Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Arianna Grande Jadi Bahan Lawak, Tatu Baru '7 Rings' Jadi 'BBQ Grill'

1-2-2019 11:36 AM|Oleh: Sang_Pencinta| Komen: 25

Orang kata, kalau nak buat tatu kekal dalam bahasa asing, sila rujuk pakar bahasa tersebut terlebih dahulu. Kalau tidak, anda akan menanggung malu besar jika terdapat sebarang kesilapan.


Kredit foto: Carian Google

Inilah yang terjadi kepada penyanyi pop, Arianna Grande. Selasa lalu, Arianna dengan penuh rasa bangga memperkenalkan tatu baru di jarinya sempena single terbarunya '7 Rings' yang menjadi Top 1 dalam Carta 100 Billboard. Lagu 7 Rings itu diinspirasikan daripada kisah Arianna membeli-belah secara mewah dengan rakan rapatnya. 

Malangnya, kerana tidak merujuk sesiapa yang pakar dalam bahasa Jepun, tulisan '7 Rings' itu tersilap menjadi 'BBQ Grill' (Pemanggang BBQ)!


Kredit foto: Carian Google

Kesilapan itu dipersendakan ramai kerana tulisan "7 rings" kini menjadi  'dapur arang kecil' yang digunakan untuk memanggang.


Kredit foto: Twitter

Menyedari kesilapannya, Arianna telah memadam gambar tatunya serta-merta. Bagaimanapun, netizen sempat screenshot gambar tersebut dan menyebarkannya di media sosial dengan komen-komen berupa sindiran dan lawak.


Kredit foto: Twitter

Selepas menjadi bahan lawak selama beberapa hari, Arianna akhirnya tampil membuat komen ringkas. 'Tatu kecil ini sangat sakit kerana dibuat di bahagian jari yang mudah melepuh, dan sebagai makluman saya memang peminat pemanggang BBQ' katanya menutup rasa malu.


Kredit foto: Twitter

Kredit foto: Twitter

Satu peringatan penting untuk sesiapa yang mahu membuat tatu kekal, gunakan bahasa yang anda tahu atau rujuk pakar bahasa itu dahulu kalau tidak mahu menanggung malu! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 25
Komen

Previous : Bakal Perang Besar, Lady Gaga Mahu Caras Watak Cleopatra Daripada Angelina Jolie

Next       : Kes Cerai Channing Tatum, Jenna Dewan Memanas Berebut Hak Penjagaan Anak

Komen Terbaru

Quote DaengKuAya 11-2-2019 07:59 PM
pelik ja tgk jari ariana

Lain-lain Komen

Quote olaoli 1-2-2019 12:53 PM
budus, dah tau sakit kat situ kau gigih nak cacah jugak. rasain lho bimbo amarika
Quote Paiya 1-2-2019 01:08 PM
sian Ariana....
Quote bedahmenjuyah 1-2-2019 01:49 PM
Tah hapa hapa
Quote LolaRosa 1-2-2019 02:59 PM
Bimbonyaaaa
Quote Artemesiaa 1-2-2019 04:00 PM
Dah tahu ni mesti dia gigih nak cover tatoo tu dengan design lain
Quote annehuda 1-2-2019 04:29 PM
Artemesiaa replied at 1-2-2019 04:00 PM
Dah tahu ni mesti dia gigih nak cover tatoo tu dengan design lain

dah buat pun uols. tp jadi lg kelakar sbb skrang ni tattoo die finger 7 rings plak. hahaha
Quote RatuDunia94 2-2-2019 12:30 AM
Kulit tangan dia mcm org x pernah buat kerja..
Quote dani-rox 2-2-2019 03:06 AM
padan muka ko, penjilat donut. CASH!!
Quote miu84 2-2-2019 10:34 AM
dani-rox replied at 2-2-2019 03:06 AM
padan muka ko, penjilat donut. CASH!!

Trashy sangat meols rasa sheols ni waktu buat perangai kt kedai donut tu. Kemdian siap cakap i fuckin hate america/americans kan?
Quote rayray28 2-2-2019 04:22 PM
Tgn dia ke?mcm tgn patung
Quote azwanaliori 3-2-2019 02:51 PM
Tu jari ke hotdog haha
Quote VuJiE 3-2-2019 09:36 PM
jari dia takde garis-garis
Quote AmandaRollins 3-2-2019 10:18 PM
X syg body ke?mcm2 tatoo retis hollywood ni bubuh kt body..muda2 cantik la..da tua nti da kedut2 hodoh taw x
Quote samasam90 4-2-2019 12:28 AM
RatuDunia94 replied at 1-2-2019 04:30 PM
Kulit tangan dia mcm org x pernah buat kerja..

dia walaupun mak pak bercerai waktu kecik, tapi memang kaya mak paknya pun.. entah2 kerja yg paling berat dia buat pun berlakon victorious tu hah.. kerja2 rumah maidnya yg buatkan agaknya..
Quote gideoncross 4-2-2019 01:20 AM
samasam90 replied at 4-2-2019 12:28 AM
dia walaupun mak pak bercerai waktu kecik, tapi memang kaya mak paknya pun.. entah2 kerja yg palin ...

Dh nma kya, dh tntu ada maids.
Quote gideoncross 4-2-2019 01:21 AM
AmandaRollins replied at 3-2-2019 10:18 PM
X syg body ke?mcm2 tatoo retis hollywood ni bubuh kt body..muda2 cantik la..da tua nti da kedut2 hod ...

Mcm Liam, Zayn (lol) & Justin yg tatts brtimbun 1 bdn. Seram je nengoknya.
Quote gideoncross 4-2-2019 01:22 AM
miu84 replied at 2-2-2019 10:34 AM
Trashy sangat meols rasa sheols ni waktu buat perangai kt kedai donut tu. Kemdian siap cakap i fuc ...

Dlu siap nngis2 buat video minta maaf lol. Xde otak agaknya, xbrfikir sblum brtindak.
Quote gideoncross 4-2-2019 01:23 AM
RatuDunia94 replied at 2-2-2019 12:30 AM
Kulit tangan dia mcm org x pernah buat kerja..

Org kaya jutaan sis, dh tntu xprnh buat krja chores sbab ada maids.
Quote dani-rox 4-2-2019 02:24 AM
Edited by dani-rox at 4-2-2019 02:25 AM
miu84 replied at 2-2-2019 10:34 AM
Trashy sangat meols rasa sheols ni waktu buat perangai kt kedai donut tu. Kemdian siap cakap i fuc ...

sejenis rude, spoilt rich brat. akibat tragedi donut dan anti-americans tu lah, namanya direjek utk perform kat white house gala 2-3thn lepas, wpun minah nih penyokong kuat demokrat

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044257s Gzip On
To Top