg artis2 senior nih tak der job ... mana dia dpt data mngatakan drg tak der income? ... bila dier ckp artis2 msia senior bermakna dia kena kemukakan bukti pd SEMUA artis2 senior msia ... drp mna dia dpt info ...lhdn kah? Jgn sembarang ckp jer dsv .. buruk padahnya ... dh jd tabiat dia nih ckp main hembus

Lain-lain Komen

Quote Rantaie 9-10-2018 11:08 AM
dia ni mcm keling jugak aku nengok..org cakap pasal keaslian berlian,dia boleh konar bab artis dulu2 makin malap.. 2 perkara yg jauh berbeza..nampak sangat si gemok badak sumbu hidong serombong ni jenis bongkak..patutlah semua suami ko cabut lari..
Quote asmara_me 9-10-2018 11:09 AM
ape ape la vida oii, untung tau kau tak sponsor GV , jihan ngan nabil tetap sebut, dah dua minggu gv, dua minggu nama kau naik, free promo kot .. bencilah
Quote Leeanne88 9-10-2018 11:11 AM
Artis lama ni kebanyakan still buat show ye. Cuma orang ingat tak aktif sebab tak masuk tv je.
Quote doubleA 9-10-2018 11:14 AM
sape yg melatah sebenarnya?
Quote talapia 9-10-2018 11:15 AM
Makin lama makin terserlah bongkaknya DSV ni... tak pernah nak mengaku salah. Seburuk2 Datok Aliff tu.. orang kecam ke hape.. ada jugak dia mengaku salah dia.. buat nasyid nak cover balik.

Si Vida ni.. lepas satu.. dia tambah satu lagi.. Biar smua org boikot dia. Boikot produk sampah dia tu.
Quote farlis 9-10-2018 11:15 AM
Bongkak nak mampus. Moga produk kau terus merudum jahanammm
Quote kucingitam 9-10-2018 11:22 AM
talapia replied at 9-10-2018 11:15 AM
Makin lama makin terserlah bongkaknya DSV ni... tak pernah nak mengaku salah. Seburuk2 Datok Aliff t ...

kau jangan bagi dia idea nak menyanyi nasyid lak weh..tak sanggup dgr sora dia terngiang2 mcm masa musim ayam me dulu..

Quote hotmak 9-10-2018 11:25 AM
sebab nama dah mula sendu, carik lah publisiti bodoh, mereput lah ko situ vida oii
Quote tintalangit 9-10-2018 11:26 AM
Edited by tintalangit at 9-10-2018 12:37 PM

Baru meols tahu Diva Aishah ni from keturunan yang kaya raya juga yach.


1.jpg



2.jpg


3.jpg
Quote buapakperut 9-10-2018 11:31 AM
nak cakap pasal istilah sendu pulak. konar sana konar sini macam keling
Quote mieymiey 9-10-2018 11:37 AM
Gituhhhh siap ada sidang media. Eh macik, ko yang konar sana konar sini kan? Harap macik ni tak terbelit dengan ayat sendiri la yer
Quote talapia 9-10-2018 11:38 AM
kucingitam replied at 9-10-2018 11:22 AM
kau jangan bagi dia idea nak menyanyi nasyid lak weh..tak sanggup dgr sora dia terngiang2 mcm masa ...

hahahaha...
ini pon aku dah bersyukur amat2 bole tengok GGV5 tanpa DSV tu. At least busuk2 perangai Aliff tu.. appearance tu lagi sedap keluar tv. Hahahaha..  Kenapa aku dok compare dorang aje? sebab... dorang je yg ada ketebalan kulit muka yg setebal kerak bumi kot. Ko kecam ke.. cerca ka... muka dorang mcm xluak apa.


Quote hzln 9-10-2018 11:39 AM
So, mengikut logika si bidah ni
Sebab ko taja prog utk up semula retis sendu
So it us ok la utk kasi hadiah pelsu yg kunun harga puluh2 ribu itu?
#logikaorgasalnyamiskinjadikayatiba2
#lowclass

Quote kucingitam 9-10-2018 11:41 AM
talapia replied at 9-10-2018 11:38 AM
hahahaha...
ini pon aku dah bersyukur amat2 bole tengok GGV5 tanpa DSV tu. At least busuk2 perang ...

hahah..tapi aku rasa alip lagi annoying dr vida..memang aku terus tutup tv masa gv ritu...

Quote Kukabelly 9-10-2018 11:51 AM
lepas ni mana event rancangan nak sponsor, kena tgk betul2 la..
kalau jadi mcm ni lagi, dengan rancangan2 tu pun boleh kena boikot
Quote keds 9-10-2018 11:52 AM
Zaman kejatuhan Bermula....
Quote AshkieLa 9-10-2018 12:07 PM
dah sampai masa roda berputar...
liza hanim sendu ke? elok je ade nyanyi kat IB konsert wings belenggu irama.. dengan corporate show lain sebelum GV..
ade jugak laa yg dah 10-15 tahun tak nyanyi masuk GV.. tapi tak delaa semuanya sendu..
win win situation je GV ni.. kalau takde GV.. ko dgn product ko qu puteh tu dulu saper pun tak kenal...
so takyah laa bongkak nau bila bercakap..

bleh laa sohai pinang DSV ni.. sama2 suka cakap memandang ke langit...
Quote serawadurian 9-10-2018 12:11 PM
apakah pengakhirannya...pening dok baca pasal DSV ni ...
x tau nak kesian ke nak kecam..
Quote BoongaKertas 9-10-2018 12:15 PM
iols rasa tok V ni pernah ada impian nak jadi lawyer lah. dia punye konar tu, ferrari boleh terbalik yach!

Lihat semua komen(136)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.652708s Gzip On
To Top