Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Kisah Misteri Sekolah Di Thailand Yang Menempatkan Pelajar Dengan Kuasa Istimewa

29-1-2019 12:00 PM| Komen: 20

Pada pendapat anda, wujud ke sebenarnya manusia yang ada kuasa di muka bumi ini? Macam yang kita tahu, terdapat manusia di dunia ini yang ada kuasa magnetic field yang kuat di tubuh badannya sehingga mampu melekatkan besi. Adakah itu satu bentuk kuasa kepada manusia atau hanyalah penyakit yang tidak kita ketahui?


Sumber Gambar: Breaking News Online

 

Kisah manusia dengan kuasa istimewa ada diceritakan dalam series The Gifted. Drama The Gifted dari Thailand ini ada menceritakan kisah manusia yang mempunyai kuasa istimewa. Bertempat di Ridtha High School, sekolah ini mewujudkan Gifted Program yang menempatkan pelajar yang terpilih dan disyaki mempunyai kuasa istimewa.


Sumber Gambar: Pantip.com


Bagaimana bakat pelajar istimewa ini dikesan oleh pihak sekolah? Semasa peperiksaan di Ridtha High School, secara tiba-tiba ada bunyi pelik dari speaker sekolah yang menyuruh pelajar untuk menulis sesuatu di belakang kertas jawapan mereka.


Sumber Gambar: Pantip.com

 

Rupanya-rupanya, bunyi itu bukanlah gelombang bunyi biasa yang boleh didengari oleh manusia normal, jadi pelajar dengan kuasa istimewa sahaja yang boleh mendengar arahan suara itu dan menulis jawapan di kertas mereka, kemudian mereka akan dipilih mengikuti Gifted Program. Menarik kan?!


Sumber Gmbar: Pantip.com


Sumber Gambar: Jolygram


Istimewanya, pelajar di dalam Gifted Program itu tidak boleh mendedahkan rahsia dan apa yang dipelajari di kelas itu kepada pelajar normal di sekolah itu. Episod demi episod, konflik timbul apabila ada kesan sampingan dari kuasa mereka itu, membuatkan masalah berlaku.

 

Drama ini mula ditayangkan pada 5 Ogos 2018 dan mendapat sambutan yang sangat memberangsangkan dari warga Thailand sendiri.


 

Jika anda berminat untuk mengetahui kuasa apakah yang pelajar-pelajar itu ada, korang boleh tonton The Gifted di Youtube, subtitle juga disediakan! - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
3
Terkejut
4
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 20
Komen

Previous : Adakah Anda Malas Bekerja? Drama Ini Boleh Mengubah Anda..

Next       : 10 Sinetron Indonesia Paling Diminati Penonton Malaysia Suatu Ketika Dulu

Komen Terbaru

Quote gummygummy 8-3-2019 09:34 AM
ni movie ke drama series? kalo movie i boleh la layan, kalo drama i layan korea je hihi

Lain-lain Komen

Quote mongoose_kidz 29-1-2019 12:43 PM
mcm best je citer ni
Quote ninjago 29-1-2019 03:41 PM
lahh.. series rupanya. igtkan betul2 ada sekolah perdukunan kt thailand
Quote VirginLady 29-1-2019 03:44 PM
oitss...share links..tq
Quote jengkoil 29-1-2019 04:04 PM
cite siam tak pernah mengecewakan..
Quote umaidebab 29-1-2019 04:08 PM
kiranya xmen versi thai la ni~
Quote kaklong32 29-1-2019 04:14 PM
cite thai ni kadang2 best jugak
Quote SweetShera 29-1-2019 04:31 PM
harry potter versi thailand maybe
Quote dekmieDandy 29-1-2019 04:38 PM
teringat series marvel the gifted tu

nak sambung season 2 mcm x berkenan sangat

fashion semua hauk2 sahaje macam bajet murah
Quote giyomi 29-1-2019 05:09 PM
ninjago replied at 29-1-2019 03:41 PM
lahh.. series rupanya. igtkan betul2 ada sekolah perdukunan kt thailand

samalah uols, akak pon tertipu
Quote NekNgah 29-1-2019 05:27 PM
Ok, akan cari di YT.
Quote cik_sssara 29-1-2019 06:19 PM
Nothing new but nice one.

X-men (teach the kids to face a harsh world)
Miss Peregrine's (a home where kids are there to be protected and kept safe)
Umbrella Academy (the kids must band together to stop world from ending)

Quote moonbug 29-1-2019 06:21 PM
Ingatkan betul in real life
Quote nour2001 29-1-2019 07:23 PM
All the actors look the same..yawnn..
Quote gigahertz 29-1-2019 09:02 PM
jengkoil replied at 29-1-2019 08:04 AM
cite siam tak pernah mengecewakan..

sorry i tak suka cerita thai
Quote winamp05 29-1-2019 11:03 PM
xmen versi thai maybe ?
Quote dua_chzy 29-1-2019 11:05 PM
Thread celaka.
Quote salmon-suki 1-2-2019 12:42 AM
Mcm best je..nak cari laaa...
Quote runiadreamer 7-3-2019 05:57 PM
besttt dh tgk
Quote haryatie 8-3-2019 09:03 AM
Edited by haryatie at 8-3-2019 09:05 AM

baca tajuk ingat kisah benar
thailand kan pnuh dgn mistik

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045129s Gzip On
To Top