Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Sokonglah Perniagaan Baru Ibu Tunggal Ini" - Lufya Jual Kek Durian Musang King

15-1-2021 03:24 PM| Komen: 31

Umum mengetahui sejak Rabu lalu, beberapa negeri dikuatkuasakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga 26 Januari. Golongan selebriti antara yang terkesan apabila segala aktiviti penggambaran tidak dibenarkan.


Kredit foto: IG Lufya

Susulan itu, ramai penggiat seni terpaksa berehat seketika dengan menghabiskan masa di rumah. Namun, berbeza buat pelakon Lufya Omar yang mengambil kesempatan untuk menjana pendapatan tambahan.

Menerusi perkongsiannya di Instagram, Lufya memberitahu dia mula berjinak dalam perusahaan membuat kek. katanya, dia mencuba nasib menjual kek durian Musang King di rumah.

“Waktu PKP ini tak ada kerja duduk rumah Fya buatlah kek durian Musang King di rumah. Bagi penggemar durian ini memang akan gulp (terliur). 

"Kek durian ini adalah kek premium ya. Sokonglah perniagaan baru ibu tunggal ini,” tulisnya.



Dalam perkongsian itu, Lufya turut mengajak beberapa orang jiran di kawasan perumahannya untuk merasa kek yang dihasilkannya itu.


Sumber: RotiKaya


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 31
Komen

Previous : PKP Bertemu PKP, Kak Ogy Belum Setel Hutang Lagi - "Dia Memang Handal"

Next       : Khai Bahar Dan Aina Abdul Bercinta?

Komen Terbaru

Quote lia98 17-1-2021 07:33 AM
Lufya nih kejap kata durian musang king, kejap D24 pusing2...terus aku stop tgk video dia

Lain-lain Komen

Quote Normabaru 15-1-2021 03:37 PM
Kalau beli dgn dia pastu xsedap agak2 kena rempan royan kt ig x?

Kaka lg rela beli kat apps food and cakes dr dgn retis tibaiunta poyo cm anghehehe
Quote Tinot7 15-1-2021 04:17 PM
kotornya kuku dia...
Quote jasmeen 15-1-2021 04:33 PM
sayu tengok ank dia..harap bapak dia tanggungjawab la bagi nafkah. kalau tak bagi juga ko tau la nasib kau kat sana nanti
Quote YomiuriLandMae 15-1-2021 04:35 PM
Nope..
Iols akan sokong kalo produk kau betul2 sedap..
No more sentimen ibu tunggal, melayu islam or whatsoever shit..
Dislike dislike dislike..
Quote bambimbom 15-1-2021 04:39 PM
hurm... kebetulan baru tgk warung sepahtu mlm tadi.. guest dia Liza Abdullah dgn Jasmin Hamid... tak pasti la sapa yg bg statement, tp dorang bdua ni mmg meluat dgn statement bantulah kami ibu tunggal...
Quote EvieWanKenobi 15-1-2021 04:39 PM
semua nak berbisnes.. kualiti belakang kira..
Quote mamajawie 15-1-2021 04:40 PM
nampak cm sedap tapi jangan la menjual sambil jaja tagline simpati tu..tau la rakyat malaysia ni jenis mudah dibeli jiwa dengan citer sedih2 ni
Quote makneng 15-1-2021 04:42 PM
Malas nak beli produk retis, produk mak retis or apa2 je kaitan dgn retis.. {:nose
Quote shernazz 15-1-2021 04:56 PM
Iols kalau durian tu sendiri mmg iols makan
Kalau diolah jadi kek ke..lempok.ke...apa2 lah
Terus.iols pening..hahahah
Quote kelapaparut 15-1-2021 05:06 PM
ketiaknye masih basah lg kew..
Quote hasniey 15-1-2021 05:11 PM
Retis..jual la apa pon terus claim premium.
Rasa xpasti,tp harga sepadan dgn premium dia tuu
So agak2 kek dia sedap ke tidok???
Quote kakakpositifker 15-1-2021 05:19 PM
tengok lah dulu. tak berani nak janji. sbb ramai lagi yang mencari duit yg lenbih memerlukan
Quote sleepandream 15-1-2021 05:40 PM
shernazz replied at 15-1-2021 04:56 PM
Iols kalau durian tu sendiri mmg iols makan
Kalau diolah jadi kek ke..lempok.ke...apa2 lah
Terus.i ...

iols pun tak boleh makan kalau ada sekali cream2 mcm kek ke crepe ke...eh tapi aiskrim iols bedal
Quote wak_pijah 15-1-2021 05:40 PM
Nampak sedap. Coating tu pakai custard durian ke?
Quote shernazz 15-1-2021 05:57 PM
sleepandream replied at 15-1-2021 05:40 PM
iols pun tak boleh makan kalau ada sekali cream2 mcm kek ke crepe ke...eh tapi aiskrim iols bedal  ...

HAha
Iold pernah try mochi durian
Terus pusing2
Quote slyfynx 15-1-2021 06:04 PM
Cakap semua premium tu nk hint harga YAHUDI DZOLIM la tu.
Xpe la ye. Aku makan tempoyak aje
Quote missHaidiD 15-1-2021 06:29 PM
Mesti hrga yahudi.  Rasa belum tau lg sedap ke tidak
Quote SalenaGomez 15-1-2021 09:19 PM
shernazz: Iols kalau durian tu sendiri mmg iols makanKalau diolah jadi kek ke..lempok.ke...apa2 lahTerus.iols pening..hahahah


Hahahah sama lah.... jadi crepe ke ...mmg x masuk

Satu je yg boleh SG layan...kalau keropok durian...yg tu onzzzz
Quote Jemahjemah 15-1-2021 11:59 PM
Penah try kek durian secret resepi. Not bad jgk. Even aku bukan jenis suka makan durian yg dah diolah jd kek

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top