Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Tak Payah Kesian Pada Anak Saya ," -Amar Baharin Ditegur Biarkan Anak Lelaki Berambut Panjang

17-1-2021 01:13 PM|Oleh: Saiful| Komen: 60

Amar Baharin menerima teguran daripada netizen gara-gara membiarkan anak lelakinya berambut panjang.

"Potonglah rambut anak lelaki tu... lebih kemas dan lebih sesuai untuk anak itu. Kasihan dekat anak lelaki tu rambut macam perempuan. Kasihanlah kat anak tu," tulis netizen tersebut.

Amar kata dia ada sebab tersendiri membiarkan rambut Aqeef Anaqi panjang.


Kredit foto: IG


"Awak tak perlu kasihan dekat anak saya... bila dia tanya, saya cerita sirah Nabi. Pernah rambut panjang, pernah botak.

"Jangan lupa cerita juga sunnah-sunnah Nabi pada anak-anak. InsyaAllah dia membesar jadi anak soleh dan solehah ahli sunnah.

"Saya doakan awak! Jangan kasihankan Nabi pula ya, Nabi itu kita jadikan ikutan dan panduan... InsyaAllah semoga bermanfaat, " katanya.


Kredit foto: Via mStar Online

Sementara itu ramai lagi pengikutnya bersetuju dengan pandangan Amar kerana sebagai bapa mestilah dia tahu apa yang terbaik buat anaknya.

"Aku rasa cara hang (awak) tegur tu tak kena. Anak dia, biarlah kat dia. Bukan sebab Amar ni artis ke apa! Amar pun bukan kenal aku tapi cara tegur nak perbetulkan anak orang tu tak kena.



"Esok anak dia besar, dia tahulah nak kerat rambut anak dia... takkanlah seorang bapa tak nak potong rambut anak bila masuk sekolah.

"Awak pergi buat kerja awak dulu, jangan kalut hal orang lainlah! Anak dia rambut panjang tapi kemas, masing-masing ada cara nak didik anak sendiri, "komen peminat.

Amar dan Amyra Rosli berkahwin pada 2016 dan dikurniakan dua orang anak. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 60
Komen

Previous : Surau Di Pusat Beli-Belah Tutup, Nubhan Solat Di 'Fitting Room'

Next       : "Artis Mana Yang Tak Sombong?" - Almy Nadia Berang, Ada Individu Jadikan Dirinya Sebagai Content

Komen Terbaru

Quote kucim 28-3-2021 09:14 PM
Netizen melayu tersangkak mmg gemar menyalak di setiap ig retis dgn menjadi ustazah ustaz jadian konon nak menegur..hoi hanjjjj baik ko tegur jiran ko yg isap dadah,yg pakai tdg tp tetek melayut terjojol tu hanjjj

Lain-lain Komen

Quote matchstick 17-1-2021 01:20 PM
Kalau membesar ikut akhlak nabi takpe la.. Alhamdulilllah.
Takut membesar ikut akhlak sajad je.
Nabi berambut panjang tak menyerupai wanita.
Quote umbut 17-1-2021 01:28 PM
Woooiii netz... jaga anak sendirilah.. menyibuk je.. zaman dulu lagi budak2 baya ni zaman trend rambut ekor
Quote jemahjacjon 17-1-2021 01:36 PM
Kesian amyra. Kawin dgn amar sendu ni terus dilanda kesenduan. Padahal gojes kot tarap2 nia ramadhani
Quote sally03tomato 17-1-2021 01:57 PM
matchstick replied at 17-1-2021 01:20 PM
Kalau membesar ikut akhlak nabi takpe la.. Alhamdulilllah.
Takut membesar ikut akhlak sajad je.
N ...

Ape lah cakap budak tu macam tu...
Quote kiah_mai_pulak 17-1-2021 02:00 PM
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1232429&mobile=2


tred dh ada ni sepullll
Quote 234126 17-1-2021 03:03 PM
Kuatnye gene ayah kuikuikui sepesen muka 3 beranak.
Quote Masukkeluar 17-1-2021 03:06 PM
anak no.2 tu laki ke perempuan???
Quote sofyayra 17-1-2021 03:16 PM
Masukkeluar replied at 17-1-2021 03:06 PM
anak no.2 tu laki ke perempuan???

Ppuan uols
Quote Masukkeluar 17-1-2021 03:18 PM
sofyayra replied at 17-1-2021 03:16 PM
Ppuan uols

ooo aku nampak mcm laki..xde ikut muka amyra
Quote Tinot7 17-1-2021 03:31 PM
ingatkan pompan...
kalau anak rupa boboi, tak pe la..

Quote missHaidiD 17-1-2021 03:41 PM
Amar dr da kawen ke belum ke tetap sendu.  
Quote MontanaHannah 17-1-2021 03:42 PM
Amyra Rosli tu bodoh.


muka ada daya penarik tp setakat dapat cerkup Amar ni sahaja? level nasi bungkus air ikat tepi saja ???


bodoh


mmg patut Amyra ni  xjadi best actress sebab dia mmg bodoh.
Quote Masukkeluar 17-1-2021 03:44 PM
missHaidiD replied at 17-1-2021 03:41 PM
Amar dr da kawen ke belum ke tetap sendu.

bini dia lagi banyak job dari dia..duta softlan pun bini dgn anak dia dpt.
Quote missHaidiD 17-1-2021 03:51 PM
MontanaHannah replied at 17-1-2021 03:42 PM
Amyra Rosli tu bodoh.



Iols pun fikir cmtu.  Masa dia kawen tu iols rasa amyra ni terlalu cntik utk amar. Amar patut dgn jering je
Quote dejure 17-1-2021 04:08 PM
Ammar ni jumpa handsome uolls..tp myra xtaulah sbb xprnh jmp lagi.
Quote MontanaHannah 17-1-2021 04:18 PM
missHaidiD replied at 17-1-2021 03:51 PM
Iols pun fikir cmtu.  Masa dia kawen tu iols rasa amyra ni terlalu cntik utk amar. Amar patut dgn  ...

mmg Amyra Rosli ni bodoh orgnya.
Quote depresio 17-1-2021 04:51 PM
dejure replied at 17-1-2021 04:08 PM
Ammar ni jumpa handsome uolls..tp myra xtaulah sbb xprnh jmp lagi.

Cantik jugak jumpa depan2
Quote depresio 17-1-2021 04:51 PM
Apa yang kesiannya anak rambut panjang?
Apa masaalahnya?
Quote kelapaparut 17-1-2021 05:03 PM
iols ingat adegan rogol ammar dgn tiz zaqyah, menjerit2 tiz mcm bukan lakonan dah mcm real, ammar nmpk mcm professional dlm acting rogol mcm da biase buat..ehh

Lihat semua komen(60)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top