Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Sherry Ibrahim Nafi Buat 'Plastic Surgery' - Jadi Lebih Lawa

3-12-2018 09:48 AM|Oleh: Azza| Komen: 222





"I tak buat apa-apa surgery or any part of my face."

Itu jawapan tegas dari Sherry Ibrahim di laman Instagramnya. Penjelasan tersebut sebagai menjawab persoalan dan komen yang diterima daripada para pengikutnya berkenaan wajahnya yang agak berbeza akhir-akhir ini. Lebih cantik dan terletak wajahnya tidak seperti sebelum ini.  Menurut Sherry lagi, dia tahu haram hukumnya mengubah kejadian Allah, jadi apa yang ada pada dirinya adalah yang asli termasuklah sebaris giginya.

Menerusi ruangan komen juga Sherry turut menjelaskan yang wajahnya agak berbeza kerana belajar daripada jurusolek teknik untuk tampil lebih 'sharp' di hadapan kamera. Seterusnya Sherry mengharapkan penjelasan ini menghentikan tohmahan terhadapnya yang kononnya membuat pembedahan plastik.

Kredit foto: IG

Bagaimanapun, setelah memberi penafian mengenai isu pembedahan plastik, masih ada segelintir pengikutnya yang tidak berpuas hati, lalu mengatakan perbezaan wajahnya terlalu ketara seperti di rahang, dagu yang makin runcing, kelopak mata yang lebih besar dan bibirnya yang cantik.
Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Namun, lebih ramai yang menyatakan ianya bukan pembedahan plastik, tetapi mungkin kerana gaya pose yang berbeza serta teknik pencahayaan yang membuatkan ia lebih cantik dan segar.


"Nampak bersinar sebab sinar matahari tu terpancar kat muka."
Sherry juga di ruangan komen rajin membalas komen-komen peminatnya bahawa dia lebih bijak menggunakan alat penjagaan kulit dan juga pencahayaan semulajadi dari matahari membuatkan wajahnya nampak lebih bersinar dan sihat. Dia juga menyarankan netizen yang tidak pasti mengenai wajahnya, rajinkan diri melihat ceritanya di IG Story bagi melihat produk-produk kecantikan yang bagus.


Kredit foto: IG


Kredit foto: IG

Selepas melihat foto-foto Sherry ini yang wajahnya agak berbeza, jadi apa pula pendapat anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 222
Komen

Previous : "Kalau Pondan Bagaimana Saya Boleh Lahirkan Empat Orang Anak?"- Beby Maembong

Next       : Intan Najuwa Disuruh Cuba Tutup Aurat Sebab Dah Seksi Sangat!

Komen Terbaru

Quote fealefea 10-12-2018 07:12 PM
Dia akan release produk baru dr thailand. Bole chuols lebih cantik cam di karanggg

Lain-lain Komen

Quote KarinaKapur 3-12-2018 09:50 AM
Haah laaa... Lainnya muka dia.. Kalau xletak nama td, iols x cam lgsg diaa
Quote perangka 3-12-2018 09:51 AM
takpela kalau betul ko tak operate kak sherry
tapi muka mmg nampak lain la
Quote sayang_mulut 3-12-2018 09:51 AM
she needs plastic surgery badly ..sebab muka die asymmetrical and die mmg a boring person with boring personalities..wait .. who are yuuss!!!
Quote putehkundor 3-12-2018 09:53 AM
dulu bibir nipis, skrg dah tebal...dia pakai lip gloss yg dr mekah tu ka nok?
Quote September14 3-12-2018 09:56 AM
Mcmtu je tgk
Quote newyork 3-12-2018 10:00 AM
Biasa ja mula dia, nak kata cun tak, boleh lah..
Quote lyza2474 3-12-2018 10:04 AM
muka dia dah tak nampak macam  bentuk mukaaaaa...  dia . nmpk sgt bezaaaa
Quote kakyungpilah85 3-12-2018 10:09 AM
lain sgt muka dy ni...dlu bentuk muka panjang mcm senduk...la ni dah makin cantik
Quote Mrs.smith 3-12-2018 10:09 AM
Uols tak pernah dgr apps facetune or meitu ke?Husnozon la mungkin dia pakai apps tu.Byk je youtuber cth mcm james charles pakai facetune utk kecikkan dahi so on.So mungkin la but whatever it is lagi better dari buat plastic surgery.I rasa muka dia still sama sbb tgk haritu ada instastory mua mekap dia muka dia takde yg berubah pun
Quote Buritan 3-12-2018 10:16 AM
Suke atilaa.. duit dia gasak.. nanti jwb je laa dgn Allah di akhirat kelakkk.. yerr saya nak cantik.. lopes tuuu piappp kena balun dgn malaikat..
Quote QIsmail 3-12-2018 10:20 AM
The ‘new’ look in yellow scarf reminded me of Siti Fazurina from a sitcom called ‘Dunia Anita’. She looked really different though.
Quote putehkundor 3-12-2018 10:23 AM
bff beliau, zoey abd rahman pun muka dah lain chuols

IMG_20181203_102255.jpg
Quote awexgaban7 3-12-2018 10:24 AM
cerri senduk ni dulu meolz suka la jugak... skrg ni menyampah rasa... she try too hard sgt nak portray herself...
Quote putehkundor 3-12-2018 10:25 AM
IMG_20181203_102451.jpg

dia bedah bibir jadi besar ke?
Quote meklalala 3-12-2018 10:35 AM
masyaallah lain sangat muka diaaa..memang tak cam tu sherry
Quote riyadhK 3-12-2018 10:40 AM
Lain Sgt weiiiii. Macam bengkak muka sheols
Quote lee~ann 3-12-2018 10:40 AM
lain sgt muka dia. kalau uols tk bgtau itu sheery, iols pun tk kenal
Quote riyadhK 3-12-2018 10:41 AM
putehkundor replied at 3-12-2018 10:23 AM
bff beliau, zoey abd rahman pun muka dah lain chuols

Maaflah tapi tengok kedut pipi tu dah macam Rupa kakrospinki
Quote riyadhK 3-12-2018 10:42 AM
putehkundor replied at 3-12-2018 10:25 AM
dia bedah bibir jadi besar ke?

Amboi hidung dia tinggi nawwww sekarang.

Lihat semua komen(222)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048171s Gzip On
To Top