Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Pengantin Satu Malam Halalkan 'One Night Stand? Sanggup Demi Lariskan Drama

28-8-2020 11:00 AM|Oleh: Cari-Azza| Komen: 89



Selepas fenomena drama rantaian 7 Hari Mencintaiku 2 tamat, kini adalah masa untuk penggantinya, Pengantin Satu Malam lakonan Amelia Henderson dan Nazim Othman.

Dengan tema antara maruah dan pengorbanan, karya adaptasi novel ini mendapat perhatian warganet yang berpendapat jalan ceritanya menyamai drama Korea, My Secret Romance. Katanya, ada unsur-unsur sensual, betul ke?


Foto : Twitter

Jalan cerita yang mengisahkan Zulaikha dalam dilema sama ada untuk menyelamatkan ibunya dengan meminjam duit daripada Zahred atau terpaksa menjaga maruahnya membuatkan babak itu kelihatan romantis bagi segelintir penonton.

"A night with me dan RM100 ribu akan jadi milik awak."



Selain didakwa mengambil unsur-unsur romantik cerita Korea yang membuatkan ramai peminat drama drama Melayu gila bayang, ianya juga dikatakan bertentangan dengan moral Melayu seperti 'one night stand', r*g*l dan sebagainya.


Foto : Twitter
Foto : IG

Memandangkan ianya disiarkan pada waktu prima iaitu jam 7 malam hingga 8 malam, ramai yang meluahkan kerisauan kerana slot drama waktu itu biasanya ditonton oleh seisi keluarga termasuklah kanak-kanak. Jadi, adakah wajar meromantiskan perbuatan tidak bermoral ini?


Foto : Twitter

Kini, ianya trending di Twitter dan juga diperkatakan oleh peminat drama Melayu dengan adengan yang romantis. Anda pula rasa bagaimana? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
4
0
1
Komen: 89
Komen

Previous : 7 Hari Mencintaiku 2 - Siti Rosmizah Buat Laporan Polis

Next       : Patutlah Kualiti Hancur, Shooting Telefilem Pun 6 Hari Je?

Berbalah Masa Main, Budak 7 Tahun Toreh Leher Sepupu
"Lirik Lagu Budak-Budak"- Tiz Zaqyah Diserang Peminat Fanatik Kpop
Remaja, Janda Mengaku Ibu Dan Anak Lepas Dicekup Berkhalwat
Peguam Diculik, Diperkosa 3 Lelaki Sebelum Ditinggal Tepi Jalan
"Bergurau? Biar Bertempat" - MK K-Clique Kecewa Netizen Tak Fikir Perasaan Nabila Razali
"Dah Tak Ada Duit Sangat Ke?"- Shiera Joy Nak Jual Baju Pun Salah!
Boleh Duduk Berbual Sama-Sama, Isteri Dan Ibu Sufi Dah Berbaik
Tak Perlahankan Karier Seni, Lisa Surihani Akui Letak Beberapa Syarat
"Dalam Kelas Pun Buat TikTok," -Anak Azhar Sulaiman Tunjuk Jari Tengah
Dr Amalina Minta 'Miera' Berhenti Guna Namanya Untuk Lariskan Produk Suplemen
Harga Dah Macam Firaun, VIP Je Mampu Pakai Batik Malaysia Sekarang
Kat Indonesia Ada Soju Halal, Ada Yang Nak Rasa?
"Kelebihan Saya Ada Bentuk Badan Cantik Untuk Tarik Perhatian Produksi" - Ikmal Amry
"Baca Komen Mak Jah Buat Darah Saya Naik Turun" - Lufya Omar
"Berbasikal Tapi Rumah Bersepah Dan Busuk, Malulah Wei!" - Abu Syafiq Sindir Siapa?
Nekad Robohkan Rumah Lepas Suami Kantoi Curang
Suka Tayang Gambar Seksi, Sha Elinnea Dapat Mesej Lucah Suami Orang
Pulang Dari Israel, Lelaki Bunuh Diri Semasa Jalani Kuarantin
Pekebun Durian Dakwa Skim Royal Pahang Durian Kontrak Penghambaan?
Patutlah Kualiti Hancur, Shooting Telefilem Pun 6 Hari Je?
Dahla dicetak rompak, jual kat Shopee pula tu, Keluarga Iskandar bertimpa malang
Upin Ipin Promosi 'Goyang Dangdut', Tak Takut Golongan Pedophilia Ke?
Pengantin Satu Malam Halalkan 'One Night Stand? Sanggup Demi Lariskan Drama
7 Hari Mencintaiku 2 - Siti Rosmizah Buat Laporan Polis

Komen Terbaru

Quote khaira01 5-10-2020 12:23 AM
Foundation mak datok tebal sangat. Syukur dh tamat, xtgk pun.

Lain-lain Komen

Quote mizruncing 28-8-2020 11:11 AM
ntah laa tak tgk pn since drama mak leha dah habis
Quote barfi 28-8-2020 11:24 AM
Tak tengok. Drama mak lega yg viral baru ni pun aku tak tengok walau 1 episod.

