Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Hidayah Susah Teruskan Hidup Tanpa Abam Bocey

13-10-2020 02:57 PM| Komen: 64

Sukar untuk meneruskan kehidupan, itu apa yang dirasakan oleh isteri arwah Abam Bocey, Nur Hidayah.

Namun kata wanita ini, dia tetap meneruskannya kerana rasa kasih terhadap suami dan sokongan keluarga.


Di Instagram, Hidayah berkongsi tentang luahan rasa rindunya selepas lapan bulan berlalu sejak Abam meninggal dunia.

Dalam masa yang sama dia berkongsi mengenai impiannya untuk membuka kedai sudah pun menjadi kenyataan.


"Lapan bulan abang pergi, yang hidup pasti akan mati. Sayang akan menyusul kemudian, abang. Sayang akan pegang semua amanat abang menjaga anak kita sebaik-baiknya. Insya-Allah," katanya.

Foto: IG
Dia juga mengucapkan doa tanda bersyukur kepada Allah.

"Aku yakin pada-Mu Ya Allah. Aku yakin pada rancangan-Mu. Sesungguhnya, Engkau yang maha kuasa dan yang maha mengetahui semuanya."Al-Fatihah suamiku, Syed Umar Mokhtar" -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 64
Komen

Previous : "Ya Allah, Baru Nak Dapat Kerja..." - Adibah Noor Berang PKPB Mengejut

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote me12345 17-10-2020 07:11 AM
Hati hidayah ni baik..semoga dimudahkan hidup maju dan aman.

Lain-lain Komen

Quote bluebutter 13-10-2020 03:09 PM
Lawa jgk dayah ni ek. Gigi putih lawa. Hope you doing well dayah. Sian dia.
Quote salmon-suki 13-10-2020 03:11 PM
Hmmm...dah2 laa tu ride on arwah's popularity..nak berdoa,berdoa kat sejadah,lebih afdhol..terus berdoa kat Allah..bukan kat socmed mcm ni ..drpd nak kesian,ai jadi meluat..

Rindu?semua org akan merasa rindu selepas kehilangan org y tersayang..tp jalan melepaskan rindu tu..hrp could stay classy..sejak booming ngn socmed ni,makin ramai y memilih bertuhankn socmed utk berdoa...
Quote kakyungpilah85 13-10-2020 03:12 PM
Hamzah dah hampir2 rupa arwah abam dah.. Kalau dayah rindu abam boleh la tatap wajah anak dia...
Quote biozipstar 13-10-2020 03:14 PM
good luck dayah! may Allah bless u!
Quote little_sis 13-10-2020 03:14 PM
semoga dia tabah, dan dipermudahkan urusan.. dia ada anak sbg penguat semangat hidup..
Quote missyL 13-10-2020 03:17 PM
Sian gile dayah nie.
Tp die bgos jgk x byk berkutik mcm ex adik ipar.

Pembawakan diri pn kemas je. Xde la x terurus. Anak pn kemas.
Harap2 dayah stay strong.
Quote missyL 13-10-2020 03:18 PM
salmon-suki: Hmmm...dah2 laa tu ride on arwah's popularity..nak berdoa,berdoa kat sejadah,lebih afdhol..terus berdoa kat Allah..bukan kat socmed mcm ni ..drpd nak  ...


Xslh pn rasenye..
Arwah laki die pn. Huhu.
Klo org bese pn ade je cmnie.
Kadang2 rase nk luahkn..

Drpd stress tanggung sorang2..
Quote eira2310 13-10-2020 03:21 PM
semoga tabah hidayah...insyallah ada jalan yang terbaik, rezki yang baik..
Quote puanbintang 13-10-2020 03:23 PM
semoga dayah terus kuat...
Quote nanayaya 13-10-2020 03:24 PM
Rasa kehilangan
Quote rayna_raynes 13-10-2020 03:38 PM
Kalau dia diam2 tak mengungkapkan rindu  nnt org (read: Ali Itam & Co) tuduh dia dah ada oran lain pulak. Netijen netijen
Quote mizruncing 13-10-2020 03:50 PM
dia susah pon dia terus bangkit n move on. tak susahkan orang lain. tu yg meols respect la kt dia. dlu teringat masa tau dayah ni pregnant pon kan ramai buat spekulasi bukan2 smpai arwah bengang kt org yg fitnah tu. skrg dah terbukti hamzah pn memang seiras abam. ada hikmah hamzah lahir kt dunia ni
Quote salmon-suki 13-10-2020 04:30 PM
missyL: Xslh pn rasenye.. Arwah laki die pn. Huhu. Klo org bese pn ade je cmnie. Kadang2 rase nk luahkn.. Drpd stress tanggung sorang2..


Ntah laa sis...maybe sbb ai xsuka tgk org merempan berdoa kt socmed...mmg toklaki dia,tp dia dah mcm meratap ni..niat org kita xtaw kan..nk promo kedai dia ke apa..

Sama naik dgn c ali tuh..menumpang jgk psl arwah..org lain pun ramai je y stress,y byk masalah,y ditinggalkan sekeluarga serentak pun ada tp dorg tak berdoa kat socmed..ntah laa sis..

Ramai sgt bertuhankan socmed skrg...
Quote depresio 13-10-2020 04:31 PM
salmon-suki replied at 13-10-2020 03:11 PM
Hmmm...dah2 laa tu ride on arwah's popularity..nak berdoa,berdoa kat sejadah,lebih afdhol..terus ber ...

Setiap org ada cara masing2 ko x suka x yah follow xyah tengok xyah baca
Kan aman hidup
Quote depresio 13-10-2020 04:34 PM
Kesianla
Elok benti keje
Laki meninggal
Lepas tu mcm2 kena tuduh dgn family arwah

Aku selalu tengok..
Laki yg jd suami yg baik ni family mmg haprak..
Tak semua tapi ramai gakla..
Quote salmon-suki 13-10-2020 04:59 PM
depresio replied at 13-10-2020 04:31 PM
Setiap org ada cara masing2 ko x suka x yah follow xyah tengok xyah baca
Kan aman hidup

Mmg xfollow pun sis..ai ckp benda btul pun..yes,semua org ada cara masing2 nak lepaskan stress,tp berguna ke berdoa kat socmed?not only her yaa..others pun sama..sapa2 y berdoa kat socmed tuh,apa beza dgn geng2 attention seekers y selalu meratib merintih berdoa kat socmed jugak for the sake of attention?
Quote Adakah? 13-10-2020 05:16 PM
salmon-suki replied at 13-10-2020 04:30 PM
Ntah laa sis...maybe sbb ai xsuka tgk org merempan berdoa kt socmed...mmg toklaki dia,tp dia dah ...

masalah nye netizen kite ni style berdengki. kalau wife arwah abam ni senyap tak merempan sedih ke apa, dah pulak ada mulut2 dan tangan2 jahat cakap dayah ni dah tak sedih sebab kehilangan abam. dah jadi satu masalah lain pulak.
Quote shida81 13-10-2020 05:16 PM
nampak ceria n berseri skit compare bbrp bulan lepas
Quote depresio 13-10-2020 05:19 PM
salmon-suki replied at 13-10-2020 04:59 PM
Mmg xfollow pun sis..ai ckp benda btul pun..yes,semua org ada cara masing2 nak lepaskan stress,tp  ...

Kita bukn tuhan sis nak kata doa tak diterima.
Pd aku ni peluang juga pd yg nak buat kebaikan
Boleh pilih nk doa diam2..
Balas n cuba comfortkan dia
Yg x suka xyah baca..

Pilihan di tgn kita.
Pd aku xsalh pon

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top