Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Menangis Bergari, Sajat Kena Tangkap?

7-1-2021 12:50 PM| Komen: 73

Sejak semalam hangat diperkatakan apabila tular video di aplikasi TikTok memaparkan usahawan kosmetik popular, Sajat Kamaruzzaman dipercayai telah digari tanpa diketahui sebab yang sebenar.


Kredit foto: IG Sajat

Menerusi video tersebut, Sajat dipercayai sedang melakukan Instagram ‘Live’ dalam keadaan menangis teresak-esak dengan tangan bergari.



Video tersebut sekaligus menimbulkan tanda tanya di kalangan netizen yang mencari punca sebenar mengapa usahawan sensasi itu digari. Namun, setakat ini masih tidak dapat dipastikan kesahihan kejadian tersebut.

Bagaimanapun, di ruangan komen video tersebut rata-rata netizen tidak bersimpati dengan apa yang berlaku sebaliknya menyindir usahawan tersebut dengan sebagai sebagai ‘lelaki’ kena kuat dan tidak boleh menangis.



Dalam pada itu, hasil tinjauan mendapati posting terakhir Sajat di Instagram adalah pada 2 hari lalu, manakala di Insta Story adalah 23 jam yang lalu.


Sumber: RotiKaya


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
1
0
Komen: 73
Komen

Previous : "Mereka Sepatutnya Back Up Dia" - Pengasas Produk Kesal Dengan Rizman Ruzaini

Next       : "Nak Gelak, Gelaklah," -Sharifah Shahira Sumbang Bra, Seluar Dalam Untuk Mangsa Banjir

Komen Terbaru

Quote MisXoXo 9-1-2021 08:23 AM
makANAKdara86 replied at 8-1-2021 12:30 AM
Dia contact rapat dgn pesakit covid,tp dia swab negetif, dan dia still dipakaikan gelang pink/ku ...

Ada kaitan berkenaan mahkamah sivil dan syariah.dn sbnrnya xpeelu bergari,tp memula dia agresif sket..tu yg digari.tp dh dibuka xlama kemudian.dibawa ke mahkamah utk dptkan perintah yg sepatutnya- sumber Nisha kwn sajat yg ada di tpt kejadiah dan rujuk video penjelasan dia.gtau kawan u..bkn psl gelang tu

Lain-lain Komen

Quote cicicumel 7-1-2021 11:26 AM
sebab x bayar saman 200k kan..
Quote mamichik 7-1-2021 11:27 AM
cicicumel replied at 7-1-2021 11:26 AM
sebab x bayar saman 200k kan..

oic.. tq.. byk speku..tapi taktau mana yg betul. tq for ur info
Quote makadek 7-1-2021 11:28 AM
cicicumel replied at 7-1-2021 11:26 AM
sebab x bayar saman 200k kan..

Dgn si nurwati aka mak jemah yg poyo tu ke
Quote missHaidiD 7-1-2021 11:28 AM
Masuk lokap gegirl ke lokap jejantanz
Quote Zazama 7-1-2021 11:30 AM
200k bg bang jat celah gigi jek.
Quote mamichik 7-1-2021 11:38 AM
makadek replied at 7-1-2021 11:28 AM
Dgn si nurwati aka mak jemah yg poyo tu ke

yg kes bengkung tu ya..baru tau dia kalah kes tu..kahkah.. ok tq makadek
Quote buragazz 7-1-2021 12:15 PM
Kes apa leh terjemahkan lagi.. ciplak design ker...
Quote meteorspeed 7-1-2021 12:28 PM
Cash la tuk bang jattt
Quote ToungeSoup 7-1-2021 12:33 PM
mesti sajat suka..leh gangbang dalam lokap
Quote Rogue98 7-1-2021 12:53 PM
Kenapa ye kena sampai bergari? Bukan ke kalau tak dapat bayar isytihar bankrap jer ker?
Quote dudaberhias 7-1-2021 12:57 PM
aik bukan kabel dia kuat ke? macam mana boleh kena tangkap?
Quote mrsbob87 7-1-2021 01:01 PM
missHaidiD replied at 7-1-2021 11:28 AM
Masuk lokap gegirl ke lokap jejantanz

harusler lokap wanita..
kan nur sajadiah hahahhahahaha
Quote mamichik 7-1-2021 01:05 PM
dudaberhias replied at 7-1-2021 12:57 PM
aik bukan kabel dia kuat ke? macam mana boleh kena tangkap?

mungkin sebab ni melibatkan saman sivil. tangkapan atas perintah mahkamah melalui permohonan plaintif dan peguam. kos makan etc sajat atau org kena tangkap dlm kes sivil duduk dalam lokap tu semua ditanggung oleh plaintif/pemohon.
Quote mamichik 7-1-2021 01:09 PM
Rogue98 replied at 7-1-2021 12:53 PM
Kenapa ye kena sampai bergari? Bukan ke kalau tak dapat bayar isytihar bankrap jer ker?

dia ikut prosedur apa yang pemohon buat. selalunya, lepas je dapat perintah mahkamah, pihak2 kena patuh perintah. kalau tak patuh, plaintif/pemohon boleh mulakan tindakan lain untuk execute/melaksanakan perintah tersebut. dia boleh buat permohonan untuk penyitaan dan penjualan, untuk tunjuk sebab etc. selalunya diorang tak tangkap terus. akan keluarkan notis suruh hadir mahkamah. tapi klu dan 2 3 kali tak hadir, baru akan keluar waran tangkap.

alau dah lepas kena tangkap. dah tunjuk sebab dan perintah bayaran baru dah ada, masih tak patuh,  pemohon/plaintif boleh mulakan tindakan baru untuk isytihar bankrap.

prosedur sivil ni banyak dan pelbagai. ikut yg mana kita nak guna. berbeza dgn prosedur jenayah. prosedur jenayah straight to the point.





Quote Normabaru 7-1-2021 01:20 PM
Bkn gimik ke.. Ayermata pon fake.. Play victim naw pdhl klu time tgh meroyan habis netizen kne maki kne sembur anjirrr.. Now nangis je mampu? Lols sgt
Quote beloomberk 7-1-2021 01:42 PM
Normabaru replied at 7-1-2021 05:20 AM
Bkn gimik ke.. Ayermata pon fake.. Play victim naw pdhl klu time tgh meroyan habis netizen kne maki  ...

Air mata fake tu kan..ni kes x byar2 saman kes bengkung tu..2 kali kalah saman dgn org yg sma..
Quote mh17 7-1-2021 01:43 PM
makadek replied at 7-1-2021 11:28 AM
Dgn si nurwati aka mak jemah yg poyo tu ke

Aku salu tpikir,memang mulot wati jemah uh dpn3 segampang itukah,aku seram tgok crutan2 dia dlm status2 fb..ko btdung,tp mulot ya ampun
Quote K_Lily 7-1-2021 01:56 PM
mh17 replied at 7-1-2021 01:43 PM
Aku salu tpikir,memang mulot wati jemah uh dpn3 segampang itukah,aku seram tgok crutan2 dia dlm st ...

Status- status dia  annoying. Tp ramai juga back up
Quote Normabaru 7-1-2021 01:56 PM
beloomberk replied at 7-1-2021 01:42 PM
Air mata fake tu kan..ni kes x byar2 saman kes bengkung tu..2 kali kalah saman dgn org yg sma..

Xlogik. Xbyr 2.6bil pon elok je ke sana ke sini xbergari.. Hihi

Lihat semua komen(73)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top