Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

DS Vida Dituduh Caras Suara Merdu Elizabeth Tan, Apa Kata Cat Farish...

4-1-2019 12:20 PM|Oleh: Sang_Pencinta| Komen: 30

Selepas lagu 'I Am Me' dan 'Lavida Go Bola' mendapat sambutan hangat kini usahawan kosmetik terkenal, DS Vida tampil kembali dengan lagu barunya 'Sayang Pulanglah Sayang'. Lagu ini telah mula dimuatnaik di Youtube pada 28 Disember 2018 dan setakat hari ini telah mendapat lebih 380 ribu tontonan.


Kredit foto: Carian Google


Seperti lagu Lavida Go Bola, lagu Sayang Pulanglah Sayang juga adalah ciptaan Cat Farish. Bagaimanapun, sesiapa yang peka pasti tahu bahawa ini sebenarnya bukanlah rakaman pertama lagu tersebut. Sebelumnya, lagu ini pernah dirakam oleh Cat Farish dan Eddie G dan menampilkan penyanyi cantik manis Elizabeth Tan. 



Sehinggakan, ada peminat yang tertanya-tanya adakah Cat Farish menipu dan menjual 'lagu terpakai' kepada DS Vida untuk keuntungan berganda? Ada juga yang mempersoalkan sedap sangat ke suara DS Vida sehingga dapat mencaras Elizabeth Tan?

Menyedari pelbagai komen dan kritikan pendengar, Cat Farish sendiri telah tampil di ruangan komen YouTube dan menerangkan perkara sebenar. 


Kredit foto: YouTube


Menurutnya, penyanyi asal lagu tersebut (ELizabeth Tan) telah menandatangani kontrak dengan syarikat rakaman lain jadi lagu tersebut tidak dapat dipromosikan dengan sempurna. Sehubungan dengan itu, pihaknya telah mencari talent baru yang layak supaya promosi dapat disegerakan, dan mendapati suara DS Vida bersesuaian. 

Beliau juga memuji kemerduan suara DS Vida dan menyakinkan pendengar bahawa suara merdu yang didengar adalah original dan raw belum diedit (autotune).


Cuba anda dengar lagu ini. Adakah semerdu suara Elizabeth Tan seperti yang didengar oleh orang ramai seperti  yang dinyatakan komen-komen? Dan salahkan Cat Farish menjual 'lagu terpakai' kepada DS Vida? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 30
Komen

Previous : Dira Abu Zahar Komplen Borang Diskriminasi - Tapi Dia Pula Dibahan Netizen

Next       : "Ada Orang Membawang Pasal Kita" - Siapa Dengki Sangat Dengan Jasmin Hamid Dan Anak?

Komen Terbaru

Quote nusaraya 13-1-2019 10:54 PM
Hahaha. ... Nenek penipu berjenis pontianak DS Vida masih juga mendapat tempat terhormat di Malaysia ini....mengapa kita beramai-ramai membuang Nenek sihir penipu ini ke tempat
yang seharusnya ..tempat sampah...

Lain-lain Komen

Quote Orgkgdukobesi 4-1-2019 12:49 PM
Tak payah tonton vc beliau,  tak pepasal netizen bagi income utk beliau sbb high traffic . Biarlah beliau sendu di pagi aidilfitri  
Quote umbut 4-1-2019 01:01 PM
Sedap lagu tu.. tahniah dsv... mmmmuaaaccchh
Quote Sang_Pencinta 4-1-2019 01:08 PM
umbut: Sedap lagu tu.. tahniah dsv... mmmmuaaaccchh


Sedap ke?? Mcm bercakap je dia rap
Quote ALDRIN 4-1-2019 01:39 PM
Sales Pamoga n quputeh dah menjunam teruk kannn?
Quote sukacactus 4-1-2019 02:05 PM
Gang propa produk timbang kati gila publisiti ni mmg aku xkan klik video lgsg
Selamat syok sdr
Quote namieamuro 4-1-2019 02:07 PM
usah la dilayan..biar la mereka2 ni sume teros menyendu..aman donia
Quote namieamuro 4-1-2019 02:08 PM
ALDRIN replied at 4-1-2019 01:39 PM
Sales Pamoga n quputeh dah menjunam teruk kannn?

seriyes? last  bace dlu mase kes kak ecah..katenye x terjejas pn biz beliau..tp x lame tu iols tgk sheols buat clearance sale..ramai katenye memborong
Quote syadq 4-1-2019 03:09 PM
Sang_Pencinta replied at 4-1-2019 01:08 PM
Sedap ke?? Mcm bercakap je dia rap

Kena tukar setting speed jadi 1.25x as comment dlm youtube tu baru ada bunyi rap..hehe
Quote blinkmos 4-1-2019 03:31 PM
Laki baju pink tu bukan bekas laki nabila huda ke...
Quote matchstick 4-1-2019 04:32 PM
Saje amik lagu terpakai pastu reporter pun tulis headline dsv caras sekian2... nk pancing view la tewww.Sorry aku xkan klik
Quote dreamdaddy 6-1-2019 12:47 AM
apooo vida lip sync jah pun fail. tapi nyanyian vida iols rasa pleasant sikit nak dengar compared to version lizzy dengar macam bunyi angin jahh. tapi part rap tetapp lah si vida nih lemau off tempo yachh
Quote MeghanK 6-1-2019 12:58 AM
Allah..suara macam tercekik kulit durian

pastu jenis rap bercakap macam zizan meluat la dengar
Quote akumak 6-1-2019 09:33 AM
lagu ni dikira jujur la sebab tak edit kan.
tapi DSV rap aku dengar mcm pakar motivasi sedang berceramah. kena pulak dgn gaya baju dan gerak badan dia hihi.
Quote MadameOnion 7-1-2019 03:42 PM
hahaha tak penah dengar lagu ni..takmau dengar dan takkan dengar..cat paris dgn vida ni saja nak create kontroversi sbb memasing dah senduuuu sejuk beku
Quote whadda 7-1-2019 04:11 PM
Tetiber aku tertengok vc dia.. tak pasal2 aku menyumbang menaikkan traffic tontonan vc dia
patut la anak nabila huda si keisha ade dlm vc tu.. apoknye yg rapping rupanye
Quote ultraline 8-1-2019 11:18 PM
sedan..sedap mm
Quote hayrin86 9-1-2019 09:02 AM
Orgkgdukobesi replied at 4-1-2019 12:49 PM
Tak payah tonton vc beliau,  tak pepasal netizen bagi income utk beliau sbb high traffic . Biarlah b ...

Betul.. Jangankan pagi Raya aje, pagi Merdeka dan pagi Hari Malaysia pun sama..

Quote twinbeeboo 9-1-2019 10:17 AM
Makin di klik, makin den kayo!!! Ayohhh!!! . Tapi kita ras tak lengkap jika tak klik dan tau mcm mana bunyi lagu tu .
Quote BoongaKertas 9-1-2019 10:32 AM
Sbb iols still team kak ecah, iols tidak akan klik vid ni. Xpe, dsv still kaya even meols tak klik. Ekekeke!

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046239s Gzip On
To Top