Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Rita Didik Anak Bagi Kucing Jalanan Makan Setiap Hari Sebelum Ke Sekolah

24-9-2020 04:34 PM| Komen: 81

Pelakon Rita Rudaini dalam hantaran terkini di Instagram mendedahkan caranya mendidik anak berkongsi rezeki dengan sesama makhluk.

Kongsinya, setiap hari sebelum ke sekolah, dia dan Airit Rayyan Rizqin serta Airit Qaqa Arjuna akan memberikan makanan dan minuman kepada kucing jalanan.



Kredit foto: IG Rita

"Allah SWT nak menegur kita bahawa jika kita menolak kehadirannya, seolah-olah kita menolak rezeki.

"Kucing itu hanya menjadi asbab kepada terjemputnya segala rezeki ini dgn keikhlasan kita dan doa dari kucing utk tuan rumah," tulisnya.

Dalam hantaran sama, Rita turut berkongsi video menunjukkan anaknya sedang memberi makanan kepada beberapa kucing jalanan.

Rita juga sempat berpesan supaya bersangka baik dengan Tuhan jika didekati kucing.



Tindakan Rita anak-beranak itu mendapat pujian ramai. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
4
Bosan
3
0
0
Komen: 80
Komen

Previous : Pernah Diekori Lelaki Sampai Rumah Buat Bekas Isteri PU Abu Mula Berniqab

Next       : Fedtri Yahya Doakan Ustaz Ebit Miliki Hospital Sendiri Suatu Hari Nanti

Komen Terbaru

Quote MsBritney 20-3-2021 08:00 PM
Bukan artist je.. kalau orang biasa yg ade sikap empathy pd haiwan.. memang patut kene puji.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 24-9-2020 04:44 PM
Ni pn boleh dijadikan cerita ke......
Quote mawarika 24-9-2020 04:49 PM
Takde cerita lain?
Quote manehnya 24-9-2020 04:52 PM
Semua benda pasai dia ni jd thread ka.....

Isu besar sgt laaaa huh...

Muka pun dh x nmpk kt tv hek eleeeeh
Quote LadyCarefree 24-9-2020 05:09 PM
Daheckla benda ni pun berita
Quote Lailerthee 24-9-2020 05:10 PM
Ok laa ok laa... lepas tu?
Quote Lailerthee 24-9-2020 05:10 PM
Ok laa ok laa... lepas tu?
Quote TomyamPuteh 24-9-2020 05:27 PM
Ye la ye la. Aku pon turut kagum wahai acik rita terpaling suchi.
Quote MontanaHannah 24-9-2020 06:31 PM
Kalau xde anak 2 org tu mmg xde thread lah perempuan ni dalam forum ini


Allah tu beri dia 2 anak


supaya dia sibuk,keep busy

kalau tidak mesti mcm  perempuan gila berjalan xkira masa ,balik rumah xtentu hala


syukur di sebalik ujian ,hikmah cukup indah.

Alhamdulillah.
Quote YomiuriLandMae 24-9-2020 07:35 PM
Ni je ke taraf gossip2 dkt forum cari skrg ni?
Quote missbigrockstar 24-9-2020 08:17 PM
Terbaik rita. Pupuk sedari usia awal kanak-kanak
Quote Mulotkoyak 24-9-2020 08:41 PM
Cerita ni bole je bc kat ig die...setakat copy paste artis nye post baik tutop je forum cari ni...
Quote stingerstorm 24-9-2020 08:44 PM
Anjing menghampiri kita terajangkan? kerana anjing mana tahu bahasa arob utk mendoakan kita berbanding kucing kheeunz? lagipun kucing haiwan kesayangan nabi kita?

Iteww belum sebut babi yg tergolek dari lori kheunz?

kahkahkahkahkahkahkah
Quote Belibis 24-9-2020 09:12 PM
Ok.ini satu berita hangat.{:smile
Quote stingerstorm 24-9-2020 09:15 PM
Belibis replied at 24-9-2020 09:12 PM
Ok.ini satu berita hangat.{:smile


Kucing aja nampak beri makan...kalau anak babi kehausan...lari lintang pukang...najis iteww jika tersentuh.....

kahkahkahkahkah
Quote lavendernovella 24-9-2020 09:21 PM
Siapapun yg sudi kongsi nasihat baik2 mcm ni, kita terima dengan hati terbuka. Sama2 dapat pahala dapat rezeki.

Actually, lebih bagus kalau artis2 celeb2 tanahair bawa nasihat2 berguna daripada keluar cerita2 yg takder faedah.
Quote stingerstorm 24-9-2020 09:23 PM
lavendernovella replied at 24-9-2020 09:21 PM
Siapapun yg sudi kongsi nasihat baik2 mcm ni, kita terima dengan hati terbuka. Sama2 dapat pahala da ...

Tapi kenapa hanya haiwan kucing?why selective? sedangkan semua makhluk TUHAN?what signal is she trying to give?

Quote Nham22 24-9-2020 09:27 PM
Cariklah berita2 yg kene2 decode.. Adehh.. Hareyyyyyy
Quote Buritan 24-9-2020 09:30 PM
stingerstorm replied at 24-9-2020 09:15 PM
Kucing aja nampak beri makan...kalau anak babi kehausan...lari lintang pukang...najis iteww jika ...

Ko nak bg ke kat babi.. aku takut.. takkiralaa babi tu tgh dahaga terlalu.. aku takut.. anning aku tolong.. anjing aki tak takut.. aku pun selalu tolong anjing.. babi aku takut.. harap ko tolong babi
Quote stingerstorm 24-9-2020 09:31 PM
missbigrockstar replied at 24-9-2020 08:17 PM
Terbaik rita. Pupuk sedari usia awal kanak-kanak

Kita didik anak utk sayangi kucing sebab kucing kesayangan nabi tapi kalau terlintas anjing atau babi, tembak atau kalau dlm kehausan atau kelaparan kita biarkan mampos saja?

kahlahkahkahlah

Lihat semua komen(81)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top