Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Isu Rumah Tangga Jadi Bahan Lawak, Tauke Jambu Nak Saman 'Sultan Melaka'

8-1-2019 11:53 AM|Oleh: Saiful| Komen: 113

Tauke Jambu bengang bila pemilik akaun Facebook yang menggunakan nama Sultan Melaka mencaci namanya.

Baginya perbuatan tersebut sudah melampaui batas.

Foto: IG
“AKU tak marah pada warganet (netizen) tapi pada pencetus. Inilah yang dikatakan melanggar etika kewartawanan, orang nak jadi wartawan atau blogger keluar masuk universiti tapi dia terus nak naik, sebab itu tiada otak apabila 'post' apa-apa.

"Tindakannya memalukan nama sultan, wartawan dan blogger yang berkelayakan," katanya kepada Harian Metro.

Foto: IG Tauke Jambu
Dakwanya lagi, akaun tersebut secara terbuka cuba mengapi-apikan situasi rumah tangga yang sedang melandanya sekarang.

Disebabkan itu pelawak ini sekarang malu untuk berdepan dengan khalayak umum dan tidak dapat memberikan tumpuan terhadap kerjayanya.


"Saya berhajat mahu bersara dari dunia seni, biarlah menjadi orang biasa-biasa saja.

"Senang 'lu kecam gua, gua kecam lu.' Rumahtangga pun semakin retak."


Tambah Tauke dia akan membuat keputusan sama ada mahu berhenti atau teruskan dalam bidang seni selepas habis program Maharaja Lawak Mega. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
4
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 113
Komen

Previous : "Baru Tunang Dah Main Dukung-Dukung,"-Fasha Sandha Diberi Amaran, Jaga Batas Pergaulan

Next       : Tayang Tuala Wanita, Sajat Masih Gigih Buktikan Diri Perempuan Sejati

Komen Terbaru

Quote cikanggun 16-1-2019 08:45 PM
Diamlah hanattttt! Kau pon tak betol

Lain-lain Komen

Quote GegarVaganja 8-1-2019 11:59 AM
Ganja respek betul dengan tauke ni.
Dengan muka macam tu pun still boleh jadi playboy.
Kalau Ganja muka camtu, nak keluar rumah pun xkonfiden

Quote umbut 8-1-2019 12:02 PM
Dah ceraikan..
Quote namieamuro 8-1-2019 12:03 PM
abes la soltan mlaka..tu la same kn heols dgn tikos bendang..cube kate muke die setarap johnny depp..msti x kne saman
Quote AnBulisia 8-1-2019 12:05 PM
ada sesape boleh photo gridkan muka tauke sebelah tikus bendang?
nak compare
Quote akies 8-1-2019 12:10 PM
nak saman sultan melaka tu ke?
Tapi kalau pikirkan balik,  betul apa yang sultan melaka tu ckp
Quote lotionmilo 8-1-2019 12:16 PM
Sultan melaka kata apo???
Quote MissDoraisamy 8-1-2019 12:18 PM
Camne rupenye tikus bendang tu..
Quote nishikido 8-1-2019 12:21 PM
Ni yg post sultan melaka compare he dengan edika yusof tu ke..dengan caption beza org kahwin sebab tanggungjawab,atau dengan nafsu..i tengok sekilas lalu je tapi memang makan dalam lah.tu yg tokey koyak kot...pedih menusuk punya
Quote anarina 8-1-2019 12:21 PM
AnBulisia replied at 8-1-2019 12:05 PM
ada sesape boleh photo gridkan muka tauke sebelah tikus bendang?
nak compare

Hahahaaaahaa tbahak
Quote sukacactus 8-1-2019 12:23 PM
Aku dah agak dah
Mesti tauke sakit hati pasal tikus bendang tu
Kata dia playboy, dia xkisah pya
Quote nipskacang 8-1-2019 12:28 PM
Ko tu yg sial.  
Quote kenarikelabu 8-1-2019 12:32 PM
nishikido replied at 8-1-2019 12:21 PM
Ni yg post sultan melaka compare he dengan edika yusof tu ke..dengan caption beza org kahwin sebab t ...

Betul la tuh
Quote didinfriends 8-1-2019 12:37 PM
Harap pupus la ko ni dari bidang seni. Loya tekak tengok perangai ko yang jakun kat poen ni.
Quote bambimbom 8-1-2019 12:39 PM
ada yg nak try bini dia  ke? tau jelesss
Quote ena80 8-1-2019 12:43 PM
akies replied at 8-1-2019 12:10 PM
nak saman sultan melaka tu ke?
Tapi kalau pikirkan balik,  betul apa yang sultan melaka tu ckp ...

oo patut lah soltan melaka edit caption nya... hahaha

Quote (ツ) 8-1-2019 12:46 PM
si tokey ni dah check ke bini dia tu pompuan tulen ke atau maknyah?? sbb aku tgk muka bini dia ni mcm pondan..wakakakaka
Quote PulutSambal 8-1-2019 12:47 PM
Nah please compare, sama tak tikus bendang ni dgn tokeh
rodent.jpg
Quote bemyself 8-1-2019 12:52 PM
kah..kah..kah..mendapat la ko tauke!
bagai nk rak aku ketawa bila sultan melaka mengomen... memang betol2 mengena...
padan la muka si tokey tu...
Anyway..dia x sebut pun nama tokey jambu... dia letak nama taugeh!  
Terasa ke tokey???...wakakakakaka
Quote noor2 8-1-2019 12:52 PM
Siapakah beliau ni?....tidaklah akak pernah tengok beliau berlakon atau berlawak. ...kenapa dipanggil tokey jambu?

Nak marah orang apanya. .dah bini engkau sendiri yang bercerita kat umum. ..dan mungkin ada video2 engkau yang tah apa2 orang tengok tentang hal rumahtangga. ...tak nak orang komen jangan publish kat umum. ...

Lihat semua komen(113)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097522s Gzip On
To Top