Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kenapa Tak Bagi Pelakon Lama Bawa Watak Opah? Ini Penjelasan Jinggo

14-5-2020 09:01 AM|Oleh: rikuren| Komen: 296


Tidak dinafikan pelakon dan sutradara terkenal Sheila Rusly dan suaminya, Azman Yahya atau Jinggo selalu mendapat perhatian peminat drama tempatan kerana sering menghasilkan drama yang memenuhi cita rasa penonton tempatan.

Terbaru, memegang watak sebagai Opah Aminah dalam drama Bukan Gadis Biasa, ramai mengatakan drama ini bakal menjadi karya terakhir Sheila kerana dia dikatakan mahu berehat seketika dari dunia lakonan. 



Drama ini menjadi trending setiap kali bersiaran,
 namun ia tidak terlepas dari kritikan netizen.






Kredit Foto - Instagram Sheila Rusly

Terpanggil untuk menjawab kritikal netizen, Jinggo tampil memberikan beberapa penjelasan. 

Menurut Jinggo, kesemua aspek telah diambil kira untuk menyolek watak Opah Aminah. 




Atas faktor usia, Jinggo tidak mengambil pelakon veteran untuk watak ini kerana lazimnya dengan usia sebegini, pelakon akan ada masalah untuk mengingati dialog serta berkemungkinan memberi masalah lain pada produksi.



Kredit Foto - Instagram Sheila Rusly

Shiela Rusly turut tampil menjawab kritikan penonton dengan tenang berikutan babak Opah Aminah yang didakwa penonton tidak banyak dalam drama itu.

Kredit Foto - Instagram Sheila Rusly

Dengan adanya media sosial, penonton dan pelakon nampaknya lebih mudah berinteraksi dan memberikan pendapat serta kritikan mereka secara langsung.

Nak kritik tu boleh, tapi jangan sampai menjatuhkan orang lain. Golongan karyawan diharapkan tidak berkecil hati dengan kritikan penonton ya! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
9
1
0
Komen: 296
Komen

Previous : 'Lock In' Buat Peminat Geli Hati, Ada Pelakon Popular Lagi Tapi Erma Fatima Kata...

Next       : Asyik-asyik Drama Juta Ringgit, Kenapa Stesen TV Tak Berani Berubah?

Komen Terbaru

Quote aladin 22-5-2020 08:57 AM
elok je sheila rusly belakon aku tengok.
cerita dia pun ok. cuma as usual la, 3 orang berebutkan sorang. sampai anak aku yg 7yo pun tanya kenapa dia berebutkan sorang girl je?

Lain-lain Komen

Quote c===8 14-5-2020 09:44 AM
lagi satu dorang ni org bisnes, kan dah jimat tak perlu bayar watak opah tu
mungkin bayaran watak opah tu boleh dijadikan bonus crew2 dorg
Quote LostStar 14-5-2020 09:46 AM
tak suka jangan tengok tiada paksaan.. - memang tak tengok pon.. sapala yg tengok.. ke yg boikot2 tu semua p tengok kot.. apo laaa.. cakap tak serupa bikin netz ni... hahhaha
Quote caca_eric 14-5-2020 09:47 AM
80an ke opah aminah ni
Tp nenek sblh rmh aku ni 80an.. muka nya muda sikit.. cakap elok lg..

Tp ye la kan
Lain org lain wataknya..
Quote merrissa 14-5-2020 09:48 AM
adoi biar lahhhh dia nak try berlakon watak tua

tp keras kejung aku tgk nenek kebayan tu
Quote miznora 14-5-2020 09:54 AM
Memang tak tgk pon... {:smile{:smile
Quote cikgojesss 14-5-2020 09:54 AM
muka mcm kena sagat mesen kelapa parut.. opah2 lain elok je rupa takda la jahanam terus mcm muka si caprut ni
Quote Skuau 14-5-2020 10:00 AM
begitu cara mereka menjawab pertanyaan/k ritikan/komen netizen.....mmmm....
Quote Tinot7 14-5-2020 10:07 AM
Iols mmg tak tgk. Bila tgk komen depa mcm ni, lagi la tak terasa nak tgk.
Quote Kurex 14-5-2020 10:09 AM
"Saya dah buat keputusan, saya nak rayyan yang ambik alih company tu.."
vutooo lu!!!!
Quote Boomibulat 14-5-2020 10:16 AM
Sape suruh tayang pkl 7..tpaksa la tgk sementara tggu azan..tv lain ada berita tamil je..
Quote salamon 14-5-2020 10:17 AM
ckp je la nak jimat kos..!! xperlu nak ulas panjang2 laa
Quote gummiebear 14-5-2020 10:21 AM
Belagak betul cara jawabnya. Orang xtau sebab tu org tanya. Kemain dibodoh2 kan org yang bertanya.

Tak tengok pun takpelah. Tengok iklan pun dah rasa cringeyyy
Quote haruslah 14-5-2020 10:23 AM
wowwww sombong nye jawapan
ni kira downgrade penonton la kan
kira penonton ni x layak bg ulasan/ tanya ape2
sbb penonton zero knowledge pasal industri

sian pelakon2 veteran kena downgrade pelupa, penat...tertido
bahasa2 tok dalang ni mmg rempit betul ekkk
Quote inspektoremos21 14-5-2020 10:27 AM
Suka hati kamu la cyst & tok sidang. Kitorang ni semua tertengok pun sebab nak tunggu azan maghrib je. Tapi semenjak tersangkut dgn drama Korban Kasih iols buka tv1 je utk tunggu azan. Koser la nengok pengkid bercinta dgn bangla + nenek muka mcm kena simbah asid
Quote miss_beku 14-5-2020 10:29 AM
Dorg laki bini ni cakap menongkat langit betul. Org tak boleh komen ape2 ke kat korg ni? Bg pendapat kalau tak setuju pun xbleh bls elok2 ke. Semak baca komen bls belagak nk mampos nk bodo2 kan org tu. Tak suka jgn tgk,,, tak suka jgn tengok.. eeee nampak ko lagi bodoh bls kt penonton camtu.
Quote bondeh 14-5-2020 10:30 AM
caca_eric replied at 14-5-2020 09:47 AM
80an ke opah aminah ni
Tp nenek sblh rmh aku ni 80an.. muka nya muda sikit.. cakap elok lg..


Ye betul sangat moyang tiri meolls dulu masa umur pertengahan 80an camtuh elok tegap tangan gebu2 muka senyum cakap elok je siap leh masakkan utk cucu cicit tirinya time raya, asal weolls datang melawat dia tengah kait benang buat alas tv...
Quote bondeh 14-5-2020 10:31 AM
Kurex replied at 14-5-2020 10:09 AM
"Saya dah buat keputusan, saya nak rayyan yang ambik alih company tu.."
vutooo lu!!!!

Mahayam sejak2 romadhon nih kerap yah mencarots
Quote Owlbyndboned 14-5-2020 10:32 AM
so marile reramai xya tengok citer cyst n tok sidang ni.
Quote makadek 14-5-2020 10:34 AM
Opah aku sma umur mahadir cun lagi weh..kulit peloles tk makan tua..

Lihat semua komen(296)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top