Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

'Lock In' Buat Peminat Geli Hati, Ada Pelakon Popular Lagi Tapi Erma Fatima Kata...

8-5-2020 10:57 AM|Oleh: Cari-Azza| Komen: 35



Sudah bosan dengan drama-drama yang diulang di kaca televisyen? Ini khas buat anda, sebuah mini drama berantai arahan Erma Fatima dibintangi pelakon popular seperti Nora Danish, Neelofa, Umie Aida, Shery Hadad, Janna Nick, Remy Ishak dan bintang negara jiran, Baim Wong. 



Yang menariknya, topik diketengahkan adalah mengenai Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) fasa 1 di mana rakyat Malaysia tidak dibenarkan keluar kecuali ketua keluarga sahaja.  


Kredit foto: IG

Oleh itu, setiap pelakon dikehendaki merakamkan sendiri babak mereka sebelum digabungkan menjadi satu cerita. Ianya disiarkan di saluran YouTube dan Instagram barisan pelakon terbabit.


Kredit foto: IG

Dengan adegan comel oleh Nora Danish, gedik oleh Neelofa, rempit dari Sherry serta perasan dari Janna Nick pastinya menggamatkan penonton.


Kredit foto: IG

Sementelah lagi watak ibu yang dibawa oleh Erma dan nenek yang dijayakan Umie Aida memang menggelikan penonton.

Malah, ada yang meminta sitkom atau sketsa tersebut disambung lagi selepas ini.


Kredit foto: IG
Erma Fatima ketika memuat naik episod terakhir turut menyatakan mereka yang tidak menyukainya boleh berasa lega kerana ia sudah tamat. Eh! Ada yang sakit hati ke?



Bagaimanapun, ianya ternyata mengubat hati peminat dengan drama comel ini. Lagi pula, ianya sekadar hiburan, Jadi, 'chill' saja okey. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
4
Bosan
2
0
0
Komen: 35
Komen

Previous : Tangan Nampak Muda Dibandingkan Kedut Di Muka, Penonton Persoal Sheila Rusly

Next       : Kenapa Tak Bagi Pelakon Lama Bawa Watak Opah? Ini Penjelasan Jinggo

Komen Terbaru

Quote supernaturalee 1-6-2020 05:49 AM
Iols noticed ada yg buat gini kt channel bdk2
Yg kenal wafi je
Tertgk iklan sbb ank buah INSIST tgk channel die

Anyway sblm ni tertny2 jgk ape cara utk org2 drama, filem ni utk terus berkarya
Nah...ade pun yg buat
Kategori industri kreatif kn
So be creative as possible lh kn

Lain-lain Komen

Quote wikedsaikel 8-5-2020 11:40 AM
Aku suka. Walaupon jarang tgk drama melayu. Aku anggap mcm finger food je lah. Short instagram film utk layan bosan pkp
Quote Buritan 8-5-2020 11:40 AM
Nora danish buat stail laile kg people.. so tak best
Quote Cari-Azza 8-5-2020 12:10 PM
Kelakar juga. Hahaha
Quote sfrnna 8-5-2020 12:12 PM
cantiknya nora.. tak nampak macam mak budak pun..
Quote Kurex 8-5-2020 12:31 PM
Lantak korang la retis.....
Quote meow_tompok 8-5-2020 12:45 PM
keluar nora danish buat stail laila kg people, terus jadik tak best nak tgk
Quote bungarose 8-5-2020 12:53 PM
Copy paste kampung people kerr
Quote dua_chzy 8-5-2020 01:00 PM
Adakah ini crossover terbesar selepas Avengers : Endgame? Tapi akam suka idea ni. Gud job. Mohon Hollywood ka Bollywood ka Kpopwood ka, tiru.
Quote puteribaya 8-5-2020 01:06 PM
i suka jer..new method of acting..so x de pegang2 bukan muhrim..
Quote Rogue98 8-5-2020 02:45 PM
Awal2 tgk gak satu dua episod tapi leceh sbb mcm awkward and lambat. Aku tunggu sampai habis baru aku tgk lah sekali harung. Lagipun cam bingit gak.
Quote KIM.K 8-5-2020 03:25 PM
Lawaknye..sangat menghiburkan
Lopa trolling dgn topi besarnye
Umi aida buat tudung catriona ross siam tuh
ND troll manja sendiri
Quote esbok 8-5-2020 03:36 PM
interesting. every episodes ada kelakar dia. umie aida punya nenek mmg jadi. lol.
Quote soniackyy 8-5-2020 03:58 PM
umie aida memang power
Quote Kahla 8-5-2020 08:13 PM
Buritan: Nora danish buat stail laile kg people.. so tak best


Lakonan pelakon baru riena as laila dalam kampung people nampak jauh lebih talented n natural berbanding nora ni
Quote Tinot7 8-5-2020 08:20 PM
soniackyy replied at 8-5-2020 03:58 PM
umie aida memang power

Umie aida mmg tere berlakon.
Quote papadomku 8-5-2020 08:28 PM
Kahla replied at 8-5-2020 08:13 PM
Lakonan pelakon baru riena as laila dalam kampung people nampak jauh lebih talented n natural be ...

setuju. nampak nora try hard sgt. riena diana je sesuai watak mcm lailer tu.tapi nora dlm cite ni comel n cantik sgt
Quote RatuDunia94 8-5-2020 09:57 PM
Trying so hard nya masing2 nak bawa karakter..
Quote epal21 8-5-2020 11:12 PM
Drama tak tentu hala. Dah lah montaj setiap episod macam drama rtm zaman dulu. Yg amitabh bachchan buat terhibur juga iols.
Quote epal21 8-5-2020 11:14 PM
dua_chzy replied at 8-5-2020 05:00 AM
Adakah ini crossover terbesar selepas Avengers : Endgame? Tapi akam suka idea ni. Gud job. Mohon Hol ...

Iols first tengok konsep macam ni amitabh bachchan buat dgn artis bolly & kollywood. Pasal dia hilang cermin mata.

Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top