Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Cari Duit Lebih, Hotel Milik Artis Dijadikan Sarang Pelacur Bawah Umur

24-3-2021 08:36 AM Komen: 3
Jakarta: Sebuah hotel yang terkesan dengan pandemik Covid-19 dijadikan sarang pelacuran khusus buat remaja bawah umur.

Kejadian itu terbongkar selepas polis melakukan serbuan di sebuah hotel milik artis, Cynthiara Alona di Tangerang Kota, Banten pada 16 Mac lalu.

Serbuan mendapati terdapat 30 bilik hotel berkenaan dipenuhi 15 mangsa eksploitasi seksual bawah umur.

Foto: Agensi

Portal Detik melaporkan, jurucakap polis Metro Jaya Yusri Yunus berkata, polis menahan dua lelaki dan seorang wanita yang juga artis.

Yusri berkata, Cynthiara dikenal pasti sebagai pemilik hotel, manakala dua lelaki lagi berperanan mencari pelacur dan menguruskan hotel berkenaan.

"Cynthiara mengetahui Hotel Alona miliknya dijadikan sarang pelacuran.

"Dia menjadikan hotel itu sarang pelacuran berikutan tiada pendapatan selepas pandemik Covid-19," katanya.

Menurutnya, modus operandi mereka terbongkar apabila menawarkan kanak-kanak bawah umur di media sosial.

"Ejen dan bapa ayam cuba memikat mangsa dengan mengajak mereka bercinta.

"Kemudian mereka akan menawarkan mangsa bawah umur dalam media sosial Michat khusus untuk lelaki hidung belang," kata Yusri.

Kejadian itu berlaku selama tiga bulan dan mangsa dijual dengan harga 400,000 rupiah sehingga satu juta rupiah (RM114 hingga RM286).

Datuk Bandar Tangerang, Arief R Wismansyah berkata, hotel itu memperoleh permit beroperasi daripada pihak berkuasa.

"Kita cuma berikan permit hotel secara kontrak," katanya. -CARI

Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 3
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tikusmontok 24-3-2021 09:46 AM
dudaberhias replied at 24-3-2021 08:42 AM
google nama retis tu pun rhoper tak macam retis... rhoper persis ayam vietnam versi upgrade jah...

kalau rhoper macam retis dah lama kawin ngan big shot msia mcm merang..(wp tak bhaper nak big shot)

Lain-lain Komen

Quote dudaberhias 24-3-2021 08:42 AM
google nama retis tu pun rhoper tak macam retis... rhoper persis ayam vietnam versi upgrade jah...
Quote hareeeesah 24-3-2021 09:13 AM
dudaberhias: google nama retis tu pun rhoper tak macam retis... rhoper persis ayam vietnam versi upgrade jah...


Ghoper mak hayam la.. mencari protege
Quote tikusmontok 24-3-2021 09:46 AM
dudaberhias replied at 24-3-2021 08:42 AM
google nama retis tu pun rhoper tak macam retis... rhoper persis ayam vietnam versi upgrade jah...

kalau rhoper macam retis dah lama kawin ngan big shot msia mcm merang..(wp tak bhaper nak big shot)

Lihat semua komen(3)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top