Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Rihanna Guna Petikan Hadis Sebagai Lagu Dalam Pertunjukan Pakaian Dalam

5-10-2020 04:50 PM| Komen: 12

Rihanna dikecam hebat gara-gara menggunakan petikan hadis yang dimuatkan dalam lagu untuk sebuah pertunjukan fesyen pakaian dalam miliknya.

Lagu berjudul Doom itu dicipta oleh  Coucou Chloe sejak empat tahun lepas dengan menggunakan petikan hadis Nabi Muhammad S.A.W. mengenai hari kiamat.


Difahamkan pertunjukan fesyen itu diadakan dalam format virtual dengan memaparkan aksi model berpakaian seksi menari dengan berlatar belakangkan muzik terbabit.


Menurut sumber lagi lagi tersebut bukan pertama kali digunakan malah ia pernah melatari pertunjukan fesyen Fenty x Puma pada tahun 2017.

Sebelum ini juga Rihanna pernah menyentuh sensitiviti umat Islam apabila menggunakan model berhijab dalam iklan jenamanya.

Foto: IG
Susulan itu ramai yang meminta Rihanna agar membuat permohonan maaf secara terbuka berhubung isu terbabit. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 12
Komen

Previous : Nia Ramadhani Sewa Banglo Untuk Anjing, Baru Tahu Sayur Kena Simpan Dalam Peti Ais!

Next       : Terlalu Sibuk Sampai Raffi Ahmad Mimpi Basah 3 Kali Seminggu!

Komen Terbaru

Quote Rara77 8-10-2020 10:54 AM
kecoh gilak ustajah malaysia
semua nak gelabah pepek pasal riri mintak maaf
dpt duit juta juta kah
baik kau mengaji solat dari layan forum

Lain-lain Komen

Quote Perawankota 5-10-2020 05:56 PM
Dia ni illuminati ke
Quote pxlbb 5-10-2020 08:48 PM
Saja nak bagi perangat. Aku baca lirik dia takde kena mengena pun. Banyak lagi lagu pasal kiamat ni this is not the only one. Lagi Adele yg James Bond tu pun ada part pasal doomsday jugak bila world crumble gitu. Pls dont be oversensitep.
Quote Orix 5-10-2020 09:55 PM
Kowserrr. Pegi patent kan hadis tu kalo xnak org lain guna. Setakat lirik seakan2 maksud psal kiamat agama org lain pn ad cite psal kiamat dekkkk
Quote Orix 5-10-2020 09:55 PM
Kowserrr. Pegi patent kan hadis tu kalo xnak org lain guna. Setakat lirik seakan2 maksud psal kiamat agama org lain pn ad cite psal kiamat dekkkk
Quote husna_amal 6-10-2020 09:44 AM
Budak twitter ni ada je nak kaitkan dengan hadis nabi.
Quote Rara77 6-10-2020 11:35 AM
Dunia ni bukan org islam shj
tolong hormat agama lain
mereka pun ada helajr hidup dan mati
kita doakan semua terima hidayah dan mati dalam husnul khotimah
Quote borrow 6-10-2020 10:00 PM
Ai gugil2 . Nmpknya petikan hadis bacaan Qari Kuwait , Mishary Alafasy dh digunakan utk lagu MC Carioca - Tu ta moscando. Then Coucou chloe amik sample utk lagu Doom.





Quote Artemesiaa 7-10-2020 03:19 PM
Dapat idea dari pengalaman bersama ex boipren arabnya tu gaknya
Quote rantaikendoq 7-10-2020 03:23 PM
dah kapir, mmg tak reti nak hormat la nabi  umat Islam,
masyallah...tapi dah mmg dia tu ikut dejei, freemason kan...
Quote apedehal 8-10-2020 09:38 AM
Rara77 replied at 6-10-2020 11:35 AM
Dunia ni bukan org islam shj
tolong hormat agama lain
mereka pun ada helajr hidup dan mati

Apo sis..riri sendiri pun dah minta mahap
Quote Rara77 8-10-2020 10:53 AM
apedehal replied at 8-10-2020 09:38 AM
Apo sis..riri sendiri pun dah minta mahap

ok lah tu dia dh minta maaf peringatan untuk yg lain
halah halah
Quote Rara77 8-10-2020 10:54 AM
kecoh gilak ustajah malaysia
semua nak gelabah pepek pasal riri mintak maaf
dpt duit juta juta kah
baik kau mengaji solat dari layan forum

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top