Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Orang Kampung Buat Ritual Aneh, Cuba Hidupkan Kembali Mayat

9-4-2021 08:19 AM Komen: 9
Penduduk di sebuah kampung menjalankan ritual aneh apabila cuba menghidupkan kembali orang yang sudah meninggal dunia.

Menerusi rakaman klip yang tular, kelihatan penduduk mengelilingi mayat Rabi Nahak dan cuba menekan-nekan dadanya dengan harapan lelaki itu kembali bernafas.

Tidak lama kemudian, seorang daripada penduduk menuangkan air dari sebuah tempayan kecil ke bahagian wajah dan tubuh mayat Nahak yang ditutupi bunga-bungaan.


Foto: Jam Press

Mereka juga menyeru-nyeru dewa sambil membunyikan loceng.

Kejadian tersebut berlaku di sebuah kampung di Odisha, timur India.

Ritual tersebut turut disaksikan ratusan penduduk kampung yang berhimpun mengelilingi mayat.

Nahak terdahulu jatuh sakit dan dibawa ke hospital sebelum disahkan meninggal dunia.

Kaum keluarga mendiang enggan terus membawanya ke rumah mayat sebaliknya memutuskan untuk mencuba menghidupkannya kembali sebagai sebahagian dari ritual.

Walaupun beberapa kali mencuba, penduduk kampung ternyata tidak berjaya dalam usaha mereka untuk menghidupkan kembali lelaki itu. -CARI

Sumber: mStar/ Dailystar

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 9
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote darkness 11-4-2021 10:30 AM
Terseksa mayat org klu buat gini. Patut dalam adat dorang nyawa ada 2 sekurang kurang nya

Lain-lain Komen

Quote bored_atticus 9-4-2021 08:38 AM
Pegi google tadi, dia cakap Si Rabi ni join upacara Danda Nacha (tarian menebus dosa kalau tak silap). Danda Nacha ni , upacara untuk those who worship Dewi Kali dan Lord Shiva.. jadi sebab tu la penduduk-penduduk setempat tu rasa mungkin Rabi ni akan dihidupkan semula jika mereka berdoa dengan Dewa Dewi tu..
Quote Belibis 9-4-2021 09:26 AM
bored_atticus: Pegi google tadi, dia cakap Si Rabi ni join upacara Danda Nacha (tarian menebus dosa kalau tak silap). Danda Nacha ni , upacara untuk those who worshi ...

Bangkit2 jadi dewi remaja.haru satu benua kelang.
Quote bottombikini 9-4-2021 09:41 AM
Belibis replied at 9-4-2021 09:26 AM
Bangkit2 jadi dewi remaja.haru satu benua kelang.

hahaha...gempar satu jalan tengku kelana

Quote tikusmontok 9-4-2021 10:21 AM
Belibis replied at 9-4-2021 09:26 AM
Bangkit2 jadi dewi remaja.haru satu benua kelang.

akakakakak...terus mintak kawin ngan jejaka paki pulak
Quote printercomel 9-4-2021 11:08 AM
At least tak bawak alphard blok jalan dan bakar mercun kat simpang.

Kira kasta tinggi jugak la dorang ni jika dibandingkan kat sini.
Quote hazzy0304 9-4-2021 11:32 AM
"Walaupun beberapa kali mencuba, penduduk kampung ternyata tidak berjaya dalam usaha mereka untuk menghidupkan kembali lelaki itu"

kahkahkah ...
Quote rosasen 11-4-2021 08:49 AM
smlm br terlayan kampung pisang bersiri2 episod 2.. mak dia nk idupkan balik firdaus, mat rempit yg mati eksiden...
Quote Nes3in1 11-4-2021 10:17 AM
Suntik la dgn vaksin kobid. Untung2 bangkit semula sbg zombie.
Quote darkness 11-4-2021 10:30 AM
Terseksa mayat org klu buat gini. Patut dalam adat dorang nyawa ada 2 sekurang kurang nya

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top