Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Filem Paling Teruk 2019? Trailer Mahaguru Buat Netizen Tepuk Dahi

12-10-2018 12:13 PM|Oleh: Myeonir| Komen: 138

Memang tak salah bercita-cita tinggi ketika menghasilkan filem mahupun drama. Pun begitu, pengarah dan juga penerbit seharusnya mengambil kira juga selera penonton. Tambahan lagi, selera rakyat Malaysia yang memang tinggi sebab tu banyak filem Melayu kurang mendapat perhatian di pasaran.

Kalau nak menarik perhatian penonton, pengarah hendaklah mengeluarkan trailer yang menarik supaya ramai yang excited nak pergi ke wayang dan menonton filem itu. Trailer ni juga penting sebab dia bagi kita intai sedikit sebanyak mengenai jalan cerita dan kualiti filem itu.


Kredit foto: Twitter
Lain pula cerita dengan trailer yang dikeluarkan untuk filem 'Mahaguru' arahan Z. Lokman dan bakal menemui penonton 15 November ini. Trailer ini mendapat reaksi negatif daripada netizen. Nah tengoklah sendiri.


'Mahaguru' merupakan filem yang berunsurkan seni mempertahankan diri iaitu silat. Yang menjadi perhatian ialah suntingan imej janaan komputer (CGI) yang menyebabkan ramai yang tepuk dahi kerana nampak buruk dan tak berkualiti.

Netizen pun memang kritik habislah trailer ni.

Kredit foto: Twitter
Apa pendapat anda dengan filem Melayu sebebgini? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
7
Terkejut
3
Sedih
8
Lawak
7
Bosan
7
Komen: 138
Komen

Previous : Takut Saingan, Peminat Lady Gaga Cuba Sabotaj Filem Venom?

Next       : Senarai Filem Malaysia Paling Gagal Sepanjang Tahun 2018, Ada Yang Langsung Tak Pernah Dengar

Komen Terbaru

Quote PU-ndan 1-12-2018 08:53 PM
filem mcmni ada khalayaknya. sedangkan the room pun boleh dpt beratus juta ni kan pulak filem z lokman ni. lol.

Lain-lain Komen

Quote meow_tompok 12-10-2018 12:16 PM
z.lokman punye filem... ape la nak heran pun
Quote hyie 12-10-2018 12:17 PM
sinematografi & poster ala2 filem zaman 80an 90an sangat tau
Quote elorna 12-10-2018 12:18 PM
Ayooooo.. mek bukan nak kecam.. mek mati2 ingat ni filem 80an!!
Berulang kali mek tgk perkataan '2018' tu.. bermimpikah mek?
Quote buapakperut 12-10-2018 12:21 PM
poster itu, pprt bangat
Quote lampu_liplap 12-10-2018 12:24 PM
lerrr.....ada lg Z Lokman ni.....aku ingat dh lama tak de??
Quote shernazz 12-10-2018 12:25 PM
Baek.poster cite driving school tu ha
Lagi best
Quote chicozinn 12-10-2018 12:34 PM
dia ni xserik2 ke filem tahun lepas da la dpat rm4000 jahh..pencen je la pakcik dari mengarah filem..teruskan je la jual goreng pisang tu lagi berfaedah..filem ko sume bajet terlampau ciput sampai peluru pistol nampak cam siput babi terbang..

https://www.bharian.com.my/hibur ... tara-punca-tak-laku

Quote mandak20 12-10-2018 12:38 PM
Poster pun tahap cover vcd cetak rompak zaman dulu2.
Quote chicozinn 12-10-2018 12:38 PM
mati2 aku ingat citer indon tadi..aku teringat kat ig memespuaka kot yg ade cgi citer afrika camni la sebijik rupa dia..da la pelakon utama pernah disabitkan kesalahan mencabul..adoyai, mohon jangan tayangkan la kat wayang..wat bikin malu industri seni malaysia jahhh..

http://ww1.utusan.com.my/utusan/ ... ah&pg=ma_02.htm
Quote unguaurora 12-10-2018 12:39 PM
Mcm dokumentari pasal silat yg disiarkan pada tahun 1984 TV1 jahhh..
Quote kiah_mai_pulak 12-10-2018 12:43 PM
Hadapp sgt nk buat pilem,, hasilnya filem era 80-90an lagi 10x ok dari yg ni
Quote budakmanentah 12-10-2018 12:45 PM
buat drama pon blm tentu org nak tgk. ni plk filem. org nk kne g wayang beli tiket bagai.xberbaloi... tu pelakon tu? sape?xknal
Quote Orix 12-10-2018 12:46 PM
Poster majalah ujang pun nmpak lagi real dekkkk
Quote kodoksilver 12-10-2018 12:47 PM
nak harap apa movie dari z.lokman ?
ntah2 tv pon taknak siarkan nanti
Quote fushimi 12-10-2018 12:51 PM
lol macam filem zaman dulu dulu hauknya
Quote duri_durians 12-10-2018 12:54 PM
kesian pulak ...
Quote armin 12-10-2018 12:56 PM
Movie macam ni ke org kata laundering money? Dpt fund juta2 tak blk untung pun takpe asal tayang je.
Quote geenie 12-10-2018 12:56 PM
tgk trailer dia, tetibe teringat video pengantin yg viral kat socmed tuh. yg keluar missil, lagu background Jar Of heart, motor atas bumbung masjid
sama weh

Quote qusairy 12-10-2018 12:59 PM
quality video mcm citer mak lampirrr..

Lihat semua komen(138)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049462s Gzip On
To Top