Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Isteri Pun Tak Tutup Aurat, Ada Hati Ahya Rosli Nak Bagi Pesan Agama"

9-8-2019 12:28 PM|Oleh: Saiful| Komen: 75

Foto: IG

Ingat lagi tak kontroversi penari lucah yang diundang semasa majlis perkahwinan anak lelaki Normah Damanhuri, Ahya Rosli?

Ketika itu memang 'berbakul-bakul' kena kecam. Sekarang, pasangan ini tenang-tenang sahaja menjalani kehidupan lepas berkahwin.




Tengok di Instagram, tengah fasa honeymoon. Jalan ke sana ke mari saja.

Ada satu posting Ahya yang menarik perhatian, di mana dia sempat berpesan-pesan sesama muslim.



"Kerja kuat 10 tahun kumpul duit, kahwin, beli rumah, beli kereta power, superbike 1, lepas tu travel lah cari benda baru. Paling penting, zakat dan sedekah jangan pernah lupa. Doa lebih sikit mesti dapat."

Di ruangan komen, masing-masing memuji Ahya.

Tapi biasalah ada jugalah yang mengeji. Katanya, isteri sendiri pun tak tutup aurat, ada hati nak sampaikan pesanan agama.






Alahai yang baik ambil sahajalah sebagai tauladan. Tak begitu?

Apapun, semoga Ahya dan isteri bahagia hingga ke syurga. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
7
Bosan
2
Komen: 75
Komen

Previous : Zizi Kirana Mahu Kahwin Lelaki Kelakar, Tidak Kira Tua Muda

Next       : "Sumpah Dengan Nama Allah Saya Tak Ceraikan Dia" - Datuk Red

Komen Terbaru

Quote isseliparjepun 20-8-2019 10:02 AM
hotmak replied at 9-8-2019 02:25 PM
lah betullah apa dia ckp, zakat sedekah tu untuk kita tarik lg rezeki, pasal aurat isteri dia tu, ne ...

Betul. Pada i apa yang dia cakap tu betul. Nasihat dia pun yang baik baik. Terima dan ambil yang baik baik. Yang tak baik kita doalah jadi baik. Ini tidak, orang tu dapat pahala menasihati, yang mengecam dapat dosa pulak.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 9-8-2019 12:42 PM
Suka tengok badan ahya yg slim fit tu.. Tapi bila nampak macam busuk, terus tak jadi nak semoga.. Pelik, akak dia pun namoak macam busuk
Quote prettyuglybabe 9-8-2019 12:50 PM
dorang nampak busuk
Quote awanysss 9-8-2019 12:50 PM
Kurex replied at 9-8-2019 12:42 PM
Suka tengok badan ahya yg slim fit tu.. Tapi bila nampak macam busuk, terus tak jadi nak semoga.. Pe ...

patutlah kau tak semoga kan dia. nmpk busuk rupanya
Quote prettyuglybabe 9-8-2019 12:51 PM
Kurex replied at 9-8-2019 12:42 PM
Suka tengok badan ahya yg slim fit tu.. Tapi bila nampak macam busuk, terus tak jadi nak semoga.. Pe ...

sama pulak mata kita..
takde la ayat semoga jatuh celah kangkang ahya ek?
hihihi..
Quote babyLON. 9-8-2019 12:59 PM
busuk plus kerak
Quote Kurex 9-8-2019 01:07 PM
awanysss replied at 9-8-2019 12:50 PM
patutlah kau tak semoga kan dia. nmpk busuk rupanya

Plus muka dia macam kakak dia
Quote September14 9-8-2019 01:11 PM
Jenis mcm kulit abg2 yg g bendang atau buruh binaan kan... tapi mngkin sbb dia ni model tu yg mcm pelik knpa kulit dia bkerak gtu kan
Quote blekkep 9-8-2019 01:14 PM
Bdn ahya n wife heols mmg cantek...tp bak kate kurex,nmpak busuk...
Quote rainbowrainz 9-8-2019 01:16 PM
X selera iols tgk dua dua
Quote chooper 9-8-2019 01:18 PM
Bini dia keje menunjuk body je
Quote Zazashar 9-8-2019 01:33 PM
Kepam + busuk hahaha
Quote kualibesi 9-8-2019 02:04 PM
lelaki yg elok untuk wanita yg elok. vice versa.
Quote mieymiey 9-8-2019 02:22 PM
Sekufu la dedua. Takkan la si Ahya tu berboxer kat pantai, tetiba bini heols berburkini pulak.
Quote kokocrunch 9-8-2019 02:24 PM
mmg suka tayang badan dia nie..
Quote cclina2 9-8-2019 02:24 PM
berkerak>?? cer tgk depan2 .jangan puji pulakk nanti..apalah judge org pada gambar je..tak baik judge org. kata2 tu doa..katalah yg baik2.
Quote hotmak 9-8-2019 02:25 PM
lah betullah apa dia ckp, zakat sedekah tu untuk kita tarik lg rezeki, pasal aurat isteri dia tu, netizen takyah dok sibuklah, baik jaga aurat keluarga sendiri dulu baru nak tarbiah org
Quote Kurex 9-8-2019 02:32 PM
September14 replied at 9-8-2019 01:11 PM
Jenis mcm kulit abg2 yg g bendang atau buruh binaan kan... tapi mngkin sbb dia ni model tu yg mcm pe ...

Buruh binaan badan memang kekar.. Sekali bukak mulut, bau paya
Quote iwansa 9-8-2019 02:50 PM
saling ingat mengingati ni, kita jgn tgk siapa yg memberi teguran, tapi tgk apa yg ditegur tu...  
" kalau tak boleh buat semua, jgn tinggal semua" , mana la tau, sisi lain dia ni seorang yg tak tinggal solat dan suka berbuat kebaikan..doa yg baik2
Quote rhea85 9-8-2019 03:00 PM
pasangan laki bini kepam

Lihat semua komen(75)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081764s Gzip On
To Top