Tak minat drama Melayu..
Kalau kabir bhatia, faisal ishak atau md noor kadir punya drama baru aku akan tengok
Quote mohdcrow 28-8-2020 11:32 AM
Aku lagi pelik ada yang tengok
Quote zuuu 28-8-2020 11:41 AM
Xleh nk komen sebab x tngok tapi tulah tajuknya pon pengantin satu malam,dh boleh agakla jalan citenya cam mana,heroin tpksa pilih antara selamatkn nyawa mak dengan korbankan maruah diri...hurmmm obvious sanggat kut in real life aq rasa xde mak yg waras dlm dunia ni rela anaknya berzina semata2 nk cari duit untuk rawat sakit maknya
Quote prettyuglybabe 28-8-2020 11:43 AM
ada sekali balik awal and tengok..
agak terganggu dengan rambut kejong amelia..
duit banyak buat la treatment bagi lembut beralun..
Quote manehnya 28-8-2020 11:46 AM
Sapa la yg bodo nak Gila bayangvtgk hero tua ni... {:question

Baik x tengok, buang Masa

Tgk 7hm2 oke laa jugak baloi
Quote MadameOnion 28-8-2020 11:50 AM
ya ampun..iols tertengok sbb ke rumah mak mentua baru ni..adik ipaq i dok layan..boleh pulak yg pompuan bg syarat nak beromen boleh tapi kena nikah...esok cerai la...adoiiii cringe..dah la yg berlakon jd playboy tu nazimah jandha...lagi la cringe..kalau lelaki mcm kejantanan look dia strong mcm jul ripin ka, sanaz ka, bam wemy ka mungkin boleh kurang cringe itu..ini hadek2..mmg kenot brain
Quote annehuda 28-8-2020 12:02 PM
citer ni adaptasi dr drama korea, so mmgla diorg akan pilih nazim othman. hunhaqeem mayb tgh bz skrang ni.

aku penah tgk video org korea review artis malaysia terkacak, mmg diorg agree nazim ni plg memenuhi kriteria hensem di mata diorg
Quote nazzse 28-8-2020 12:12 PM
MadameOnion replied at 28-8-2020 03:50 AM
ya ampun..iols tertengok sbb ke rumah mak mentua baru ni..adik ipaq i dok layan..boleh pulak yg pomp ...

Foundation hero lagi tebal daripada heroin..dah la control cun nak mampos..
Apasal la ambik mamat ni jadi hero
Sorang kejung, sorang control
Punah ranah drama
Quote kaseh80 28-8-2020 12:15 PM
Patutnya waktu siaran 10 mlm  ke atas

Quote diiyanazakaria 28-8-2020 12:24 PM
Nazimah ni xsesuai da nak amek watak jd anak org kaya yg still duduk skali ngn parents, mcm dlm cerita ape tah sblm ni. He looks old la.. mostly watak die gitu. N amelia yg urban ni plak xsesuai jd gadis kampung..xsesuai. Tp iolls xtgk pn cerita2 diorg. Mcm xmenarik
Quote Kurex 28-8-2020 12:39 PM
Sampahnya.     
Quote Belibis 28-8-2020 12:45 PM
Sorry la nak on tv 7 sampai 8.
Quote matchstick 28-8-2020 01:03 PM
prettyuglybabe replied at 28-8-2020 11:43 AM
ada sekali balik awal and tengok..
agak terganggu dengan rambut kejong amelia..
duit banyak buat l ...

Rambut kejung matching dgn lakonan yg kejung..they come in 1 set
Quote Normabaru 28-8-2020 01:19 PM
MadameOnion: ya ampun..iols tertengok sbb ke rumah mak mentua baru ni..adik ipaq i dok layan..boleh pulak yg pompuan bg syarat nak beromen boleh tapi kena nikah... ...


Element ni dh lama ada.. Kpop patut blajar dr syiah laa.. Depa dh ade kawen mut'ah way long before 90an..siap sebut acah kawen kontrak lg.. Walhal berzina..

Fatwa dah lama ade kot jenis perkahwinan yang haram.. Salah satu nya kawin dgn tujuan utk bercerai.. Tinggal lagi sapa rajin mengaji la ni.. Buat tik tok rajin laaa
Quote KIM.K 28-8-2020 01:19 PM
annehuda replied at 28-8-2020 12:02 PM
citer ni adaptasi dr drama korea, so mmgla diorg akan pilih nazim othman. hunhaqeem mayb tgh bz skra ...

Mantap komen org kerian
Memanglah ada iras kerian look n awet muda jimah janda ni. Tapi bukan selera melayu
Quote Normabaru 28-8-2020 01:20 PM
zuuu: Xleh nk komen sebab x tngok tapi tulah tajuknya pon pengantin satu malam,dh boleh agakla jalan citenya cam mana,heroin tpksa pilih antara selamatkn ny ...


Irl klu ade pon situasi gitu.. Girlnya dah berkerak.. Mmg buat lelong 10 mlm pon lom tentu ada takers.. Plus tinder sugarbook bagai ada.. Buat apa laki nk bazir 100k klu blh dpt foc 100 girls, khuens? Hehehe

Drama sampah!!
Quote LadyCarefree 28-8-2020 01:24 PM
zuuu: Xleh nk komen sebab x tngok tapi tulah tajuknya pon pengantin satu malam,dh boleh agakla jalan citenya cam mana,heroin tpksa pilih antara selamatkn ny ...


ios xpernah tengok drama melayu tp kalau rasa nk komen iols komen je. Hehehehe
Quote Perawankota 28-8-2020 01:25 PM
annehuda replied at 28-8-2020 12:02 PM
citer ni adaptasi dr drama korea, so mmgla diorg akan pilih nazim othman. hunhaqeem mayb tgh bz skra ...

Hun haqeem tu mcm kayu gak.. Bercakap satu tone jer

Lihat semua komen(89)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top