Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Azhar Sulaiman Akui Kesilapan Besarkan Anak Cara Moden, Urban

18-11-2020 09:55 AM|Oleh: LilRose| Komen: 200

Sering menimbulkan rasa kurang senang di kalangan netizen dengan tingkah laku dan penampilan anaknya terutama Kasih Iris Leona, 18, di media sosial, pelakon Azhar Sulaiman akhirnya mengakui ia kekhilafannya membesarkan anak cara moden.


Kredit foto: IG

"Saya akui kami hidup dalam keluarga yang agak moden dan ???urban??? sejak dari awal lagi.

"Jadi apa yang berlaku pada anak-anak saya mungkin saya galas kesilapan saya sendiri. Saya ambil pengajaran ini untuk membentuk anak saya menjadi seorang yang baik sehingga tiada ruang untuk netizen kecam.

"Saya juga nasihati mereka jika buat kesilapan itu cuba perbetulkannya dan kembali mendekatkan diri dengan Islam.

"Apa-apa pun marilah berharap agar mereka mengambil langkah yang selamat dalam apa jua yang mereka lakukan. Insya-Allah mereka pasti sedar," katanya kepada Gempak.



Bagaimanapun, Azhar menjelaskan bahawa anaknya belum matang.

"Saya rasa dia masih muda dan kadang-kadang belum matang untuk mengawal situasi yang dihadapinya.

"Sepatutnya dia tidak perlu menjawab atau balas kembali teguran dari netizen itu," katanya lagi.



Semoga Azhar sekeluarga kuat berdepan tohmahan masyarakat dan warganet. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 199
Komen

Previous : "Tak Suka Tengok Ali Puteh," - Azhan Rani 'Basuh' Netizen

Next       : Wajah Tak Komersial, Tapi Bakat Nam Ron Dan Amerul Affendi ‘Mendunia’

Syarikat Perabot Tuntut Ganti Rugi RM3 Juta Dari Awal Ashaari
Viral Foto Warga Asing Gelang Pink Di Tapak Binaan, Dengar Dulu Penjelasan Dr Noor Hisham
Abby Abadi Tertekan Orang Desak Minta Bantuan, Sampai Naik Darah Tinggi
Zoo Negara Hanya Mampu Bertahan Tiga Bulan Sahaja
"Tak Suka Tengok Ali Puteh," - Azhan Rani 'Basuh' Netizen
Wajah Tak Komersial, Tapi Bakat Nam Ron Dan Amerul Affendi ‘Mendunia’
"Apa Hal Yang Jaki Sangat Tentang Penjualan Alkohol?" - Siti Kasim
Mercedes Benz, Bentley, Toyota, Perodua Dan Nissan -Ejen Insurans Pakat Bakar Kereta
Sufie Rashid Mengaku Tak Pandai Mengaji
Cuma Baju Basahan, Tapi Chef Wan Tetap Pakaikan Ibunya Rekaan Designer!
Harry Styles Sarung Dress Labuh Di Muka Depan Vogue
"Yang Dia Nak Jual Aset Tu Dah Kenapa?" - Najib
Solomon Nak Haramkan Penggunaan FB
Malaysia Rugi Hasil Cukai Jual Arak Kurang
Jaja Kisah Sedih Jerat Wanita Di Tinder
Yay, Fazura Dah Muat Pakai Semula Cincin Tunang!
Buat Fitnah? Awal Ashaari Kongsi Perbualan Dengan Isteri Boss Naz Carpentry
Dipenjara Kes Kemaluan Bau Ikan Masin, Rey Utami Nak Minum Cecair Peluntur
Eizlan Yusof Nak Saman Hans Isaac Sebab Dituduh Salah Guna Kuasa?
Alvin Chong Dilabel Pedofil, Nafi Dirinya Gay
Hafreez Adam Impikan Wanita Yang Ceria Dan Berfikiran Terbuka
Zed Zaidi Terpaksa Jual Tauhu Begedil Untuk Teruskan Hidup
Yatt Hamzah Pun Teringin Berniqab, Sampai Menangis Beritahu Suami
Ajai Terlalu 'Keras' Dengan Peserta Big Stage? Misha Kena Lagi Teruk Sampai Nak Menangis!
Tak Payah Pening Fikir Hadiah, Betul Ke Norman Bagi Memey Jambangan Duit RM2,000?

