Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Azwan Ali Bongkar Cintanya Ditolak Ziana Zain, "Siap Kata Ziana Kena Karma"

14-1-2020 03:06 PM| Komen: 166


"Kemudian, Ziana keluar kenyataan di media tempatan bahawa dia tiada ‘taste’ pada Azwan Ali. Kau rasa mana pergi jantan kau, maruah kau?" 

Anak seni, Azwan Ali sememangnya sangat popular di era 90an dahulu. Komitednya dalam pengacaraan, lakonan dan pengarahan pernah mendapat pujian. Namun apabila bertukar personaliti, dia dilihat hilang arah hingga menggelar dirinya Diva AA. 

Bagaimanapun menerusi slot 'Begitu Begini Dj Nazz di laman Youtube Gegar, Azwan membuka cerita hingga ramai warganet melihat kembali sisinya yang berkarisma dahulu. 

Antara yang kontroversi ialah kisah ' percintaannya' dengan Ziana Zain. Namun sayangnya perasaan tersebut telah di tolak dan ianya juga mendapat liputan meluas media tempatan ketika itu. 
Yt
"Terima kasih kepada DJ Nazz, kerana berjaya membongkar kisah percintaan Diva AA dan Ziana secara eksklusif."

Menurut Diva AA, dia mengaku hanya bertepuk sebelah tangan. Ziana hanya menganggap Diva AA sebagai kawan biasa saja. 
Ig
“Saya pernah feeling-feeling, tapi dia tak cinta saya, saya je anggap saya cinta Diva ZZ (Ziana Zain)”

Diva AA sempat berkongsi saat-saat dia meminta izin dari bapa Ziana untuk membawanya keluar jalan-jalan. Malah pada saat itu, dia telah meluahkan isi hatinya kepada Ziana.

“Saya pergi rumah dia, Pak Zain siap cakap, jaga Gee elok-elok, sebab saya minta izin nak bawa Ziana Zain pergi makan-makan”
Ig
“Masa bawa Ziana keluar, tahu tak perasaan dia macam mana? Saya rasa macam jadi Justin Bieber masa tu! Siapa saja yang mampu pandu kereta bersama Ziana masa tu”

Seterusnya Azwan membawa Ziana ke Hotel Concorde dan ketika itula dia meluahkan isi hatinya. 

"Saya cakap “Ziana, sebenarnya saya suka awak”, dan Ziana jawab, “Jangan nak mengada!, kita kawan jer, tiada nak feeling-feeling, saya tak minat." 

Selepas kejadian itu, Diva AA agak kesal dengan kenyataan Ziana kepada pihak media. Walaupun cintanya di tolak, Diva AA redha dengan apa yang berlaku 30 tahun yang lalu.

“Memang hati memberontak nak Ziana Zain, tapi orang kata, Korban Cinta. Dia tiada perasaan pada saya, saya je yang perasan”

Menutup temuramah itu, Diva Aa menyifatkan Ziana telah mendapat hukuman karma. 
Yt

”Tapi, dia dah kena dah karma dia! Kau tengok apa jadi dengan Ziana Zain? Bangga sangat kahwin dengan ‘mamat’ tu”

Jadi, adakah dengan luahan ini bermakna Azwan Ali menyimpan dendam kepada Ziana Zain yang pernah menolak cintanya? Atau dia jadi begini kerana mahu perhatian? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
6
Bosan
0
1
0
Komen: 166
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : "Langsung Tak Bagi Pilihan" - Sharifah Sofia Luah Rasa Tak Suka Dengan Sekolah Kerajaan

Komen Terbaru

Quote shahreen 29-1-2020 07:13 AM
Takde jodoh deknon nk buat camno. Jodoh kak zz dgn bam armin tu pun tak lama dik

Lain-lain Komen

Quote Mleeen82 14-1-2020 03:16 PM
TUuu Jeeee nak bagitahu?
Quote innocent_me 14-1-2020 03:16 PM
Oh my! malu nya terpalit kisah chenta dengan Diva mulut puaka AA!
ZZ kena karma? ZZ ke AA yg kena karma? At least ZZ tua dgn bahagia dah.
Kau? berakhir dengan jd sendu dan bertukar jd pondan tua hekhek..
Quote chicozinn 14-1-2020 03:17 PM
hamboih, sebab ni ker si diva AA jadi kelempok??
Quote addved 14-1-2020 03:20 PM
At least he got it out of his chest... finally!
Quote Victorioussss 14-1-2020 03:20 PM
Sian AA..cinta seorg lelaki mmg xle lawan yach..selain AA ade byk lagi retis lelaki yang cintanya xkesampaian sampai kurus kering
Quote aemon 14-1-2020 03:20 PM
Aku bayangkan betapa hensemnye diva aa dgn zz dlu kalau berjodohan.mesti dia syg gile kt zz and caring habis.
Quote legal_jue11 14-1-2020 03:21 PM
Omg teringat kisah ni, memang kesian azwan masa tu, sebelum tu dia jatuh hati pada gee/fauziah latiff, lepas gee bercerai dgn ayed budriz, after cinta dia gee tolak dia jatuh kasih pd ziana zain..ditolak juga.
Quote Boomibulat 14-1-2020 03:43 PM
Belum terlambat lg..sama2 single kan..
Quote EvieWanKenobi 14-1-2020 03:44 PM
masih tak move-on ka?
Quote salmon-suki 14-1-2020 03:54 PM
Move on jelaa..org dah x sudi buat apa nak terhegeh2 smpai melawan hukum Tuhan?nak memberontak kt sape?rasanya kakjenna tu x kisah lgsg psl dia ni..dia aje y masih meratib..loser sgt~
Quote syakuntala 14-1-2020 03:55 PM
teringat dl ada yg kata semua yg dia suka ada nama siti
Quote Iema5008 14-1-2020 03:57 PM
Victorioussss replied at 14-1-2020 03:20 PM
Sian AA..cinta seorg lelaki mmg xle lawan yach..selain AA ade byk lagi retis lelaki yang cintanya xk ...

AA abang adek pun kecundang jua cinta nya pada siti nurhaliza ibu piyah hahaha
Quote Kurex 14-1-2020 04:06 PM
entah la nok.........
Quote lovelytouch 14-1-2020 04:09 PM
Basinye laaaa haiii. Bukan takat basi, busuk hanyir segala macam.
Quote noorhairiahma 14-1-2020 04:15 PM
berapa ramai sebenarnya yang tolak cinta diva AA ni?
Quote mieymiey 14-1-2020 04:17 PM
Bangga sangat kahwin dengan ‘mamat’ tu


Ko yakin ZZ tu akan bahagia kalau kahwin dengan ko
Quote Minyakyuyi 14-1-2020 04:20 PM
Sabar tol dj nazz kepam melayan diva AA yach...tp mmg heols jujur buka cita pasal jek2..hrp jek2 ilek jela..cita lama khensss...n paling bes heshe puji kak melahgeram retis paling baik budi pekerti.. No 1 uolsss
Quote husna_amal 14-1-2020 04:35 PM
Semoga Azwan Ali cepat sedar dan u turn jadi lelaki baik.
Quote Noraniza_Iblis 14-1-2020 04:38 PM
bapok ni.. nk yg femes2 je..
why ko tak lamar ayati tasrip ke..aida agil ke mase tu..
huh...koserrr pondan tua tkde job ni

Lihat semua komen(166)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top