Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Tak Lawa Pun, Haram Menyerupai Agama Lain!" - Netizen Tegur Persalinan Elfira Loy

3-1-2019 10:39 AM|Oleh: Whitney| Komen: 49

Kredit foto: Instagram @elfiraloy

Dalam kemeriahan kita menyambut tahun baru 2019, netizen turut mendapat perkhabaran gembira dengan berlangsungnya perkahwinan Elfira Loy dan pasangannya Khairul Faris Anuar. Majlis perkahwinan pasangan ini adalah yang ditunggu-tunggu oleh ramai netizen setelah mereka mengikat tali pertunangan pada September tahun lalu. 

Kredit foto: Instagram @elfiraloy
Disebalik kegembiraan El dan Faris setelah sah bergelar suami isteri, rata-rata peminat turut teruja dan gembira melihat kebahagiaan pasangan ini. Masing-masing mengucapkan tahniah dan memuji kecantikan El dalam persalinan perkahwinannya yang dilihat sangat cantik dan berseri. 

Kredit foto: Instagram @elfiraloy

Bagaimanapun, ada beberapa orang netizen yang menegur persalinan El yang bertemakan Bollywood. Menurut komen netizen, penampilan El adalah haram kerana menyerupai adat dan budaya agama Hindu yang dilihat bertentangan dengan syariat Islam.  Walaupun tema perkahwinan sebegitu pernah dilakukan oleh artis-artis sebelum ini tetapi nampaknya El menerima kecaman yang lebih teruk. Mungkin disebabkan El adalah artis wanita yang bertudung. 

Kredit foto: Instagram @elfiraloy
Melihat pada penampilan El, dia hanya berpakaian mengikut tema Bollywood tetapi masih menutup aurat dengan sempurna dan tidak menyalahi prinsip Islam. Lagipun tiada upacara keagamaan kaum Hindu yang dilakukan dalam majlis perkahwinan El dan pasangannya. 

Kredit foto: Instagram @elfiraloy
Apa-apa pun, didoakan semoga ikatan perkahwinan El dan Faris berkekalan hingga ke anak cucu.  - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 49
Komen

Previous : Zamani Dipaksa Pengurusnya Menyanyi Di Restoran Atau Sapu Je Mana-Mana Job?

Next       : Dira Abu Zahar Komplen Borang Diskriminasi - Tapi Dia Pula Dibahan Netizen

Komen Terbaru

Quote Dragonkings 4-2-2019 03:47 PM
Suke hati je ko letak hukum haram....haram jadah betul.....klu xreti belajar......apela....agak2 la....bnde2 gini la menimbulkan fitnah ngok.....

Lain-lain Komen

Quote AbukRokok 3-1-2019 10:52 AM
mmg patutla kne debik dengan hindu skrg ni
dah kne debik pun masih terhegeh hegeh...punya lemah jati 1 bangsa ni
Quote iwansa 3-1-2019 10:55 AM
moga dia dapat hidayah
Quote pearl.silver 3-1-2019 10:55 AM
Yg pasti semua netizen bersatu bahawa hiasan hindu dia tu buruk
Org india pun geleng kepala tengok..
Stylist el sila tengok citer naagin..
Sari diorg very the lawaaa2 n nampak mewah gak..i suka tengok naagin sebab nk tgk sari lawa
Quote niena90 3-1-2019 11:03 AM
Kejap tiru bollywood, kejap tiru western. So ape je yg tinggal budaya melayu dia bawak? Air sirap? Bunga telur? Hahaha
Quote awaynepian 3-1-2019 11:04 AM
sapa kawin ntah yang theme bollywood gak...pastu ada che ta..erra fazira n ct miming n menari lagu hindustan..ada je dlm utube..grand lagi...xsilap macam pereka fashion je sebab yang buat persembahan semua artis famous...menari2
mgkn sbb el ni org sayang..thats y orang tegur..
Quote awaynepian 3-1-2019 11:04 AM
sapa kawin ntah yang theme bollywood gak...pastu ada che ta..erra fazira n ct miming n menari lagu hindustan..ada je dlm utube..grand lagi...xsilap macam pereka fashion je sebab yang buat persembahan semua artis famous...menari2
mgkn sbb el ni org sayang..thats y orang tegur..
Quote RatuDunia94 3-1-2019 11:18 AM
X murtad pon setakat pakai sari tu diknon.. cuma accessori dia mmg buruk sbb over sgt..
Quote haryatie 3-1-2019 11:23 AM
sanding2 pun da ikut budaya india/hindu
nk kecam pun kecam jugak diri sendiri dn keturunan sendri
sbb sejak azali da ikut budaya india/hindu ..
smua serba x kena
Quote kucingitam 3-1-2019 11:27 AM
kesianlah india muslim yang masih pakai sari...
bukan ke sari ni pakaian kebangsaan India..
tang pottu tu jmmg hindu abihla
Quote akies 3-1-2019 11:40 AM
Over nau nak melaram.
Kalah wedding kwn iols org India.
Memang very the tamil one.
Bukan hindustani.
Quote Spicymami 3-1-2019 11:48 AM
Mcm la wedding yg mengutuk tu perfect gila. Memasing buat jugak mlm berinai, sanding, renjis2 ala2 hindu.
Quote Artemesiaa 3-1-2019 12:16 PM
Kebanyakan netizen zaman sekarang suka judge orang lain sampai terlupa yang diri sendiri pun tak perfect dan banyak kekurangan sana sini.  
Quote idakamaruddin 3-1-2019 12:32 PM
si elbulu ni mcm batak gila tau la dpt laki ensem kaya sume.. trying too hard nak tnjuk kau happy gila
Quote EvieWanKenobi 3-1-2019 12:45 PM
sangat berlebih2an..
Quote AbukRokok 3-1-2019 01:09 PM
patutla geng chola berani claim dah
rupanya 'melayu' ni mmg dulu asalnya tamil
skrg bru je dah mula nak kembali ke jalan jejak yang asal
tp yg peliknya bangsa pompuan yg kebanyakan dpt enlightment ttg keturunan asal kita
bangsa laki masih belum dpt terima  
Quote Putriputeh 3-1-2019 02:25 PM
Oooooo dah kawin ker
Quote buapakperut 3-1-2019 03:03 PM
tapi memang tak lawa pun, serabut, dengan muka yang macam kesakitan
Quote giyomi 3-1-2019 03:24 PM
buruk yg amat, simple2 dah lah
Quote amyza 3-1-2019 04:00 PM
Memang patut pun netizen persoalkan. Hari tu kan beriya2 suruh selit duit dlm quran,hafal surah al mulk. Kot lah dia nak share video laki tengah baca al mulk takpun sama2 lakibini baca al mulk skali dengan mak dia. Hehehe

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050649s Gzip On
To Top