Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Wajah-wajah Betty La Fea Di Pelbagai Negara!

10-12-2018 05:27 PM|Oleh: Nia Mohamad| Komen: 37

Yo Soy Betty La Fea atau terjemahannya I am Ugly Betty (Sayalah Betty Hodoh) merupakan sebuah telenovela popular dari Colombia. 


Sumber foto: carian Google

Telenovela ini berkisahkan tentang seorang wanita hodoh bernama Betty di mana watak asalnya dimainkan Ana Maria Orozco yang bekerja di sebuah agensi model dan fesyen, Ecomoda. 

Betty jatuh cinta terhadap majikannya iaitu Don Armando. Keseluruhan plot dalam telenovela ini sangat menarik kerana menguji keikhlasan seorang lelaki dalam mencintai seorang wanita yang sangat hodoh. 


Ana Maria Orozco 
Sumber foto: carian Google

Apa yang menariknya, banyak negara turut menghasilkan semula drama ini dalam versi masing-masing. Mari kita lihat satu-persatu!


1. FILIPINA - I LOVE BETTY LA FEA





2. INDIA - JASSI JAISI KOIHI NAHIN



3. VIETNAM -  CO GAI XAU XI



4. USA - UGLY BETTY



5. MEXICO - LA FEA MAS BELLA




6. CHINA - CHOU NU WU DI




7. GERMANY - VERLIEBT IN BERLIN




8. SEPANYOL - YO SOY BEA




9. BRAZIL - BELA A FEIA




10. POLAND - BRZYDULA


Sumber foto: carian Google

Wah, hebat betul transformasi pelakon-pelakon Betty La Fea ni. Anda rasa siapa Betty yang paling hodoh? Apapun, rasanya tiada yang dapat tandingi watak asal Betty, kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
14
Marah
19
Terkejut
22
Sedih
15
Lawak
15
Bosan
19
Komen: 37
Komen

Previous : Drama Bersiri I Have A Lover Papar Kisah Curang Penuh Emosi

Next       : Kecoh Watak Jahat Lagi 'Helok' Dari Hero! Antara Aladdin Dan Jafar, Mana Pilihan Anda?

Komen Terbaru

Quote nur123 23-12-2018 02:54 PM
merrissa replied at 10-12-2018 08:08 PM
wooooo mcm2 negara...suke benar dgn perubahan dari huduh ke cantik ek

Kena tgk she was pretty lak.hehe

Lain-lain Komen

Quote multinicky 10-12-2018 06:10 PM
malaysia yg nurkhiriah berlakon dulu2 tu ala2 betty jgk kan
Quote multinicky 10-12-2018 06:11 PM
kalau tgk balik citer yo soy betty la fea ni jd kelakar plak.. tgk scene dkt ofice semuanya bukan buat keje tp membawang je kejenye
Quote cicicumel 10-12-2018 06:46 PM
Ugly betty USA tu lebih realistik.x dongeng sgt.x pernah miss tgk smpai la tamat season.
Quote pooh~key 10-12-2018 07:43 PM
Sepatutnya nak bagi effect hodoh tahap mak kau kan sis, letaklah effect jerawat batu dekkkk....
Quote nishikido 10-12-2018 08:07 PM
Amboiii..betty from Brazil transform dari ugly duckling to porn star terus..yg pinoy tu cantik sangat.lain2 betty realistik lah..once dah cantik xdelah lawa tahap miss world tapi cantik2 marhaen gitu..
Quote merrissa 10-12-2018 08:08 PM
wooooo mcm2 negara...suke benar dgn perubahan dari huduh ke cantik ek
Quote MummySafa 10-12-2018 09:26 PM
Dulu Gigih menonton tetiap hari. Kalau tgk skrg pn mau gelak guling2 dgn suara tkepit tu.
Quote GigaMom 10-12-2018 09:54 PM
Tapi versi betty setiap negara hampir sama je
Quote azahan 10-12-2018 10:41 PM
Ugly mesti yg pakai spec? Pakai spec hodoh?
Quote helicornia 10-12-2018 11:04 PM
yg pelakon filipina tu mcm Bunga Citra Lestari
Quote buapakperut 10-12-2018 11:41 PM
pada mata iols macam kak km barula betty la fea. tak perlu spek dan dawai gigi
Quote borrow 10-12-2018 11:49 PM
wow byknya adaptasi Ugly betty.  Dulu  ada dgr Korea nk wat , pastu senyap.
Quote LostStar 11-12-2018 12:44 AM
Yg german manis jek.. suke tgk org muke panjang gitu..
Quote liyamariska 11-12-2018 06:48 AM
lebih kurang sama konsep rupa watak betty nih...
Quote sheqim 11-12-2018 08:20 AM
yang vietnam tersembur air nescafe meols
Quote pai.kacang 11-12-2018 08:27 AM
multinicky replied at 10-12-2018 06:10 PM
malaysia yg nurkhiriah berlakon dulu2 tu ala2 betty jgk kan

terfikir jugak si khiriah tu.. ingatkan gambar dia ada jugak dlm ni. hehe
Quote princessjay 11-12-2018 08:33 AM
fav telenovela dulu.. xpernh miss tgk cite ni walaupun byk giler episod nk tunggu betty ni jd cantik..  tp dlm realiti adeke lelaki hensem nk perempuan hodoh??do true love exist.. yg hanya pndang hati and peribadi seseorg tu.. nak2 klu laki tu kaye..
Quote chinta89 11-12-2018 09:57 AM
xde sape dpt tandingin betty asal.. tp in real dia mmg cantikss!
Quote Artemesiaa 11-12-2018 10:04 AM
Ramainya peminat dia serata dunia

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078775s Gzip On
To Top