Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kek Batik Fazley Yaakob RM15.90 Sepotong- Kalau Mahal You Bukan Target Market Dia

10-4-2021 09:13 AM|Oleh:Cari-Azza| Komen: 227






Berapakah harga sepotong kek yang paling sedap anda pernah beli?

Jika harganya di bawah RM10, ia dikira masih murah, tetapi bagaimana pula jika ianya kek yang dihasilkan oleh selebriti dan harganya adalah RM15.90, mahal ke berbaloi?

Itu lah yang dipersoalkan oleh segelintir netizen. Hanya kerana gelaran artis, berpangkat Dato' dan pernah memenangi pertandingan memasak membolehkannya menjual dengan harga mahal, atau tiada masalah, kerana cafe tersebut memang berprestij pun.


foto :Twitter

Selebriti yang dimaksudkan ialah Fazley Yaakob yang telah berkoloborasi dengan sebuah cafe bagi menghasilkan lima jenis menu khas. Jadi, apa masalahnya?


foto : IG

Netizen turut berbelah bahagi pendapat antara yang bersetuju dengan harga tersebut dan juga membantah.

foto : Twitter

Jadi, jika anda merasakan harga tersebut mahal, anda mungkin bukan sasaran pelanggan mereka. Ada yang terasa ingin mencuba? - CARI






Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
1
Komen: 227
Komen

Previous : Erma Fatima Tak Kisah Instafamous Jadi Pelakon, Bosan Tengok Muka Artis Lama

Next       : 'Tak Tunggang Agama, Sandal Mesra Muslim Tak Menyalahi Syariat' - Ustazah Asma

Komen Terbaru

Quote Samerosie 15-4-2021 10:26 PM
Btw kids, Starbucks is not gourmet coffee cafe.  They market themselves as specialty coffee.  The food there sama level dgn SR pre packaged, orang beli panaskan dlm microwave jer.  Mahal sebab nama je kalau kat Australia ke UK ke mana, tak CB ngan SB ni susah nak jumpa/huntung sebab sana lagi banyak home brewed hipstur coffee cafes yg lagi gourmet, sedap and cheaper.  Australia ada Dome itu pun hidup segan mati x mau je.

I am an Americano/long black drinker myself kalau kat office tu McD and SB opposite each other and i rather get my Americano from McD.  Rasa lagi sedap (dan murah) dr SB punya yg bitter bau burnt.  

Lain-lain Komen

Quote kiah_mai_pulak 10-4-2021 09:15 AM
geli lahhh tgk muka dia nehhhhhhh.. yekkkkkk
Quote Rara77 10-4-2021 09:16 AM
Wow boleh lah bayar cukai lebih tu
Quote salmon-suki 10-4-2021 09:21 AM
Ape bhn2 dia ltk smpai rege cenggitu?
Quote chechemoyy 10-4-2021 09:21 AM
rengsa sgt tgk mustache beliau tu..euw
Quote kechikchomel 10-4-2021 09:33 AM
batik indulgence ke tu?
iolss tiru resepi che nom je
Quote Kurex 10-4-2021 09:34 AM
Edited by Kurex at 10-4-2021 11:30 AM

Makin tua makin terserlah aura gayboy dia.. sian bini
Quote dua_chzy 10-4-2021 09:38 AM
Kau la yang celaka. Itu gourmet kek. Dan bukan kek batik biasa. Itu kek batik indulgence. Celaka tak reti masak memang suka komplen harga kan?
Quote dua_chzy 10-4-2021 09:42 AM
Pehtu jual pula di Starbuck. Harus la harga standard Starbuck. Tu kira ok dah harga si Fazley ngan Starbuck letak tu.

Eh ngkau kalau tak berduit, tak reti masak, manjang nak mencekik benda sedap tapi murah, STFU okeh? Gi kau blaja masak, buat sundri kat rumah jika ghasa rega jual kat luar mahal huntok poket ko, hokeh?
Quote September14 10-4-2021 09:46 AM
Harga tu x kesah la sbb SB kan...

Cuma tgk muka dia trus x lalu nk beli
Quote aechae 10-4-2021 09:50 AM
Bbnu komen x pnah beli kek kt starbucks ke?
Quote marchikobonzo 10-4-2021 09:50 AM
Apasal jauh sangat beza kek tu dari gambar dengan yang dalam chiller tu
Quote dudaberhias 10-4-2021 09:52 AM
eh hello iols order kek mamasabariah combo dahsyat rm50 tapi potongan2 kecik dari atas tu lagi mahal hokkeh... chuols semua melantak jadi agen si sabariah boleh pulak... tapi nak rasa kek betul2 premium si raden jhowo ni berkira pulak....
Quote KBW2 10-4-2021 09:57 AM
"Alhamdulillah, free marketing untuk saya"
Quote alieyrina 10-4-2021 09:57 AM
Kami buat sendiri la..nak batik lepaih pun boleh
Quote matchstick 10-4-2021 09:59 AM
Kt setabak apa nk heran..air secawan dh rm18+.
Quote KBW2 10-4-2021 10:02 AM
Eclair daging salai cili api? Omak kau!
Quote shernazz 10-4-2021 10:04 AM
Misai dia dalam pic tu dah mcm.rumput anak.iols.lukis dalam lukisan rumah dia
Quote KIM.K 10-4-2021 10:13 AM
dua_chzy replied at 10-4-2021 09:42 AM
Pehtu jual pula di Starbuck. Harus la harga standard Starbuck. Tu kira ok dah harga si Fazley ngan S ...

Marahnya cikgu..
Standard harga stabak je tu. Ni pun dah lama tak ke stabak rasa terliur lak
Quote royaldanish 10-4-2021 10:16 AM
nets ni pun....
ingat heols ni buat hantar jual kat gerai ke?
sah2 hantar jual kat tempat ada aircond

Lihat semua komen(227)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top