Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Datuk Ramli MS Janji Tak Ganggu Rumah Tangga Anak

8-4-2021 01:11 PM| Komen: 14

Pengarah muzik terkenal, Datuk Ramli MS melahirkan rasa syukur apabila masih diberikan kesihatan yang baik untuk melihat anak perempuannya iaitu Nadiah Ramli berkahwin pada 21 Februari lalu.

Menganggap setiap manusia akan melalui fasa yang sama, Ramli atau lebih mesra disapa sebagai Tok Ram berjanji untuk tidak mencampuri kehidupan baharu puterinya itu.


Kredit foto: mStar

"Kita semua akan lalui fasa berkahwin, ada anak, dapat menantu, cucu, sakit dan meninggal dunia. Itu semua adalah sebahagian daripada kehidupan.

"Secara peribadi, saya sangat bersyukur kerana dapat lalui fasa itu dengan dikurniakan kesihatan yang baik di usia sekarang... dapat tengok anak berkahwin.

"Saya tidak mahu campur dalam urusan kehidupan dia tapi saya tetap akan sokong sahaja apa yang dia nak. Selagi perkara itu tidak memerlukan saya... biarlah dia dengan kehidupan baharu," katanya kepada mStar.

Suami kepada penyanyi Datin Alyah ini ditemui ketika sidang media pelancaran program Panggung Tok Ram di Ladang Farm Fresh Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang, baru-baru ini.

Nadiah adalah anak hasil daripada perkahwinan bersama bekas isteri, Jennifer Thompson, selain mempunyai seorang lagi anak lelaki bernama Najee.

Dalam pada itu, pengarah muzik berusia 63 tahun ini bakal berkongsi ilmu dan pengalamannya selama 47 tahun dalam industri muzik menerusi program terbaharunya iaitu Panggung Tok Ram.


Kredit foto: IG


Mengakui ramai artis generasi baharu tidak mengutamakan jati diri dan tatasusila, Ramli berkata dia mahu mencipta masa depan yang lebih baik untuk barisan pelapisnya.

"Kalau saya tak gunakan segala ilmu yang ada untuk dicurahkan kepada bakat-bakat baharu yang akan menjadi pelapis tanah air ini, rugilah. Lagipun bukan boleh dibawa mati, betul tak?

"Memang saya nak latih bakat-bakat baharu supaya apabila mereka sudah bersedia muncul sebagai artis dalam dunia sebenar, mereka tidak akan lalui kejutan budaya.

"Sekarang, ramai artis main ‘langgar’ saja benda-benda ini (jati diri dan tatasusila). Saya dah lihat perkara ini selama berdekad-dekad dan ia nampaknya mula menjadi sesuatu yang normal.

"Kalau dibandingkan dengan zaman Allahyarham Tan Sri P Ramlee, disiplin mereka lebih padu terutamanya daripada segi pengurusan masa. Inisiatif ini adalah untuk masa depan industri kita," jelasnya.

Panggung Tok Ram ditaja oleh jenama susu terkemuka tanah air, Farm Fresh itu terbuka kepada semua rakyat Malaysia berusia 13 hingga 18 tahun.

Tok Ram bersama-sama pihak wakil daripada Farm Fresh akan menilai kemampuan peserta dan akan menyalurkan peserta ke cabang seni yang sesuai dengan kemampuan mereka seperti muzik, lakonan atau pengacaraan. -CARI

Sumber: mStar Online

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 14
Komen

Previous : Sam Terdiam Sekejap Bila Tahu Syatilla Gugur Kali Ketiga

Next       : Akim Ahmad Teruja Dapat Bersama Search

Komen Terbaru

Quote ashilalat 13-4-2021 10:49 AM
Alyah pakai baju kelawar je ke g wedding?

Lain-lain Komen

Quote Themilo 8-4-2021 01:41 PM
sebelah kak jen tu sapa? anak sheols dengan tokram jugak ke?
Quote AshkieLa 8-4-2021 02:08 PM
Themilo replied at 8-4-2021 01:41 PM
sebelah kak jen tu sapa? anak sheols dengan tokram jugak ke?

ye kot..
anak heols sepasang kan..
ke salah?
Quote yellowprestige 8-4-2021 02:12 PM
Themilo replied at 8-4-2021 01:41 PM
sebelah kak jen tu sapa? anak sheols dengan tokram jugak ke?

A'ah uols..anak Tok Ram  + Jen Thomson - Najee & Nadiah
Quote mesmerize 8-4-2021 02:17 PM
wah ada rancangan baru.. bagus la tokram dah tv friendly skrg.. dah makin selesa bercakap, berlawak n banyak senyum.. kalau tak dulu masuk tv menjuri AF n Kilauan Emas je pun muka masam mencuka n asik nak marah2 aje
Quote forex 8-4-2021 04:11 PM
firts time la jen pakai kuning, selalu atas bawah hitammmmm manjang
Quote wookiehoney 8-4-2021 04:13 PM
tok ram n jen ni mmg ex couple yang betul2 chill.
dah berpisah dlu pun maintain boleh bkerjasama dlm AIM n various project, n takde bising bab penjagaan anak2.
Quote susukambingbest 8-4-2021 07:39 PM
Themilo replied at 8-4-2021 01:41 PM
sebelah kak jen tu sapa? anak sheols dengan tokram jugak ke?

"Nadiah adalah anak hasil daripada perkahwinan bersama bekas isteri, Jennifer Thompson, selain mempunyai seorang lagi anak lelaki bernama Najee".

Yer la agknya. Nmpk gmbar family je tu.
Quote Lailerthee 8-4-2021 08:11 PM
Tok ram ni lps nabil jihan selalu bergurau kasar dgn dia nampak da boleh bwk berbual and bincanb kan
Quote kiah_mai_pulak 10-4-2021 02:47 PM
lantak kau lah tok ram.. xda sapa kesahhhhh ko nk masuk cmpur ke x
Quote sleepandream 11-4-2021 10:37 AM
btw rumah tokram ni kat mana chuols...
iols tgk rancangan sedapur bersama tokram nampak mcm rumah baru yg dibuat atas tanah sendiri...
macam bukan rumah taman...
Quote marea 11-4-2021 02:20 PM
Wahhh.. Alyah pun ada juga masa anak dia kahwin.. kirannya okay la dia orang ni kan..
Quote kuchibambam 12-4-2021 01:13 AM
nice family..
Quote de_ikea 13-4-2021 06:16 AM
sleepandream replied at 11-4-2021 10:37 AM
btw rumah tokram ni kat mana chuols...
iols tgk rancangan sedapur bersama tokram nampak mcm rumah b ...

Dekat kinrara, puchong.
Quote ashilalat 13-4-2021 10:49 AM
Alyah pakai baju kelawar je ke g wedding?

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top