Komen Terbaru

Quote Annaquinn009 25-11-2020 01:06 AM
kawan i pernah cakap, masa anak kecil ni la dia nak bagi anak girl dia pakai baju apa2 pun...dress cantik2, apa2 la trend sekarang...dia x nak lah anak masuk umur 3 tahun sibuk nak ajar pakai tudung, kalau  gown pulak, kene pakai seluar  panjang kat dalam (mcm sesetengah kawan2 i yg lain)...dia kata buruk huhuhu maksud dia masa kecik ni la nak pakai mcm2 , nanti bila anak dah besar, anak dia akan rasa ok,aku dah puas merasa pakai mcm tu dulu2

dan i faham je...sebab i dulu pun mcm tu, nenek hantar masuk sekolah tahfiz pun, tudung melayang jugak...tp bila dah meningkat usia ni mujur sedar diri  hehehe

Lain-lain Komen

Quote bakingsoda 18-11-2020 10:00 AM
anak perempuan lagi satu takde pulak suka mencapub mcm yg ni
Quote mamastoney 18-11-2020 10:03 AM
Yg lg sorg tu ala2 gothic sikit, seram tgk.
Quote tembamgirl09 18-11-2020 10:14 AM
kategori buluh dah ni kalau lentur pun patah riuk. Doa je la anak2 tu berubah..peringatan utk diri sendiri jugak ni. Bukan senang nak didik anak..
Quote makneng 18-11-2020 10:16 AM
Haha dah mcm ulat beluncas lak mak tgk bebudak ni...nak kata apa.. Depa muda lagi, pada mak nikmatilah usia muda sepuas puas nya dengan bijak.
Quote scrocth 18-11-2020 10:22 AM
Dulu si jahar sulaiman ni laser jugak kan di socmed? Semua benda pn dia nk komen n bergaduh dgn followers di FB siap unfriend2 lg. Alhamdulillah la akhirnya terbuka jugak utk akui kesilapan sendiri. Moga hidayah tu milik kita semua. Amin
Quote anony-mous 18-11-2020 10:28 AM
I dont mind kalau parent xkisah ank bertudung atau x. Tp ank dia ni, mmg takut tgk mcm x ada pegangan agama. Hrap2 ank iols x jd mcm ni. Tu yg takut klau ada girl. Sbb bila umur2 mcm ni, paling susah nk handle
Quote Zielathefatlady 18-11-2020 10:29 AM
Biarlah budak2 muda ni nak hidup dan belajar dari kesilapan sendiri

Kita pun masa muda makin ditegur makin menjadi

stop being so judgemental
Quote Orix 18-11-2020 10:29 AM
elok lah tu drpd jd penunggang agama.... elok jugak lah drpd acah2 islamik bertudung litup bagai tapi kantoi cemolot.... ehhhhhh.....
Quote PinkyPie 18-11-2020 10:32 AM
Sohai Laksa tak pernah mintak maap pulak haha
Quote Rogue98 18-11-2020 10:34 AM
Ok jer anak dia ...biasalah budak2..
Masih ada ruang and peluang utk berubah jadi baik.
Quote djzara81 18-11-2020 10:42 AM
Tak bole nk condemn lebih2 anak mami ni,aku pon ade anak2 sedang meningkat remaja. Mmg dah start rase bahang & cabaran besarkan anak2. Reminds me of how my parents taught & guide my siblings & I. Insha Allah, aku & husband akan cuba yg terbaik bagi didikan agama & balance with worldly matters for our kids.
Quote Nurza 18-11-2020 10:49 AM
Kertunya muka anak..
Quote Zirara99 18-11-2020 10:53 AM
Ala tk sesuai la dik buat ala-ala Harley. Harley kena muka seksi garang. Muka awak sweet. Jadi mcm tak comel sangat2 buat lidah terjelir mcm tu. Ayat kasarnya “buruk”.
Quote sarah82 18-11-2020 10:54 AM
aku percaya setiap manusia boleh berubah.


ehhh...aku x  ada anak lagi
Quote stingerstylos 18-11-2020 10:56 AM
sarah82 replied at 18-11-2020 10:54 AM
aku percaya setiap manusia boleh berubah.



Cakap tak laku berlaki kheunz senang?apamaluboskur?

Kahkahkahkah
Quote LadyCarefree 18-11-2020 11:00 AM
Zielathefatlady: Biarlah budak2 muda ni nak hidup dan belajar dari kesilapan sendiriKita pun masa muda makin ditegur makin menjadistop being so judgemental


Sebetulnyaaaaaaaa
Quote stingerstylos 18-11-2020 11:00 AM
Apa masalah hidup dalam keadaan moden lagi urban? AGAMA tak evolve berseiringan dgn masa kewww?
Quote LadyCarefree 18-11-2020 11:01 AM
Orix: elok lah tu drpd jd penunggang agama.... elok jugak lah drpd acah2 islamik bertudung litup bagai tapi kantoi cemolot.... ehhhhhh.....



Setujoooooo Dia alim ke tak berapa alim ke asalkan dia manusia yg baik baguslah. Religion is personal. Hidup dia, pilihan dia lah. Kenapa nak paksa dia?
Quote mamajawie 18-11-2020 11:06 AM
iollss ada anak pompuan..n xdinafikan nk membesarkan anak lagi2 zaman teknologi skang dugaan bsar tu sbab lain dr zaman 90s-2000s..mebi ni dugaan si azhar ni sbab orka so anak2 terbiasa nk itu nk ini xde halangan kan..apa dia nk buat smua dpat..tpi plik anak pompuan dia yg sorg lagi tu xde la semacam cm anak pompuan dia hat gila tik tok ni..dia tu ada adhd ke cm gila perhatian lak?

Lihat semua komen(200)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top