Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Kita Muka Buruk, Bakat Letop Tapi Tak Dialu-alukan" - Rita Rudaini

19-3-2021 02:19 PM| Komen: 98

Kenyataan Izara Aishah mempersoalkan lambakan personaliti media sosial diambil menjadi pelakon di kaca televisyen (TV) menjadi bualan hangat dalam kalangan netizen dan penggiat seni.


Kredit foto: IG Rita

Terbaru, pelakon popular Rita Rudaini turut terpanggil untuk mengulas dan memberi pendapat mengenai kenyataan tersebut.

Menerusi perkongsian Rita di Instastory, dia memaklumkan bahawa pada zaman dahulu sebelum diangkat menjadi pelakon, stesen televisyen akan memandang bakat yang ada pada seseorang terlebih dahulu sebelum memilih paras rupa. 



Berbeza dengan zaman kini, katanya apabila stesen TV menjadikan paras rupa sebagai tanda aras utama yang perlu ada sebelum bergelar pelakon sementara bakat menjadi aspek kedua dititikberatkan.

Jelasnya lagi, lakonan daripada para pelakon tersebut memang nampak ‘sempurna’ di kaca TV, tetapi hakikatnya tidak seindah seperti yang ditonton. 

Hal ini kerana kesemua adegan dalam drama telah disunting krew produksi sebelum disiarkan untuk tatapan penonton.



Malah, untuk menjadi seorang pelakon berkualiti, mereka sepatutnya tidak segan untuk bertanya dan menimba ilmu lakonan daripada orang berpengalaman dan bukannya sekadar duduk di set bermain telefon.

Bukan itu sahaja, Rita turut membandingkan industri hiburan luar negara yang sanggup memberi tunjuk ajar dan menyediakan kelas lakonan serta nyanyian semata-mata mahu melahirkan penggiat seni yang berkualiti.


Sumber: OhBulan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
1
1
Komen: 98
Komen

Previous : Tak Dengar Bila Bercerai, Tahu-Tahu Farawahida Bakal Berkahwin Lagi

Next       : "Nabila Ada Hak Untuk Bahagia, So Why Not?" - Sharnaaz Ahmad

Komen Terbaru

Quote wirazam 9-5-2021 11:59 PM
mesmerize replied at 19-3-2021 02:35 PM
kenapa macam bitter masing2 ni.. kena terima hakikat hidup ada pasang surutnya.. dulu ko penah letop ...

Kita pun nak tgk muka baru juga kat TV..takde lah asyik semedang mula tu je

Lain-lain Komen

Quote sakitperut 19-3-2021 02:27 PM
{:hooray{:hooray{:hooray
Quote Sitinenas 19-3-2021 02:32 PM
Hahahahahahahah
Quote mesmerize 19-3-2021 02:35 PM
kenapa macam bitter masing2 ni.. kena terima hakikat hidup ada pasang surutnya.. dulu ko penah letop2..berada di puncak.. heroin rebutan pengarah.. skrg zaman kegemilangan orang lain pula.. bersilih ganti.. tak payah la menidakkan rezeki atau bakat orang lain.. serta kehendak pasaran semasa nak tengok wajah2 baru.. yang pernah jadi heroin pastu dah tak dipanggil produser lagi tu, walau dapat watak mak2 ke, asal mencabar n beri kesan pada penonton, terima aje lah watak tu.. jangan fefeeling nak dapat jadi watak heroin utama pelbagai
Quote bulalof 19-3-2021 02:37 PM
perlukah bersuara?
Quote orkidorkido 19-3-2021 02:40 PM
Zaman kau dah habis sis.
Muka pun dah habis buat, tara tu jelah ko
Quote Normabaru 19-3-2021 02:40 PM
Sebab ko kekwat... Hahahah
Quote KBW2 19-3-2021 02:42 PM
orkidorkido replied at 19-3-2021 02:40 PM
Zaman kau dah habis sis.
Muka pun dah habis buat, tara tu jelah ko

HAHAHAHAHAH kijamnya sis
Quote mrsbale 19-3-2021 02:44 PM
Queen of self proclaimed
Quote Cik_jantung 19-3-2021 02:53 PM
Edited by Cik_jantung at 19-3-2021 02:54 PM

Ritrud pun memang muka dah lain pun dari zaman awal dulu kannn...

Kenapa nak bitter... pelakon baru datang dlm berbagai sumber. Ada instafamous... ada youtuber.. tiktoker... ada dari dewi remaja.. ada anak penerbit, ada anak sedara pelakon legend, ada mak sedara pelakon terkenal..  ada yang bersusah payah ketuk opis penerbit mohon berlakon... macam2 sumber...

yang baru memangla semua tak pandai lagi belakon... pengalaman tu lebih mahal dari kelas lakonan.

kot nak peram dorang bertahun2 sebelum muncul sampai bila nak tahu dorang ada bakat ke tak..  

pelakon dulu2 pun ada juga yg kayu kot...  

sebab tu bila jadi artis... bila netizen komen dengar. hormat pandang nnetizen. ni masing2 tengah letop selamba je sound netz tak suka jangan tengok.. tak suka sila unfollow... gampang..

dah tak laku banyak bunyikkk...

Quote tumpanglalu74 19-3-2021 02:55 PM

Quote Minami2013 19-3-2021 02:57 PM
Tak kisah la dtg daripada mana, kalau berbakat why not?
Quote Plain-tif 19-3-2021 02:58 PM
Pada aku dia ni cantik
Quote rajamoney 19-3-2021 03:01 PM
mana tak buruk ko pegi pnjngkn dagu

bakat letop pun da tua

tua2 nk jd heroin apa?
Quote mrsbale 19-3-2021 03:03 PM
tumpanglalu74 replied at 19-3-2021 02:55 PM

Quote Sitinenas 19-3-2021 03:05 PM
Dia ni tk dinafikan lawa kan untuk usia remaja purbaaa
Quote beta_carotene 19-3-2021 03:06 PM
choiii mintak puji

kalo ko xlawa dulu, xde org amik ko berlakon kot
Quote ayukpingu 19-3-2021 03:09 PM
anggap je lah ko memang dah tak laku.

bagi peluang kat orang muda pulak

ko tak habis2 potpetpotpek...

Quote sakitperut 19-3-2021 03:17 PM
ok rita zzzzzz
Quote akuHavocczz 19-3-2021 03:22 PM
Kuat merempan siapa nak amek..

Lihat semua komen(98)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top