Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

“Buat Jahat Macam Mana Pun Kena Solat,”-Amira Othman Nasihat

8-4-2021 04:31 PM| Komen: 13

Penyanyi, Amira Othman ada menitipkan kata nasihat mengenai solat tiang agama bersama pengikut di laman media sosial Instagram miliknya.

Foto: IG
Kongsi Amira atau Nadia Amira Othman, dia menyarankan umat Islam untuk memyempurnakan ibadah solat.

Jelas penyanyi yang sinonim dengan lagu Hati-Hati ini, adalah amat penting untuk menitikberatkan soal ibadah solat.




“Semalam recording for Salamunalaik. Utk ramadhan nanti di Astro Oasis. Topic kesempurnaan solat. Sempurna ke solat kita?

“semoga kita sentiasa igt solat ni adalah tiang agama. Buat jahat mcm mana pun kena solat. Perbaiki solat. Sempurnakan lah solat sbb itu lah yg akan di tanya nanti,” tulisnya.



Melihat di ruangan komen, rata-rata peminat turut meluahkan rasa setuju terhadap perkongsian penyanyi berusia 28 tahun itu.

Sekadar informasi, Amira merupakan bintang kelahiran program realiti nyanyian Akademi Fantasia musim ke-10 pada tahun 2013. -CARI

Sumber: Media Hiburan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 13
Komen

Previous : Sungguh Meragukan! Naim Daniel, Iman Troye Ada Apa-apa Ke?

Next       : Aina Abdul Mula Besar Kepala?

Komen Terbaru

Quote haruslah 10-4-2021 08:28 PM
Kalau nakal tp tetap tutup aurat camne pulak?

Bagi i,mana yg wajib tehtap kena buat....yg lain2 akan menyusul jd baik....

Lain-lain Komen

Quote Perawankota 8-4-2021 05:34 PM
Betul lah apa dia ckp
Quote djzara81 8-4-2021 06:42 PM
Ini pendapat aku. Kita baik ke jahat, solat jgn tinggal. Tapi tidak bermakna, ko boleh teruskan hidup dlm kemaksiatan cth menjadi scammer, pelacur, sugar baby, tokan dadah, tauke kelab malam sedangkan ko solat penuh 5 waktu atau cuba cukupkan. Berusahalah keluar drpd maksiat. Benar, hanya Allah yg terima solat kita, tapi adakah kita pernah cuba sempurnakan iman dan tingkahlaku kita?
Quote namemysoul 8-4-2021 06:45 PM
djzara81 replied at 8-4-2021 06:42 PM
Ini pendapat aku. Kita baik ke jahat, solat jgn tinggal. Tapi tidak bermakna, ko boleh teruskan hidu ...

Nice.............
Quote lattehazelnut 8-4-2021 06:46 PM
WAlaupun ada 1 m followers tp who r yuzz?
Ke tebal sgt mekap n filter sampai muka lain..
Quote annadonna 8-4-2021 07:02 PM
Kadang2 tengah sembang dgn kawan aku cakap jap nak solat. Knowing aku ni ada nakal nakal sikit then kawan2 akan usik wahh alim ustazah ni. Then aku cakap aku pun nak masuk syurga jugak walaupun jahatttt... So aku setuju kata amira.
Quote enot_sibudak 8-4-2021 07:06 PM
setujukkkk.. solat part lain dikira.. mcm tudung...cuma berusaha la kita utk menjadi hamba Allah yg baik.. amin
Quote dua_chzy 8-4-2021 07:52 PM
Huish. Sebijik nasihat cikgu yang kantoi statuory rapekan stoden form 2 sekolah ai bertahun2 lamanya dulu.
Quote piao 8-4-2021 08:57 PM
dah ada

https://mforum1.cari.com.my/foru ... =1246060&extra=
Quote Lylyna 9-4-2021 01:09 AM
Okay Amira, terima kasih saling mengingatkan.
Quote Nana_Man 9-4-2021 07:00 AM
Ramai yg tau.. cuma nk lawan setan tu yg susah.
Quote kiah_mai_pulak 10-4-2021 02:51 PM
ye lahhh ustagajah amira
Quote user.name 10-4-2021 06:54 PM
seropa macam yang claim mulot jah jahat tapi hati baik kekdahnyerr? maknanya something wrong dengan ko punya solat lah kalau masih terusan buat jahat? sebab solat tu mencegah kemungkaran? done setajah mode gituhh
Quote haruslah 10-4-2021 08:28 PM
Kalau nakal tp tetap tutup aurat camne pulak?

Bagi i,mana yg wajib tehtap kena buat....yg lain2 akan menyusul jd baik....

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top