Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Kalau Tak Suka Pelacur, Babak Seksual Tak Payahlah Tengok Nur 2!

9-4-2019 04:20 PM|Oleh: Saiful| Komen: 230

Foto: Google
Hebat penangan drama siri Nur. Dari musim satu sampai sekarang, bertambah-tambah peminatnya.

Namun pengarah drama tersebut, Shahrulezad mengakui ianya tidak sesuai ditonton oleh kanak-kanak.

Sebab itulah ia diklasifikasikan sebagai P13.


"Terus terang cakap Nur2 mengisahkan dunia pelacuran. Remaja mungkin boleh tonton. Ibu bapa boleh gunakan peluang ini sebagai alat mendidik anak-anak. Abang tak buat drama ni untuk kanak-kanak,"terangnya kepada mStar Online.

Tambahnya ibu baoa kena bertanggungjawa dalam mengawal content untuk anak masing-masing.

"Sebab itulah drama ini disiarkan pada pukul 10 malam. Kanak-kanak kebanyakannya dah tidur."


Penjelasan panjang lebar ini dibuat selepas ramai penonton mengkritik memintanya lebih sensitif dalam menghasilkan drama kerana kurang senang dengan babak-babak seksual dalam drama Nur 2.

Shahrulezad kata kalau penonton kurang selesa dengan watak pelacur, jangan tonton drama tersebut.

"Jangan bandingan dengan Nur kerana watak utamanya ialah seorang pelacur yang membenci kariernya sebagai pelacur, jadi sebab itu Nur dapat kategori U."


"Nur 2 pula Juita merasakan tidak mengapa menjadi seorang pelacur. Apa yang Juita buat dalam kereta tu memang lumrah dan normal bagi seorang pelacur."

Betul tu, semuanya atas pilihan sendiri. Kalau tak suka janganlah tengok, betul tak? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
4
Sedih
4
Lawak
5
Bosan
4
Komen: 230
Komen

Previous : Drama Nur 2 Dah 'Spoil' Bila Netizen Tegur Kesilapan Bacaan Al-Quran!

Next       : Mengujakan! Belum Mula Tayangan Tapi 'Avengers: Endgame' Sudah Pungut RM10 Juta!

Komen Terbaru

Quote gummygummy 26-4-2019 09:45 AM
beta_carotene replied at 9-4-2019 10:18 PM
jujur cakap, meols antara peminat tegar ejad sejak drama sutun.
olahan heols untuk setiap drama yan ...

baru tau sutun tu arahan diaaa. i tengok sutun tuuuu hahaha

Lain-lain Komen

Quote joannakimberly 9-4-2019 04:27 PM
Salah satu contoh parents yang tak pandai pikir baik buruk untuk anak-anak dia. Dah tau content xsesuai untuk kanak-kanak, tak payahlah bawak tengok. Dah pkul 10 malam tu, anak-anak tak bagi tido dulu ke makcik? Anak tak sekolah ke besok pagi?
Quote ayyyyangg 9-4-2019 04:28 PM
Entah la. Yang sebelum ni pun  x follow
Quote jamesjenny 9-4-2019 04:38 PM
We have been into the education industry from past few years. We are GoAssignmentHelp which offers my assignment help, assignment help in Melbourne for students and learning professionals. Buy assignment online such as nursing assignment help, product development assignment help or all assignment help only at our one-stop destination for assignment needs.
Quote Themilo 9-4-2019 04:42 PM
kan..

padan muka kena bash balik dengan kaka ijad.. kau laharkan diorang sekor-sekor nyehhh..
Quote tagas 9-4-2019 04:43 PM
tak follow drama2 melayu low class ginih

lagik2 hero tak bermoral tunjuk konek nih berlakon

tak semenggah realiti
Quote buapakperut 9-4-2019 04:48 PM
iols dulu terfollow sebab asek makan kat kedai malam2. kalau tak memang tak tengok drama ni. iols laki bini sedey amyra yang lawa tu jadi watak pelac
Quote ayiebest06 9-4-2019 05:08 PM
maksudnya apa ni kakak ijat... Nur2 hanya sesuai untuk pelacur saje ke..
Quote mixed 9-4-2019 05:16 PM
mak pak yg bodoh biar anak x tido dah lbh kul 10
drama P13 ,PG18 pn agak nya di bg gak anak tgk
sb pemalas nk tido kan anak
Quote MatDeghem 9-4-2019 05:21 PM
kenape ustad berlegar legar di lorong pelacur eh??



