Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Fizz Fairuz Bengang, Peniaga Pertikai Keikhlasan Review Produk Di IG

20-3-2021 10:45 AM|Oleh: Saiful| Komen: 22

Fizz Fairuz kecewa bila ada sesetengah peniaga yang mempersoalkan keihlasan dan cara artis mempromosikan produk di Instagram mereka.

Kata pelakon ini, pakej promosi produk yang diberi artis adalah berbeza-beza dan peniaga sepatutnya tak payah mempersoalkannya.

Tambah suami kepada Almy Nadia ini, dia bersedia untuk bertolak ansur kerana berniat untuk menolong sesiapa mendapatkan pendedahan mengenai produk yang dijual.

Kredit foto: IG

Tapi itulah, wujud juga peniaga yang mengambil kesempatan atas niat baik yang diberi dengan mendakwa ulasan produk mereka tidak ikhlas.

"Dia kata review tak ikhlas. Keje kau bagus ke? Nk pertikaikan keje org? Cermin diri,cermin hati.. jgn sampai mkn diri," tulisnya.



Menerusi video, Fizz kata, "Kita nak tolong, nak bantu orang dalam keadaan sekarang tapi banyak pula songeh kau?"

Tambahnya, perkara-perkara seperti buruk sangka dan bersikap negatif seperti itu boleh memberikan kesan buruk kepada perniagaan yang diusahakan.





Seronok tengok Fizz dan Almy review produk lebih-lebih lagi makanan. Memang nampak menyelerakan. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 22
Komen

Previous : "Allahu Anak Soleh,"- Yatt Hamzah Puji Da'i Syed Belikan Ibu Gelang Emas

Next       : "Takkan Lah Stesen TV Nak Ambil Yang Kayu,"- Mawar Rashid Tampil Pertahan Instafamous

Komen Terbaru

Quote mamajawie 21-3-2021 02:26 PM
Sedangkan restoran yang penah masuk JJCM pun kantoi makanan hazab walaupun JJCM beria cover ni kan plak retis yg review..aku kalu tringin sgat nk mkan aku tgok kat review google tu..yg tu truly benar sebenar benarnya takde tipu

Lain-lain Komen

Quote LadyCarefree 20-3-2021 10:56 AM
Retis promote produk hanya yg jenis sokong produk timbang kilo je percaya. Esp macam eli mazlin tu semuanya sedap. Dah dibayar disponsor mestilah cakap sedap.

Yg dia punya produk, geli iols tengok dia memasak.
Quote CiliPadiSedap 20-3-2021 11:08 AM
tak lama lg kat tiktok pula influencer.


kaka buat iklan xpernah guna influencer or artis. sbb bg kaka ada cara lebih cepat dan boleh ukur metriks kenapa nak guna influencer?

metriks ni penting untuk iklan :
> brape clicks
> brape whatsapp
> brape kenaikkan follower ig
>brape closing sales
> brape sharing

kira2 semua dan berbaloi tak? lepas tu ada data baru convert ke sales.

sales funnel ni penting. dari stranger jadi buyer ni kena nurture.  bila kita nurture dengan cara betul kos iklan dapat di kurangkan dan risiko closing sales rendah dapat dikurangkan
Quote slyfynx 20-3-2021 11:15 AM
Thread ni kan dah ade
Quote Normabaru 20-3-2021 11:20 AM
Datuk sengkek.. Kg. Com
Quote hotmak 20-3-2021 11:24 AM
tapi tgk almy ni review bersungguh2, dia mmg makan bukan takat acah2 makan padahalnya tak makan pun

dah korang yg nak suruh artis review, bila takde pulangan marah lah pulak , tekan jelah ig ads tu klu rasa dgn artis susah nak jual
Quote Normabaru 20-3-2021 11:25 AM
LadyCarefree: Retis promote produk hanya yg jenis sokong produk timbang kilo je percaya. Esp macam eli mazlin tu semuanya sedap. Dah dibayar disponsor mestilah caka ...



Muka masing2 xmekap dok kt rumah setinggan xde langsung bt homework masa review mcm tahik pon korg hadap..

Ape la punya masyakarat melayu ni.. Dok percaya cakap retis yang sah2 hidop dorg sendiri penuh kepuraan... Pffftttt


Patutnya nk review go to the unbiased people la..

