Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Drama Nur 2 Dah 'Spoil' Bila Netizen Tegur Kesilapan Bacaan Al-Quran!

4-4-2019 12:48 PM|Oleh: Myeonir| Komen: 17


Demam Nur 2 sedang melanda rakyat Malaysia yang rata-rata memang menanti kesinambungan kisah kehiduapan ustaz dan seorang pelacur ini.

Kebanyakan penonton ramai yang tak senang duduk melihat cerita walaupun baru dua episod ditayangkan.

Dalam kesempurnaan jalan cerita Nur ini, tetap ada kesalahannya apabila seorang pengguna Twitter menegur bacaan al-Quran yang dikatakan salah sebutannya.


Kredit foto: Twitter

Shahrulezad bagaimanapun cepat bertindak dan menyesali kesalahan itu. Dia turut menyatakan yang dia bakal mengubah kembali adegan itu dengan bacaan yang betul dan ia boleh ditonton di iflix dan tonton.com nanti.

Kredit foto: Instagram
Atiq yang melakonkan babak itu turut sama memohon maaf atas kekhilafannya itu dan berjanji akan mengubah bacaannya dengan rakaman semula.


Kredit foto: Instagram
Kebanyakan netizen gembira dengan respon pantas dari pihak produksi Nur 2 ini sendiri. Mereka juga tak sabar untuk melihat apakah masalah yang akan dialami oleh setiap watak dalam drama itu.

Penangan Nur memang dahsyat betul! -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 17
Komen

Previous : Jom Tengok Wayang! Bulan April Banyak Filem Yang Bakal Gegarkan Pawagam

Next       : Kalau Tak Suka Pelacur, Babak Seksual Tak Payahlah Tengok Nur 2!

Komen Terbaru

Quote susukambingbest 10-4-2019 01:24 AM
Respek utk kdua2nya sbb trima teguran, bls dgn hikmah n betulkn ksilapan. Bkn 1 je slh kt situ, 2 prkataan akhir pun slh jg, patutnya hijjulbaiti, atiq baca hijjatumbaiti

Lain-lain Komen

Quote AwanCikDania 4-4-2019 12:54 PM
Ada baca kat ig budakijat . Baguslah dia terima teguran dgn berlapang dada. Jangan main2 dengan ayat dalam Al-Quran.
Quote Tweety_Senrose 4-4-2019 01:24 PM
Suka je baca respon mcm ni. Kena tegur, respon pun tak meroyan. Lagipun bacaan al-Quran kan, ok lah tegur biar nanti tak salah bacaan lagi.
Quote anony-mous 4-4-2019 01:27 PM
Mcm ni la org respek. Walaupon nk fake ke apa, belakang2 mrah ke, tp act mcm ni mmg respect la
Quote OrkedCattleya 4-4-2019 05:14 PM
Suka sgt tengok Azar azmi ni...berlakon semua watak menjadi
Quote irwansuhadi 4-4-2019 06:26 PM
salute....
Quote haruslah 4-4-2019 08:18 PM
Bagus ade yg perasan dan tegur & produksi terima teguran dan berlapang dada...yer laa...ayat quran kan...
Btw iols emo. Sakit jiwa tgk citer nih
Tp nak tgk gak
Quote cruz2 4-4-2019 08:32 PM
Mcm ni baru bagus.berlapang dada menerima teguran & mengambil tindakan atas kekhilafan
Quote ruffboyz 4-4-2019 11:13 PM
cara org mature menerima teguran.. klu che tah @ zarina anjolie ni mau dah berbakul netizen kena maki balik hahaha..
Quote DeeHanania 5-4-2019 09:53 AM
Edited by DeeHanania at 5-4-2019 10:15 AM

bgus jawapan yg dberikan oleh Atiq tu,
X sabar nak menunggu episode yg sterus yer lebih2 watak Juwita dari Azar Azmi
Quote che-cikL 5-4-2019 10:21 AM
nak off topis sikit please...

mengenai cerita Nur Kasih yang dulu dibangga2kan ramai tu... bagi iols mmg spoil tengok Fizz Fairuz ambik wudhu', takde tertib Ustaz langsung. wudhu' muka gonyoh macam hape

itu saja, off topic nya..

utk cerita ni, baguslah cepat diambil tindakan pembetulan. tp tengok juga watak tu. kalu watak ala2 ustaz, mmg kena particular sikit bbrp perkara
Quote orange_madu 5-4-2019 01:35 PM
Baguslah mengaku silap dan mohon maaf.
Lepas tu ada inisiatif nak cuba baiki dan betulkan.
Bukan macam sesetengah tu kene tegur dah dok melenting!
Quote ikanmasin 5-4-2019 04:15 PM
eloklah tu bole terima teguran..cpt bertindak utk diperbaiki
Quote miss_strangers 5-4-2019 04:54 PM
Okla..tapi mmg nampak budak ijat ni Jenis professional n open minded..xmudah sentap
Quote chinta89 8-4-2019 01:05 PM
nk mrh itu blkg kira yg ptg ambik tanggungjawab utk baiki kesilapan.
Quote September14 9-4-2019 08:07 AM
Iol ada follow dia dlu kt ig tp sbb dia sllu buat tiktok aksi2 cute trus iol unfollow. Tp apapun bgus cara dia respon n nk follow blik la ig dia
Quote de_ikea 9-4-2019 08:33 AM
Tahniah abam. U earned my big respect.

Aman dunia klo semua org humble and response positively.
Quote susukambingbest 10-4-2019 01:24 AM
Respek utk kdua2nya sbb trima teguran, bls dgn hikmah n betulkn ksilapan. Bkn 1 je slh kt situ, 2 prkataan akhir pun slh jg, patutnya hijjulbaiti, atiq baca hijjatumbaiti

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071978s Gzip On
To Top