Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Pendaftaran Baru Meningkat 40%, Sugarbook Dedah Top 10 IPT Paling Ramai "Sugar Baby" Di Malaysia

16-2-2021 12:41 AM Komen: 29

Gambar sekadar hiasan


Pandemik COVID-19 yang melanda dunia sejak awal tahun lalu telah memberi kesan besar terhadap kesihatan dan hampir semua sektor ekonomi.

Disebabkan itu juga, ramai dikalangan pelajar universiti di negara ini mula terjebak dalam kancah "sugar baby-sugar dady" sebagai jalan pintas untuk mendapatkan wang bagi menampung kos sara hidup dan yuran pengajian.

Memetik laporan FreeMalaysiaToday, platform temu janji "sugar daddy" terbesar di Asia mengumumkan peningkatan sebanyak 40% pelajar mendaftar untuk menjadi "sugar baby" sejak Januari dan alasan utama disebabkan krisis kewangan yang mereka alami.

Lebih mengejutkan, platform itu turut mendedahkan senarai top 10 universiti sugar baby di Malaysia yang kebanyakannya di Lembah Klang termasuk dua universiti awam, dengan seramai 12,705 pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) berkenaan terjebak dalam kancah itu.

Kredit foto : OhMedia


Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Sugarbook Darren Chan dalam kenyataan berkata, platform itu membantu meringankan beban pelajar berdepan masalah kewangan, pada masa sama mendedahkan mereka kepada golongan elit berpengaruh yang berpendapatan purata RM150,000.

Menurut Sugarbook lagi, selain golongan pelajar dan graduan yang menduduki tangga pertama paling ramai menjadi "Sugar Baby', 9 lagi profesion yang tersenarai didalam top 10 profesion paling ramai menjadi sugar baby adalah usahawan, jururawat, guru, peguam, pelayan, pembantu peribadi, jurusolek, model dan ahli farmasi.

Kredit foto : OhMedia

Menurut SeekingArrangement laman Sugar Dating terbesar dunia, Malaysia menjadi sarang kepada 42,500 sugar daddy, ketiga paling tinggi di Asia selepas India (338,000) dan Indonesia (60,250), 

Senarai itu diikuti Jepun yang mempunyai 32,500 sugar daddy, Hong Kong (28,600), Taiwan (27,300), Vietnam (12,000), Korea Selatan (7,000) dan Sri Lanka (5,000).

Ketua Pegawai Eksekutif Seeking Arrangement Brandon Wade berkata, jurang antara orang kaya dan miskin di Asia meningkat dalam dua dekad, mendorong lebih ramai wanita mencari lelaki lebih berusia kerana pelbagai faktor.

Amat mengejutkan sekali dengan laporan ini, namun difahamkan pihak berkuasa telah mengambil tindakan drastik dengan mengharamkan dan menyekat akses laman Sugarbook di Malaysia. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
1
0
Komen: 29
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote eyansss 18-2-2021 02:00 PM
anakjiran replied at 16-2-2021 12:35 PM
sugarbaby tu dalam bahasa manisnya escort girl lah iya?

sugarbaby ni macam pekerjaan permanent...  ko keje ngan orang tu n bulan2 dapat duit allowance...  kalau escort girl ni based on request...  ada request ada kerja n tak stick dengan sorang client je berkurun2 lamanya...

Lain-lain Komen

Quote pistolairAbah 16-2-2021 12:52 AM
berapa gaji minimum untuk melayakkan diri jadi sugar daddy.. rm2500 tak masuk OT lepas tak... pakai honda FD ada lagi 2 tahun je nak habis bayar.boleh ke
Quote rocksteady 16-2-2021 12:59 AM
nak fitnah malaysia lah ni. register tak semestinya betul2 menjalang kan. mustahil lah budak2 u nak jadi sugarbaby kan dapat duit PT tiap sem
Quote tumpanglalu74 16-2-2021 01:06 AM
Hal anak2 makbapak tak tau.  Terpengaroh dengan kawan2..  

Sape iklas nak bagi duit pree weh.  Paling kurang pon mintak live striptease.  Nampak tali bra pon jadilah..  

Tapi sugarbabi pon compete with each other.  Lama2 elaun konfem turon punye.  Kene replace..
Quote rastaf 16-2-2021 02:05 AM
orang jantan makin tua gatal dia lain macam. nak plak  duit banyak..... nak je cari gomol pucuk muda.kihkih
Quote totokreturn. 16-2-2021 06:01 AM
sugar sugar ni adakah melibatkan aktiviti menutoh atau main geli2 je
Quote stinger.baik 16-2-2021 10:33 AM
totokreturn. replied at 16-2-2021 06:01 AM
sugar sugar ni adakah melibatkan aktiviti menutoh atau main geli2 je

pancut dlm dn pil perancang disediakn tok

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Quote bulan_gerhana 16-2-2021 10:38 AM
Musykil gak Segi x masuk pulaks
Quote delsmomm 16-2-2021 10:42 AM
omgeee... UM that amount...
Quote Dwdrum 16-2-2021 11:17 AM
totokreturn. replied at 15-2-2021 02:01 PM
sugar sugar ni adakah melibatkan aktiviti menutoh atau main geli2 je

Hang ini tanya same question setiap thread... Ada yang sudah jawab... Mengeletis kah apa?
Quote tagas 16-2-2021 11:53 AM
Gimik jer nih
Quote anakjiran 16-2-2021 12:35 PM
sugarbaby tu dalam bahasa manisnya escort girl lah iya?
Quote soslaili 16-2-2021 12:41 PM
mcmna apps ni blh lps di msia nan permai berpenjana ni.
Siap ada billboard dulu.
Elok lah di banned je apps tak tentu hala.
Quote Artemesiaa 16-2-2021 02:04 PM
Bukan benda baru dah berpuluh tahun dah hanya sekarang nampak lebih rancak sejak ada apps ni
Quote lonely_classic 16-2-2021 02:28 PM
Tinder pun ada jugak yang try jual body. Tapi kalau yang ni kena banned ramai  la yang menggelupur.
Quote Melorqe 16-2-2021 05:57 PM
aku nak tau , chep eksekutip  dia ada langgan juga ke? bini dia, adik beradik dia, mak dia ada apply jadi sugarbabies idok?
Quote lonely_surina 16-2-2021 06:03 PM
Quote luffyjr 16-2-2021 06:15 PM
selama ni aku ingat kawan2 aku main2 je bila ckp sorang dak (dari salah satu uni tu...sy x nk mention la yg mana) ada sugar daddy dari sugarbook ni, tp lepas benda ni menjadi huge news....rasa terkejut
tp mmg ramai gila la girls dlm uni tu kaya2 pastu ckp ada sugardaddy... astaga
Quote Nham22 16-2-2021 06:28 PM
Depa ade sugardaddy x rase bersalah ke.. Xkan takat geli2x ja... Mustahil kan.. Mesti pomouan kene service power baru dpt duit... Xkan duit nak kasi free2x saja... Tp xrase bersalah ke sok lusa nak kawen tp dh x dara.. Pernah bersama dgn laki lain...
Quote cicicumel 16-2-2021 06:28 PM
Skrg e cur guna account ONLYFANS jer.. Kaya cpt jgak..

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top