Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Insiden Tampar Rider Foodpanda Oku, Rupa-rupanya Ini Yang Berlaku

8-4-2021 03:17 PM Komen: 59
Kredit foto: The Edge Markets

Tular baru-baru ini pemilik sebuah restoran di Kota Damansara menampar rider FoodPanda gara-gara gagal menyiapkan tempahan makanan.

Insiden ini dikongsi seorang pengguna Facebook. Baca lanjut.



Menurut individu tersebut, rider berkenaan telah menerima lapan tempahan makanan secara serentak di mana beliau terpaksa menunggu di restoran dari jam 6.30 petang sehingga jam 8 malam. 

Restoran berkenaan kemudiannya memaklumkan kepada rider untuk menghantar dahulu dua tempahan makanan dan selebihnya dihantar sekali lagi pada trip kedua. 


Kredit foto: Arie Yatie via Facebook FoodPanda Rider Malaysia

Keadaan menjadi tegang apabila rider berkenaan memaklumkan prosedur FoodPanda yang memerlukan kesemua makanan perlu dihantar secara serentak. Semasa rider tersebut yang merupakan individu berstatus Orang Kelainan Upaya (OKU) membuat penjelasan, pemilik restoran berkenaan telah menamparnya. 

Insiden tersebut dirakam dan dimuat naik ke media sosial. Akibatnya, restoran berkenaan dikecam hebat warga maya.

Meninjau ruang komen, dimaklumkan pemilik restoran ini telah memohon maaf atas keterlanjurannya. 


Kredit foto: Facebook FoodPanda Rider Malaysia

Walau bagaimanapun, kes ini tetap menarik perhatian pihak polis.

Sudah lumrah manusia, walaupun ramai yang mengetahui maksud dan kelebihan bersabar, mereka sering lupa untuk mengamalkannya. Buruk akibatnya jika seseorang gagal mengawal tekanan, emosi dan perasaan sama ada ketika berdepan dalam situasi atau persekitaran sebegini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
1
Komen: 59
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ezacbee 10-4-2021 08:12 PM
user.name replied at 10-4-2021 07:13 PM
eh babi la kau betina! pedulik hapa kau gegeh nak merayu mohon delete bideo bagai? masa oku rider tu ...

Boleh delete tp ko kena makan penampar dulu. Mesti dia rela siap hulur pipi

Lain-lain Komen

Quote tagas 8-4-2021 03:20 PM
Abam pulis sila bg penampaw selipar

sedas dua

Wat u get

u get back
Quote sarah82 8-4-2021 03:26 PM
Bagi penampar siam perut hijau 21 das.
Quote rosasen 8-4-2021 03:30 PM
sedap kan...org lain boleh malu, sakit..dia sedap2 mintak maaf gitu je?
Quote mclaren 8-4-2021 03:37 PM
Edited by mclaren at 8-4-2021 04:59 PM
tagas: Abam pulis sila bg penampaw seliparsedas duaWat u getu get back


Err sempena ramadhan yang mulia yang bakal menjelma sila tampar dengan selipar muslim friendly. Dapat berlipat kali ganda pahala.
Quote sara_thrash 8-4-2021 03:39 PM
amboiii ko sedap je ye, lepas tampar anak orang mintak maaf. meh aku bagi penampar jepun pastu aku nak minta maaf and make sure ya ko maafkan aku...
Quote Skuau 8-4-2021 03:49 PM
Ada sesapa nak ditampar(dgn stulus hati)....jika dgn semudah itu..'boleh selesai'...dgn hanya minta maaf@camtu jer???
Quote Artemesiaa 8-4-2021 03:54 PM
Terlajak kata dan perbuatan dah tak berguna kalau sekadar memohon maaf
Quote manehnya 8-4-2021 04:07 PM
siannya kt  rider panda tu
Quote mdhelmi 8-4-2021 04:20 PM
Edited by mdhelmi at 8-4-2021 04:27 PM

mana video?alamak tak paham
CC tu ape? vendor tu siapa?

hmmm
Quote pasuoren 8-4-2021 04:24 PM
yang tampar pompuan tu ke bapak dia he?
Quote Kurex 8-4-2021 04:28 PM
Iols sumpah cucu uols nanti jadi pondan
Quote mamajawie 8-4-2021 04:41 PM
mclaren replied at 8-4-2021 03:37 PM
Err sempena ramadhan yang mulia yang bakal menjelma sila tampar dengan selupar muslim friendly.  ...

Sambil menampar seeloknya diselang seli dgan berzikir smoga mendapat keredhaan di bulan mulia ini
Quote ninnamina 8-4-2021 04:53 PM
Selain report polis aku harap sangat rider tu diberi peluang utk tampar semula owner kedai tu. Baru dia rasa.
Quote Perawankota 8-4-2021 05:29 PM
Woww mintak maaf pastu suh delete post..
Pasal ko, orang tu punya keje pon terkesan gak..
Quote lavendernovella 8-4-2021 06:25 PM
Restoren apa weh?
Quote kookiechip 8-4-2021 06:39 PM
Untuk kes ni, kesian dkt rider OKU ni.
Harap dapat keadilan.

Satu lagi kes yg pernah jadi, rider OKU food delivery ni yg kurang ajar. Tak scan/tulis apa2 bila masuk kedai. Bila pekerja mintak dia buat, dimarah & dimakinya pekerja tu pulak. Orang cakap baik2 tp si OKU ni play victim cakap pekerja tu tak respect dia. Yang jenis gini i rasa layak kena pijak berjemaah.
Quote rosmahisham 8-4-2021 06:48 PM
8 order je dh gelabah teteks..x yah la join foodpanda kalau cam gitu pon x boleh siap lg nk naik angin..ko x yah iklan kn restoren ko kat mana2 pon..semoga merudum & merudum la lps ni..belagak sgt, boikot je semua x yah oder kt restoren tu lg semoga mereputz.
Quote ikanmasin 8-4-2021 07:32 PM
jenuhlah 2order 2jam menunggu..agak2 lah jg..pastu sedap pl ko menampar kan.hrp2 kedai ko ttp lah
Quote cashewnut 8-4-2021 07:33 PM
Yang ditampor tu oku kot. Mendapat la ko

Lihat semua komen(59)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top