Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

5 Filem Dengan Kos Produksi Termahal! Mujur Dapat 'Pulang Modal' Katanya..

17-7-2019 12:50 PM|Oleh: Amira Rozlan| Komen: 14

Filem-filem blockbuster ini antara yang berjaya tersenarai dalam carta pecah panggung dan berjaya mengumpul keuntungan besar sehingga mencecah angka jutaan dollar. Khabarnya, kos produksi pun bukan calang-calang. 

Hebat, pasti membuatkan ramai peminat teruja dan terkejut dengan senarai filem termahal di bawah ini: 

1. Pirates of the Caribbean : On Stranger Tides ($379 juta)
Filem tahun 2011, sambungan At World's End. Pelakon terkenal Johnny Depp dikatakan dapat bayaran sebanyak $55 juta untuk kembali melakonkan watak lagenda Kapten Jack Sparrow.

2. Avengers Age of Ultron ($365 juta)
Age of Ultron memaparkan babak penting seperti penciptaan manusia sintetik Vision serta bertanggungjawab membawakan watak Thanos, yang akan membawa kecelakaan besar pada dunia.

3. Avengers Infinity War ($316 juta) 
Filem terbaik yang dikeluarkan daripada siri dunia sinematik komik Marvel setakat ini, Avengers Infinity War berjaya menggabungkan puluhan barisan pelakon ternama dalam sebuah filem.

4. Justice League & Pirates of Caribbean: At Worlds End ($300 juta) 
Filem lakonan Johnny Depp jauh mengatasi filem Justice League yang ditunggu-tunggu, dengan filem lanun itu berjaya mengutip $963 juta dollar lebih 3 kali ganda kos produksinya.

5. Solo: A Star Wars Story ($275 juta) 
Memaparkan kisah Han Solo memulakan kerjanya sebagai juruterbang seterusnya turut sama terlibat dalam menyelamatkan galaksi bersama Luke dan Leia Skywalker.

Yang mana pilihan korang? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 14
Komen

Previous : #DontSpoilTheEndgame Trending, Bintang Sukan Dikecam Kerana Bocorkan Jalan Cerita Avengers:Endgame

Next       : "Kalau Tak Sedap, Kami Pulang Duit"- Syarikat Filem Malaysia Ini Sanggup Bayar Balik Penonton

Komen Terbaru

Quote Shirley23 23-7-2019 07:20 PM
Sttanger Tides tu fav iols dalam banyak-banyak siri Pirates of Carribean.



Tapi filem bajet besar yang sekian lama menjadi no.1 favourite tetaplah the legendary Titanic. Sampai sekarang kalau Titanic tayang 100x kat tv pun iols sanggup bersengkang mata tengok sampai credit. Hehehe .


Lain-lain Komen

Quote chinta89 17-7-2019 01:52 PM
Suka cter Pirates tu naw2
Quote kaklong32 17-7-2019 03:55 PM
avengers
Quote Artemesiaa 17-7-2019 03:56 PM
Sebab mereka tahu mesti dapat pulang modal sebab tu mereka berani berbelanja besar
Quote cikputih15 17-7-2019 04:19 PM
Avengers & pirate.
Quote Chairman 17-7-2019 04:47 PM
pirates mmg terbaik
Quote Zazashar 18-7-2019 09:07 AM
Avengers {:hooray
Quote greantea 18-7-2019 09:52 AM
belanja besar utk grafik n cgi cantik, tgk pon puashati. bukan cam cicak man. nmpk naw katunnya. potong stim.
Quote delia3003 18-7-2019 09:18 PM
Edited by delia3003 at 18-7-2019 09:19 PM

Tang mana yang balik modal Solo tu. Production cost USD 275 mil, box office USD 394 mil, tak sampai pun 2x ganda, tu belum masuk kos promosi lagi. Merata kat media Solo masuk kategori box office bomb sebab kos tinggi sangat
Quote RatuDunia94 18-7-2019 09:42 PM
delia3003:    Edited by delia3003 at 18-7-2019 09:19 PM  Tang mana yang balik modal Solo tu. Production cost USD 275 mil, box office USD 394 mil, tak sampai pun 2 ...



Tp mostly filem2 blockbuster hollywood ni bukan buat duit solely dr kutipan wayang semata.. dorang boleh buat duit dgn world tour premier.  Merchendise. Hal penyiaran kat tv, even after 5 tahun pon deols still boleh dapat keuntungan..
Quote CiliPadiSedap 19-7-2019 05:23 AM
greantea: belanja besar utk grafik n cgi cantik, tgk pon puashati. bukan cam cicak man. nmpk naw katunnya. potong stim.

Cicak man tu level didie and friends je dik. Didi and friends punya grafik lagi lawa gempak
Quote delia3003 19-7-2019 08:47 PM
Edited by delia3003 at 19-7-2019 08:54 PM
RatuDunia94 replied at 18-7-2019 09:42 PM
Tp mostly filem2 blockbuster hollywood ni bukan buat duit solely dr kutipan wayang semata.. do ...


Yang tu iols tau tapi kalau dah movie budget  besar macam ni, kalau tak break even lepas tayangan habis, lebih2 lagi kalau jauh sangat beza, susah kalau nak harapkan untung dgn merchandise sales, home video etc, sebab tu ler diorang lebih fokus untuk dapat untung dengan jualan tiket, yang lelain tu kira bonus. Kalau macam Avengers tu, DVD sales cecah USD 100 mil
Quote palmolive 22-7-2019 01:17 PM
delia3003 replied at 18-7-2019 09:18 PM
Tang mana yang balik modal Solo tu. Production cost USD 275 mil, box office USD 394 mil, tak sampai  ...

pelakon watak Han Solo tu cm takder faktor Wow pun..
beza ngan The Rogue One
Quote puanbintang 22-7-2019 04:09 PM
pirates of the caribbean...yaey!!! best!
Quote Shirley23 23-7-2019 07:20 PM
Sttanger Tides tu fav iols dalam banyak-banyak siri Pirates of Carribean.



Tapi filem bajet besar yang sekian lama menjadi no.1 favourite tetaplah the legendary Titanic. Sampai sekarang kalau Titanic tayang 100x kat tv pun iols sanggup bersengkang mata tengok sampai credit. Hehehe .


Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067894s Gzip On
To Top