Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Kenapa Rita Rudaini Hantar Anak Ke Sekolah Swasta Kalau Nafkah Anak Tak Cukup?

7-3-2021 01:00 PM|Oleh: LilRose| Komen: 191

Berikutan isu nafkah anak, ada suara-suara mempertikaikan kenapa Rita Rudaini menghantar Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna ke sekolah swasta jika merasakan wang nafkah daripada bekas suaminya, Aidil Zafuan tidak mencukupi.


Kredit foto: IG

"Ada pula yang kata. Duit RM3,000 ni cukup. Bagi yang cukup, cukuplah dia. Tapi betul ke cukup? Kira betul-betul. Walaupun ada yang mempertikai saya hantar anak bersekolah di sekolah swasta. Ada yang cadangkan saya hantar mereka ke sekolah kerajaan.

"Apa ingat sekolah kerajaan seringgit je ke? Sekolah kerajaan sekarang tak macam zaman kita dulu.

"Walaupun sekolah kerajaan, kerja sekolah kena print, kena ada printer dan juga laptop. Zaman kita dulu semua cikgu sediakan tapi sekarang semua kena buat sendiri," katanya kepada Media Hiburan.

Sebaliknya, Rita menjelaskan tindakannya menghantar anak ke sekolah swasta kerana merasakan dirinya mampu, bukan untuk berlagak.

"Saya pilih sekolah itu sebab ciri-ciri keselamatan dia memang ketat. Bukanlah niat saya nak kata sekolah kerajaan ni tak ketat tapi kita pun nampak macam bila tamat sesi persekolahan, ramai yang duduk di luar pagar.

"Macam di sekolah anak saya, tak boleh berada di luar pagar. Mereka kena ada di dalam kawasan sekolah. Ibu bapa datang ambil dan cikgu pula lepaskan sorang-sorang. Itu yang saya nak sebenarnya," ujarnya.


Kredit foto: IG

Dalam masa sama, Rita menjelaskan tidak pernah terdetik di hatinya mengungkit kembali soal pemberian nafkah anaknya.

Katanya, dah lama dia akan berbuat demikian jika berniat begitu.

Saya pun tak pernah pergi ke mahkamah buka fail baru. Jadi tiada isu tetapi pihak di sana yang mulakan dulu. Masa tu dia tak sebut amaun berapa jadi saya pun sebutlah," jelasnya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
1
0
Komen: 191
Komen

Previous : "Jangan Kaitkan Nama Saya Dengan Jemaah Tabligh Lagi" - Zul Yahya

Next       : Safiey Ilias Tak Akan Keluar Islam Walau Seteruk Mana Ujian Dihadapi

Komen Terbaru

Quote RumiMenari 4-6-2021 01:13 PM
Acik ritrud patutnya maklumkan begini "sy tak nak anak2 sy jadi seperti saya yang keluaran sekolah kerajaan ni.. bertahun2 tak move on dan sangat defensive dengan satu dua orang yg mengata.."

Lain-lain Komen

Quote dua_chzy 7-3-2021 01:06 PM
"Walaupun sekolah kerajaan, kerja sekolah kena print, kena ada printer dan juga laptop. Zaman kita dulu semua cikgu sediakan tapi sekarang semua kena buat sendiri," katanya kepada Media Hiburan.


Wha...t?
Quote dua_chzy 7-3-2021 01:09 PM
"Macam di sekolah anak saya, tak boleh berada di luar pagar. Mereka kena ada di dalam kawasan sekolah. Ibu bapa datang ambil dan cikgu pula lepaskan sorang-sorang. Itu yang saya nak sebenarnya," ujarnya.


Anak2 akak kat tadika memang cikgu2 buat gini. Anak2 acik Rita pun masih tadika macam anak2 akak ke?
Quote sehirkedi 7-3-2021 01:13 PM
Hahhahahaaaaa dia punya konar baring habis.. Segala sisi dilipat..

Sekolah kerajaan pun selamat. Kalau risau anak duduk bertenggek luar pagar, pesan lah kat dorang duduk dalam pagar sampai mummy ambil.

Lagi satu perbelanjaan di sekolah kerajaan jauh lebih murah. Tak perlu belanja besar ribu raban sebulan macam di swasta ya. Ramai je golongan bijak pandai dan cemerlang hasil dari sekolah kerajaan.

Acik dulu sekolah mana? #TanyaJe
Quote rajamoney 7-3-2021 01:15 PM
sehirkedi replied at 7-3-2021 01:13 PM
Hahhahahaaaaa dia punya konar baring habis.. Segala sisi dilipat..

