Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Lain Orang Lain Taste, KPop Fans Are Very Hardcore" - Caprice Tegur Janna

23-2-2021 11:06 AM| Komen: 19

Pelakon terkenal, Janna Nick membuat laporan polis terhadap beberapa akaun yang didakwa mencetuskan provokasi dan fitnah terhadapnya.

Isu mula timbul apabila ada pihak mensensasikan semula video lama yang dikaitkan dengan pemergian bintang kpop terkenal, Jong-hyun. Janna bagaimanapun tampil memohon maaf dan menjelaskan perkara sebenar.

Kemarahan peminat tidak terhenti di situ apabila Janna didakwa menggelar salah seorang ahli kumpulan Blackpink iaitu Lisa dengan panggilan mengaibkan. Janna sekali lagi menafikan tuduhan dan menganggap dakwaan yang dibuat adalah tidak berasas.


Kredit foto: IG

Di Instagram, Caprice tidak ketinggalan memberikan pendapat peribadinya berkenaan isu ini. Menurutnya, masing-masing mempunyai minat dan cita rasa tersendiri. Sebagai seorang artis, Janna seharusnya menghormati peminat bintang lain juga.

Menurut Caprice, apabila isu sebegini viral sampai ke Korea, ianya boleh mencalar imej serta nama baik orang Malaysia. Sebagai seorang artis yang mempunyai peminat, mereka harus sedar tanpa peminat siapalah artis tersebut. 

Jadi, Caprice menasihati public figure supaya saling hormat menghormati.

"A lof of you guys DM me like crazy to talk about Janna Nick vs Kpop. Lepas minta maaf isu gelak kematian Jonghyun, Janna Nick diserang lagi dek gelar Lisa ‘Blackpig’. Kpop fans are very hardcore, depa punya blog laju pick up benda-benda tentang artis dorang.

"Dan apabila benda macam ni viral sampai Korea, benda itu boleh mencemar imej Malaysia dan orang Malaysia. Kita sebagai artis atau public figure kita kena sedar kita pun ada fans. Sama juga macam artis kpop, depa ada fans. Tanpa fans siapa la kita. Kita kena hormat fans orang lain juga. Lain orang lain taste. Ada yang suka makanan Cina, ada suka makanan India, ada juga suka masakan Thai. Lain orang lain taste," katanya.



Di ruangan komen, ramai yang bersetuju dengan pendapat dilontarkan Caprice. Netizen beranggapan untuk dihormati, seseorang hendaklah terlebih dahulu menghormati orang lain.



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 19
Komen

Previous : "Sabar Ya Sayang," - Diburu Bank, Azhan Rani Masih Boleh Berseloroh

Next       : Lia Natalia Kena Serang Gara-Gara Cuba Pertahankan Janna Nick

Komen Terbaru

Quote Potpouri 24-2-2021 10:41 AM
Boringnya isu ni..sapola fan kpop ni, takda keje nak buat ke. Benda remeh mcm nk gigih nak viral

Lain-lain Komen

Quote BicaraHatiku 23-2-2021 11:09 AM
tunggu komen si chanaz pulok...theyols ni suka jer main bola pass sana sini kehnnn.
Quote epuepy 23-2-2021 11:24 AM
Haish. Si topi nasik ni nak jugak menyelit bgy sepatah dua kata. Btw, asal rempit sgt bahasa janna nick ni? Habis la. Lepas ni org boikot drama dia.

Rumah mahal2 dh habis bayo ke belum janna? Tkut lepas ni kena tarik pulak.
Quote akuHavocczz 23-2-2021 11:25 AM
seboring boring cerita mira filzah, boring lagi cerita JN ni.. bila nak habis woi!!
Quote Tinot7 23-2-2021 11:27 AM
JN ni umpama nila setitik...
Quote doubleA 23-2-2021 11:29 AM
Lol kelaka gak topi nasi ni cakap utara
Quote red_velvet 23-2-2021 11:31 AM
Aku baca ayat mat aris siap slang2 macam dia dah
Quote haruslah 23-2-2021 11:45 AM
JN.back2back kat tv
Bosang
Wpun i x tgk, rimas anak dok tgk
Quote miss_perfect 23-2-2021 11:50 AM
Sapa la 'a lot' yg rajin DM dia ni? Dia ni aku tak tau pun apa produk seni dia, menempel isu orang lain je kerjanya
Quote MadameOnion 23-2-2021 12:02 PM
tu la janna...berangan sgt ko rasa mcm educated and outspoken semenjak ada boifren kokosen ni...padahal bimbo..perangai rempit kampung..jenis mengilai2 racing bawak moto tepi bendang tu...yg belajaq pandai tu boifren hang..bukan hang janna oiiii...
Quote nordin84 23-2-2021 01:31 PM
brp byk benamg jena nik dlm sehari ni.. adoi
Quote nordin84 23-2-2021 01:32 PM
MadameOnion replied at 23-2-2021 12:02 PM
tu la janna...berangan sgt ko rasa mcm educated and outspoken semenjak ada boifren kokosen ni...pada ...

dia mmg pandai.. tp jns pandai yg kena usaha dl.. bkn pandai semulajdi.. tp tula..lately sejak berbf kan kokosen dia da nmpk terlebih sudah
Quote kakakpositifker 23-2-2021 01:32 PM
miss_perfect replied at 23-2-2021 11:50 AM
Sapa la 'a lot' yg rajin DM dia ni? Dia ni aku tak tau pun apa produk seni dia, menempel isu orang l ...

ini akak setuju. dia mcam pakcik bawang yang suka komen hal orang. ke akak bersangka buruk? hahah
Quote slyfynx 23-2-2021 01:51 PM
Tiap kali retis ade isu, die sibuk je nk mencelah.
BTW, ape produk die skrg eh?
Quote laksmanabentan 23-2-2021 02:05 PM
miss_perfect replied at 23-2-2021 11:50 AM
Sapa la 'a lot' yg rajin DM dia ni? Dia ni aku tak tau pun apa produk seni dia, menempel isu orang l ...

hahahhaa... yg penting confident tu...
hahahhaaha....... setiap ada isu nak aja mamat nak komen itu ini...
dengan slang2 dia...
yuucccckkkkksssss.....
Quote piao 23-2-2021 05:36 PM
https://mforum1.cari.com.my/foru ... =1239034&extra=
Post time 23-2-2021 09:46 AM
Quote friedfishsoup 23-2-2021 05:39 PM
Dah ada thread.

https://mforum1.cari.com.my/foru ... =1239034&extra=

Quote dudaberhias 23-2-2021 05:41 PM
Quote likecandy 23-2-2021 05:46 PM
1. Sapa lah yg sampai DM si dekni pasal isu JN ni. Xde orang lain nak DM ke
2. Isu ni viral kat Korea ke? I check xde pon. Org kat korea hidup aman2 saja
https://www.astroawani.com/berit ... media-sosial-284284
Dak twitter ni pon satu, kata jgn trendkan hashtag tu tapi ko jugak letak hashtag tu kat tweet ko
Quote Potpouri 24-2-2021 10:41 AM
Boringnya isu ni..sapola fan kpop ni, takda keje nak buat ke. Benda remeh mcm nk gigih nak viral

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top