Ni rasuah retis dgn produk korg utk dorg kata sedap on top of bg duit lagi utk dorg post.. Then hujung2 menipu benda biasa tp cakap la sedap. What a sick mentality
Quote dudaberhias 20-3-2021 12:01 PM
Normabaru replied at 20-3-2021 11:25 AM
Muka masing2 xmekap dok kt rumah setinggan xde langsung bt homework masa review mcm tahik pon  ...

iols sejak terpengaruh beli produk retis review haritu ya itu fish skin salmon ke apa benda entah....
makan2 tak sedap... sejak tu sampai mati pun iols tak percaya review makanan retis2 ni...
haritu try juga pergi satu restoran ada retis ni review... pun hazabbb... baik aku cari sendiri je kat google maps yang review 5 stars +

takpun pergi mcd je dah tentu2 tak menyesal...
Quote bungasakura89 20-3-2021 12:16 PM
Datuk2 retis ni byk takde style lah
Quote Normabaru 20-3-2021 12:29 PM
dudaberhias replied at 20-3-2021 12:01 PM
iols sejak terpengaruh beli produk retis review haritu ya itu fish skin salmon ke apa benda entah. ...

Kaka xpenah nak beli. Xakan beli

Wpon disogokla psl produk2 yang ntah hape2 atas bwh kanan kiri hari2 xkan kaka beli produk2 cap ayam review dr ntah sapa2.. Apetah lagi pakai retis tahik fake xguna

Cheap marketing low cost tahik kucing ni selalu digunapakai sebab owner produk gini nk untung cpt dan tahu produk tu xbagus mana.so dorg rely on viral n tahik2 gila nk kaya mcm si anju dato.kg.com utk bg review.. Since xde benchmark so mmg xkn independence  

Those strong product whom owner mmg yakin dan percaya produk dorg blh dan mampu boom or sellable semua xheran lgsg nk pakai tahik2 fake ni
Semua tahik fake ni boleh kambus blkg rumah mamasab
Quote fizatan 20-3-2021 01:38 PM
Hmmmmmmmmmm
Quote Perawankota 21-3-2021 02:14 AM
Tak kisah lah dorg review ke, dorg punya produk sendiri ke, aku mmg x kan beli. Overpriced satu, temberang LG satu.. Baik aku support peniaga makanan tepi jalan/pasar malam and product kt drugstore
Quote anony-mous 21-3-2021 02:38 AM
CiliPadiSedap replied at 20-3-2021 11:08 AM
tak lama lg kat tiktok pula influencer.



Tp ada siput ajar penting iklan melalui influencer. Pening kaka.
Quote anony-mous 21-3-2021 02:40 AM
hotmak replied at 20-3-2021 11:24 AM
tapi tgk almy ni review bersungguh2, dia mmg makan bukan takat acah2 makan padahalnya tak makan pun
...

Almy ni dah tepu kot klau dia review. Habis smua benda sauk, xpilih, pakej suam2 kuku. Bbnu sure xkenal sheol sapa. Lps tu like komen porumer lg 1, muka x bersiap, lighting KO. Klau nk nmpk produk korang low class, ok kot bg dia review.
Quote MsBritney 21-3-2021 03:47 AM
most product timbang kilo ni overpriced. murah lagi product dkt drugstores. dahla byk yg xde kelulusan. tapi ramai yang support. xsupport dikatakan sabotage bangsa sendiri. tengok cara diorang punye marketing pun.. alahaiiii.. low class sgt. artist pun bersepah2 keluarkan product sendiri.. fans pun tolong support. artist tu dah tentu kebanyakannya berduit.. korang yg keje gaji xseberapa tu beria laa beli product2 sampah tu.
Quote Manjahati 21-3-2021 08:54 AM
MsBritney replied at 21-3-2021 03:47 AM
most product timbang kilo ni overpriced. murah lagi product dkt drugstores. dahla byk yg xde kelulus ...

Yg ni mmg betul..kadang tu product entah apa2
Quote kiah_mai_pulak 21-3-2021 09:00 AM
tinminyak ni obsess sgt dgn tok laki dia tu. duk mengekek2 gelak annoying, padahal celah mana entah yg lawak yg toklaki dia buat tu..
Quote red_velvet 21-3-2021 11:16 AM
Tapi kakak almy promote  pes frozen daging salai lomak cili api tu iols try beli memang sedap gile ok.. pedas mantop berdesup...
Quote love_warrior 21-3-2021 11:23 AM
Menerusi video, Fizz kata, "Kita nak tolong, nak bantu orang dalam keadaan sekarang tapi banyak pula songeh kau?"
Soalan I: Peniaga tu bayar kan, tolong celah mana?
Quote MsBritney 21-3-2021 11:45 AM
love_warrior replied at 21-3-2021 11:23 AM
Menerusi video, Fizz kata, "Kita nak tolong, nak bantu orang dalam keadaan sekarang tapi banyak pula ...


meol menyampah statement macam ni.. dah dibayar, tapi claim tolong orang. kalau setakat tolong.. buatla secara percuma. xyah mintak pape as return.

ex boss meol dulu pun same.. sibuk canang kat orang luar staffs terhutang  budi dgn die. pasal die dah bayar gaji. so die boleh buat ape je.

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top