Sekolah kerajaan pun selamat.  ...

penang free school kot
Quote cikgojesss 7-3-2021 01:18 PM
kalau ada carta retis paling layak bergelar janda, memang sheols pencabar terkuat sbg juara carta
Quote songhara1226 7-3-2021 01:18 PM
Wahai nek rita, kau beli printer tiap bulan ke macam kau bayar yuran SWASTA anak kau tu??? Kau beli kertas gred AAAAAAA ke?? Kalau kau x mampu print colour kau pakailah ink hitam putih, kalau kau x mampu beli laptop baru beli lah second hand

Kau cakap je lahhh kalau anak kau sekolah kerajaan, xde bnda lah pulak kau nk meminta kat idul  tu
Sebab RM3000 sebulan cukup kot utk sekolah kerajaan plus tuisyen lagi
Quote scrocth 7-3-2021 01:19 PM
Jd pelakon jer pn gigih nk anak skolah swasta. Dia xtahu ke byk jer yg spoil brats kt international school last2 pg overseas pn sbb mak ayah sponsor bkn sbb dpt scholarship pn. 3k tu gaji marhaen boleh bela anak 4-5 org kot. Hidup biasa2 sdhla. Xpyh laa ajar anak bmewah mengalahkan hang tu bgaji ratusan ribu sebulan. Gaji pemain bola pn tertunggak2 kan skrg?
Quote wak_pijah 7-3-2021 01:21 PM
Pihak sana pihak sana, tak habis2
Quote supermum 7-3-2021 01:28 PM
Anak aku sekolah kerajaan, cikgu tak kasi duduk luar pagar. Parents kena angkat kad bertulis nama and kelas baru dorang release. Also budak kena cam parents dorang. Yang guna transporter, biasa pihak sekolah memang dah kenal sebab regular transporter. Siap tolong kawal lalu lintas lagi acik-acik driver tu hehehehe Tak kuasa aku nak membayar sampai 20k setahun untuk sekolah rendah.
Quote annadonna 7-3-2021 01:34 PM
Budak bodoh semua dari intrnational school sebab cikgunya pun tak ada kualiti
Quote KIM.K 7-3-2021 01:37 PM
Terasa ke tu

Bagus anak dia pandai jadi imam. Selain tu boleh cerita tak pencapaian akademik dan kokurikulum anak. Nombor berapa dalam kelas..subjek apa skor

Wakil debat, pidato or bola. Kalau anak hang underperform tak rasa rugi ke
Quote sarah82 7-3-2021 01:44 PM
Jap.. Ada hari2 kes culik dan bunuh yg berlaku dlm kwsn sekolah kerajaan ka?
Quote guesswho09 7-3-2021 01:45 PM
scrocth replied at 7-3-2021 01:19 PM
Jd pelakon jer pn gigih nk anak skolah swasta. Dia xtahu ke byk jer yg spoil brats kt international  ...

Anak2 i belajar international school
melalui pengalaman i
kebanyakan mereka
in fact tak pernah pun i berdepan
dgn budak2 spoil brat
seperti andaian sesetengah acik2 dlm ni
anak2 mat salleh pun tau hormat org
berselisih dgn depa
siap angguk tunduk
tanda acknowledge kita
well behaved & were raised well
sekolah kerajaan ramai jgk yg
kurang ajar
pendek kata tak kira la
sekolah kat ceruk mana pun
ada je bdk jahat budak baik
Quote aemon 7-3-2021 01:47 PM
asik kisah nafkah si juling ni je.bosan nk buka
Quote guesswho09 7-3-2021 01:47 PM
Rita antar anak sekolah swasta
bkn international school
syllibus still ikut gomen school
Quote sarahmirza 7-3-2021 01:47 PM
Biarlah dia nak hantar anak sekolah mana pun...
Bukannya dia minta duit korang pun...
Busuk2 pun dia tuntut nafkah dari ex suami dia je, yang jugak bapak2 budak2 tu...

Quote wak_pijah 7-3-2021 01:52 PM
Dia ni mcm loaded pendapatan dia apa, berlakon pun mcm dah sendu skrg. Ada property investment ke apa?

Kalau one day takleh maintain dah camna tu, 'pihak sana' jugak lg sekali bakal kena mcm2 royan dia?
Quote Nana_Man 7-3-2021 01:55 PM
sarah82 replied at 7-3-2021 01:44 PM
Jap.. Ada hari2 kes culik dan bunuh yg berlaku dlm kwsn sekolah kerajaan ka?

Imagination nek rita agknye...
Quote irvene 7-3-2021 01:55 PM
hahaha ko punya statement serius tak masuk akal. ko ni mesti stok2 kelas belakang yg malas belajar, berangan nak jadi retis. then, aku tak rasa aidil mulakan dulu. semua org tahu ko yg mulakan dulu dlm IG ko duk perli yg belah sana hari2, bertahun2. bila ko bnyk sgt bunyikk, tu yg belah sana br bunyik. tu pun 3 tahun sekali.

Lihat semua komen(191)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top