Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Dipenjara Kes Kemaluan Bau Ikan Masin, Rey Utami Nak Minum Cecair Peluntur

18-11-2020 04:31 PM|Oleh: LilRose| Komen: 7

Penyanyi dan YouTuber Indonesia, Rey Utami yang baru dibebaskan dari penjara 8 November lalu kerana menghina maruah pelakon Fairuz A Rafiq dengan mendakwa kemaluannya berbau ikan masin mendedahkan pernah berniat membunuh diri.

Katanya seperti dipetik dari IntipSeleb, dia mengalami kemurungan teruk hingga mahu meminum cecair peluntur lantai.


Kredit foto: IG

Bagaimanapun, dia yang semakin mendekatkan diri dengan Tuhan ketika di dalam penjara membatalkan hasratnya itu berikutan mengingatkan diri sebagai seorang Muslim yang beriman bahawa membunuh diri tidak menyelesaikan masalah.

Rey yang dipenjarakan selama satu tahun empat bulan juga mengakui pernah rasa putus asa selain diganggu tekanan mental yang berat.

Namun, dia cuba bersabar dengan mengingatkan kepada dua anaknya dan rakan-rakan yang banyak memberi semangat.



Dia yang cuba mengalihkan pemikirannya memperdalami ilmu agama dan kembali ke jalan Allah SWT.

"Daripada melakukan perkara sia-sia, lebih baik saya mengaji dan solat. Semua yang berlaku adalah kehendak Allah kerana pasti ada jalan keluar.

"Saya harus sabar, ikhlas, tawakal dan istiqamah," katanya menerusi saluran YouTube HITZ INFOTAINMENT.





Malah, Rei juga memutuskan untuk memakai hijab untuk lebih dekat dengan Allah dan berusaha berubah ke arah kebaikan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 7
Komen

Previous : Harry Styles Sarung Dress Labuh Di Muka Depan Vogue

Next       : "Dia Bot Atau Top?" - Nikita Mirzani Dedah Ustaz Maaher Homoseksual

Komen Terbaru

Quote gideoncross 19-11-2020 10:10 AM
MissYouSayang replied at 18-11-2020 06:10 PM
Masin2 pon ramai gak lelaki yg sangap dgn cepek

Yg ni btul HAHAHAHA, sbb tu bila ada llaki yg kutuk2 pompuan tu iol kutuk balik as bodoh je sbb last2 nnti klau kote tu tgang, pepek pompuan gak yg d cari mlainkn llaki tu gayah lemari sokmo hahahaha. Sbb ex-fling iol ada yg camni, kmain x nak ada gf sbb pompuan knon nya drama queen tpi last2 cri gf bru gak hahahaha bodohhhh, gi mampus ko kat tepi tu.

Lain-lain Komen

Quote missyL 18-11-2020 04:43 PM
Kerana mulut badan binasa..
Tp die dah jalani hukuman.
Harap2 mangsa Maafkn die..
Quote Cumikucingku 18-11-2020 05:54 PM
padan muka ko... tau pulak rasa murung dok penjara...

xpaham nape ko nak sibuk2 pasal kemaluan org lain...

suka hati dia la nak bau ikan masin ke bau belacan ke..
Quote MissYouSayang 18-11-2020 06:10 PM
Masin2 pon ramai gak lelaki yg sangap dgn cepek
Quote haifawehbe 18-11-2020 11:34 PM
bukan ex fairus ke yg hina kerang masin tu? dia ni pengacara jer time tu pun kene hukum jugak ke?
Quote husna_amal 19-11-2020 10:00 AM
Baru je tengok video viral fairuz bau ikan masin tu. Ex suami fairuz buka cerita yang mengaibkan dan rey utami ni gelak2 pula. Sebagai youtuber pun kena hati2 hasilkan konten. Kalau tak sesuai baik jangan upload. Tak pasal2 kena penjara sebab buka aib macam ni.
Quote gideoncross 19-11-2020 10:07 AM
Cumikucingku replied at 18-11-2020 05:54 PM
padan muka ko... tau pulak rasa murung dok penjara...

xpaham nape ko nak sibuk2 pasal kemaluan o ...

Bau2 x enak pun itu gak yg d tala msa msih jdi laki bini. Andainya c bini boleh bukak mlut, entah apa rhsia c bkas laki yg bakal d ungkapkn.
Quote gideoncross 19-11-2020 10:10 AM
MissYouSayang replied at 18-11-2020 06:10 PM
Masin2 pon ramai gak lelaki yg sangap dgn cepek

Yg ni btul HAHAHAHA, sbb tu bila ada llaki yg kutuk2 pompuan tu iol kutuk balik as bodoh je sbb last2 nnti klau kote tu tgang, pepek pompuan gak yg d cari mlainkn llaki tu gayah lemari sokmo hahahaha. Sbb ex-fling iol ada yg camni, kmain x nak ada gf sbb pompuan knon nya drama queen tpi last2 cri gf bru gak hahahaha bodohhhh, gi mampus ko kat tepi tu.

Lihat semua komen(7)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top