#belumsempattengoknur2

Quote apedehal 9-4-2019 05:30 PM
xpernah tgk nur 1..n sekali je nengok nur 2..episode brp ntah.. yg setat belakang sikit tu nak rasa bsalah sgt dgn bini dia tu knp. kna blowjob je ke atau lebih dr tu ke?bsalah pasai apani..malas nak pikir yihh
Quote Iris. 9-4-2019 05:43 PM
bestlah.... iols baru tengok semalam
Quote dokupangg 9-4-2019 05:44 PM
tagas: tak follow drama2 melayu low class ginihlagik2 hero tak bermoral tunjuk konek nih berlakon tak semenggah realiti


Kekadang teringin siot nak tengok drama melayu, asyik2 tengok drama bangsa lain kan. Tapi lepas 5 mnt tengok terus termuntah hijo cirit aku dibuatnya, so back to bangsa asing. Better citer cina tv8 drpd citer melayu. Filem-filem yg dikatakan semenggah pun aku dah mcm whatthehell... Rasanya yg aku boleh layan mcm Kabir Bahtia’s Setem or Nam Ron’s One Two Jaga tu ok la.
Quote haruslah 9-4-2019 05:49 PM
Nak bg budak2 bleh tgk citer sweet okeh
Tajuk ala2 kanda dinda-red belbet-mr pilot
Yg tu boleh bg budak2 nengok
Citer2 berat mcm ni x sesuai
Tgk pelakon pon dah tau....
Quote RatuDunia94 9-4-2019 05:50 PM
Iols x paham watak budak suraya tu.. dah tau org susah lg nk masuk sekolah swasta sampai x mampu nk bayar yuran spm? Knp x sekolah kerajaan?
Quote katibism 9-4-2019 05:56 PM
RatuDunia94 replied at 9-4-2019 05:50 PM
Iols x paham watak budak suraya tu.. dah tau org susah lg nk masuk sekolah swasta sampai x mampu nk  ...

Sekolah kerajaan pu n kena bayar gak SPM uols..

Ada scene tu Suraya kata, masa ayah Haji mentadbir semua ok..masa pengetua si setat Madi, x cukup mkn pun dia ok. Tp kali ni betul2 x cukup duit. Sbb tu sheols x duduk srama... pemahaman iols lerrr


Quote RatuDunia94 9-4-2019 06:04 PM
katibism replied at 9-4-2019 05:56 PM
Sekolah kerajaan pu n kena bayar gak SPM uols..

Ada scene tu Suraya kata, masa ayah Haji mentad ...


Sekolah kerajaan bukan free eh? Iols ingatkan free.. kalau kena bayar pon mungkin sikit je..

Tp yg penting bibir mirul memanggil2 utk dikucup yachhh...
Quote she 9-4-2019 06:13 PM
RatuDunia94 replied at 9-4-2019 06:04 PM
Sekolah kerajaan bukan free eh? Iols ingatkan free.. kalau kena bayar pon mungkin sikit je..

...

Skolah gomen bayar jugakkkk huwaaa

Yg free cuma buku teks dan bayaran bulanan sajok

Buku tulis baju sukan baju skola tali leher yuran pibg bla bla bla semua bayar

Cikgu nak beranak nak berenti nak kawen nak pindah pn kena bayar k

Tidak x dpt lah cikgu potong kek atau naik kete bhias ronda parking
Quote nolya 9-4-2019 06:15 PM
MatDeghem replied at 9-4-2019 05:21 PM
kenape ustad berlegar legar di lorong pelacur eh??

Ustaz tu berlegar2 kat lorong pelacur ialah untuk mengenali kehidupan pelacur itu sendiri secara dekat, untuk mencari satu pengertian kenapa mereka terjebak dlm  dunia pelacuran dan cuba selitkan dakwah serta mengajak mereka kembali ke jalan yg benar.  Secara realiti, usaha begitu bukan mudah.
Bukan calang2 Ustaz yg boleh lakukan sedemikian (agak2 dlm dunia nyata sudi tak Ustaz2 kita yg popular hari ini mau menyelusuri lorong2 demi berdakwah persis Ustaz Adam.  Atau tak adekah ustazah2 juga yg sudi mendekati para pelacur dn menuntun mereka ke pangkal jalan? Persoalan begitulah yg kita tak nampak tetapi boleh diacah2 bertanya.... agaknya apa jawapan yg boleh diberikan oleh ustaz2 dn ustazah2 kita?). Betul, niat dan hasrat spt watak Ustz Adama adalah murni, tetapi jebakan dn jurang yg tersedia memudahkn ustaz Adam sendiri terjerumus, belum lagi fitnah yg gampang terpalit gara2 drp usaha dia.

Saya kira itu adalah soalan yg mau diacumkan oleh pengarah cerita ini kpd minda masyarakat Melayu Islam khususnya...Apa ada dgn Nur2?
Quote MatDeghem 9-4-2019 06:31 PM
nolya replied at 9-4-2019 06:15 PM
Ustaz tu berlegar2 kat lorong pelacur ialah untuk mengenali kehidupan pelacur itu sendiri secara d ...

kebanyakan yg jadi pelacur  kerana kesempitan wang....dan yg di lorong itu semua pelacur kelas 3. selain ceramah ustad juga kena carikan mereka perkerajaan yg dapat menampung kehidupan mereka. Tempat tinggal ....supaya mereka keluar dari lorong. Jauh perjalanan nya......

ini cerita dongeng lah....







Lihat semua komen(230)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077133s Gzip On
To Top