Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Ifan Seventeen Jumpa Gambar Isteri, Diambil 20 Minit Sebelum Maut Dilanda Tsunami

30-1-2019 01:47 PM|Oleh: Saiful| Komen: 38

Foto: Ifan Seventeen 
Tragedi Tsunami Selat Sunda di Tanjung Lesung, Banten pada 22 Disember lepas memang benar-benar memberi kesan kepada vokalis kumpulan Seventeen iaitu Ifan.

Bukan sahaja dia kehilangan semua rakan seperjuangan malah isterinya, Dylan Sahara juga turut terkorban.


Baru-baru ini di Instagram, Ifan sempat meluahkan kesyukuran yang tidak terhingga apabila menemui foto terakhirnya bersama arwah isteri.

Difahamkan, gambar tersebut dirakam kira-kira 20 minit sebelum tragedi. Baca kapsyennya,


Kenangan yang tidak boleh dilupakan sama sekali adalah apabila Dylan meminta dipeluk dan pipinya dicium.

"Sejujurnya ini hal yang sangat jarang dia lakukan (menghampiriku sebelum manggung) kerana isteriku tau, sebelum manggung aku lebih suka berkonsentrasi untuk melakukan pekerjaan bersama Seventeen," tulisnya.


Menurut Ifan lagi segala foto dan video akan diabadikan dalam dilem dokumentari perjalanan Seventeen. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
3
Terkejut
5
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 38
Komen

Previous : Kerana Masalah Kesihatan Ayah, Britney Tangguh Album Dan Persembahan Vegas

Next       : Arianna Grande Jadi Bahan Lawak, Tatu Baru '7 Rings' Jadi 'BBQ Grill'

Lain-lain Komen

Quote Themilo 30-1-2019 02:14 PM
wuuu.. sedihnya..
Quote kaklong32 30-1-2019 02:17 PM
tabahlah ifan
Quote buangmasa 30-1-2019 02:35 PM
sedihkan... tapi ada dalam youtube org sana share masa jumpa mayat arwah dylan.. baju tersingkap dan badan dah bloated terendam dalam air. Ifan sempat cakap masa jumpa mayat dylan.. cantiknya isteriku
Quote kucingitam 30-1-2019 02:46 PM
sedihnya lahai...tinggal dia sorang je...isteri, kawan2 semua takde dah
Quote moonbug 30-1-2019 03:07 PM
Manis arwah
Quote nazzse 30-1-2019 03:26 PM
He obviously depressed, but yeah sampai mampi tanggung kan hilang semua sekali kecuali dia
Quote Artemesiaa 30-1-2019 03:30 PM
Siapa2 dalam situasi sebegitu pasti akan sedih sepertinya
Quote armin 30-1-2019 03:41 PM
Siannya dia
Quote AnaisAnais 30-1-2019 03:49 PM
sedih sangat kisah Ifan ni
Quote AnaisAnais 30-1-2019 03:50 PM
buangmasa replied at 30-1-2019 02:35 PM
sedihkan... tapi ada dalam youtube org sana share masa jumpa mayat arwah dylan.. baju tersingkap dan ...

link? cemana nak cari?
Quote kikuri 30-1-2019 04:13 PM
cantik arwah dylan ni... semoga tenang disana
Quote duri_durians 30-1-2019 04:32 PM
sekelip mata hilang

Andai semua yang kucintai
Tak lagi ada di hidupku ini
Bisakah 'ku menawar pada Tuhan
Aku saja yang pergi
Quote DayangKirana 30-1-2019 04:47 PM
ifan ni seems like a romantic husband...
and she was a lovely woman, deeply loved and cherished..

sedih jugak baca his posts after the tragedy.
hilang isteri dan sahabat sekelip mata..
keep strong ya mas...
Quote amyza 30-1-2019 07:28 PM
Kesian nye. Nampak macam arwah pakai blouse labuh je tu. Muka sweet jer.
Al fatihah
Quote giyomi 30-1-2019 08:14 PM
Well, sorry to say, mmg it hurts, but move on please, dari pada meratab kat socmed, baik ko doakan arwah tenang disana, itu lebih baik
Quote Iris. 30-1-2019 08:58 PM
Macam mana lah kalau i kat tempat dia
Quote chempaka.ayu 30-1-2019 10:09 PM
Sayu hati baca kisah ifan. Sedih
Quote mieymiey 31-1-2019 09:17 AM
Semoga Ifan terus tabah dan kuat menghadapi dugaan
Quote Lula2 31-1-2019 11:10 AM
giyomi replied at 30-1-2019 08:14 PM
Well, sorry to say, mmg it hurts, but move on please, dari pada meratab kat socmed, baik ko doakan a ...

Dia mesti berdoa juga..
Tp kdg2 kita rasa nak luahkan kesedihan pd org..nak nangis depan2 malu so luahkan lah di social media..
Dpt kata2 semangat terasa hati kuat..

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052897s Gzip On
To Top