Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Elly Mazlein Dikecam Kongsi Tips Untuk Hamil

12-4-2021 12:20 PM| Komen: 19

Penyanyi, pelakon dan pengacara, Elly Mazlein, 41, bengang dengan sikap sesetengah netizen yang mengecam keikhlasannya berkongsi tips kehamilan dengan pengikut dalam laman Instagram.

Baru sahaja muncul dengan single Dusta Cinta, Elly meminta meminta netizen yang subur dan tiada benda baik untuk bercakap menutup mulut. Niatnya mahu ingin membantu wanita yang memerlukan.

Foto: IG


"Saya menerima banyak mesej langsung daripada wanita yang bertanyakan tips kehamilan sejak mengumumkan berita kehamilan dalam IG, baru-baru ini.

"Siapa sangka, ramai wanita berusaha untuk mendapatkan zuriat. Malah, ada yang sudah lama berkahwin lama belum ada rezeki dikurniakan cahaya mata.

"Saya bukan pakar mahupun doktor, tetapi saya hanya ingin berkongsi tips yang diamalkan. Ada antara tips dikongsikan oleh orang lain kepada saya. Jadi, tidak salah untuk saya memanjangkan tips berkenaan supaya menjadi lubuk pahala.

"Memang rezeki datang dari Allah, tetapi kita tidak boleh hanya menadah tangan dan mengharapkan keajaiban berlaku. Sebaliknya, kita sendiri perlu ada usaha," katanya yang ditemui pada majlis pelancaran program Senduk Kuali Kak Lina Pom Pom yang disiarkan menerusi RTM1.



Program 29 episod terbitan Mache All Star United Sdn Bhd dengan kerjasama Minyak Masak Kijang Gold itu akan menemui penonton sepanjang Ramadan ini.

Elly atau nama sebenarnya, Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi berkata, dia merancang berkongsi tips dan pemakanan yang diamalkan untuk memperoleh zuriat menerusi sesi secara langsung di IG pada awal Ramadan ini.

Katanya, dia berhasrat mengendalikan sebuah majlis kecil agar dapat bertemu dengan wanita yang sedang berusaha mendapatkan cahaya mata, bagaimanapun keadaan tidak mengizinkan.


"Insya-Allah, saya akan mengadakan sesi secara langsung di IG, awal Ramadan ini. Saya akan menerangkan dengan jelas apa amalan yang dilakukan. Tanyalah apa sahaja, saya akan cuba jawab mana yang termampu.

"Mungkin sesi berkenaan akan mengambil antara satu hingga tiga jam, tetapi saya tidak kisah asalkan dapat memberi manfaat kepada pengikut. Sebab itu, saya kena pastikan jadual kosong barulah boleh melakukan sesi perkongsian ini.

"Pada wanita yang subur dan segar bugar tolonglah diam, jangan hanya tahu mengecam. Saya paling geram apabila ada netizen kata tidak perlukan tips untuk mendapatkan zuriat.

"Wanita yang subur memanglah tidak memerlukannya, tetapi cuba memahami perasaan wanita lain yang terlalu mengharap untuk bergelar ibu. Jika tiada benda baik hendak diperkatakan, sila diam dan doakan mereka yang mengharapkan zuriat supaya dapat nikmat sebagai ibu," katanya kepada BH Online.



Sementara itu, berkongsi pengalaman mengandung kali kedua, Elly berkata, dia tidak mengalami alahan teruk.

Sebaliknya, katanya, dia hanya kekurangan selera makan dan tidak boleh menghidu bau masak terutama bawang putih dan merah yang ditumis.

Katanya, dia gemar memakan sushi, tetapi hanya boleh menikmatinya di restoran sejak hamil.

Bagaimanapun, Elly berkata, dia dapat merasakan perbezaan hamil anak pertama dan kedua pada usia 41 tahun.

"Walaupun usia kandungan baru tiga bulan, saya cepat mengah seakan-akan sudah mengandung enam bulan. Memang terasa perbezaan sewaktu mengandungkan Sefhia dengan sekarang.

"Berat badan tidak naik hinggakan doktor pula risau. Saya tidak mengamalkan sebarang makanan tambahan sepanjang mengandung, hanya mengikut apa yang doktor sarankan dan selebihnya menjaga makan serta minum.

"Insya-Allah, saya akan menghentikan aktiviti seni sekitar September depan. Saya tidak lagi menerima sebarang tawaran baharu, sebaliknya menghabiskan saki baki tawaran yang dipersetujui lebih awal.

"Ada satu lagi drama yang perlu disiapkan sebelum berehat panjang," katanya.



Elly mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Azlan Che Nuh, 31, pada 18 Januari, tahun lalu.

Sebelum ini, Elly pernah berkahwin dengan pengarah, Azmi Hatta pada 2014, namun bercerai pada 2015 ketika hamil empat bulan. Mereka dikurniakan seorang cahaya perempuan, Putri Sara Sefhia yang kini berusia lima tahun. -CARI

Sumber: Berita Harian

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 19
Komen

Previous : Dikecam Netizen Kerana Menari Di TikTok, Ini Jawapan Ain Edruce

Next       : Rosak Nama Dan Imej, Baby Shima Heret Penyebar Fitnah

Komen Terbaru

Quote None68 17-5-2021 10:53 AM
Alhamdulillah rezeki kak lina pompom makin bertambah

Lain-lain Komen

Quote shernazz 12-4-2021 12:28 PM
Gamba first tu dah mcm boki mukbang dah
Cuma takde makanan je kat depan dia
Quote Brunes 12-4-2021 12:38 PM
sejak duamenjak sheols on meletop i like her fashun sense. adakah sylist meletop seorang genius. lopak punya fashion sense since meletop pun improve (improve je samtime ada juga kelautnya)
Quote fido_dido 12-4-2021 02:09 PM
hidung dia memang mcm tu ke? ni pertanyaan ikhlas tau
Quote mrsamz 12-4-2021 02:36 PM
fido_dido replied at 12-4-2021 02:09 PM
hidung dia memang mcm tu ke? ni pertanyaan ikhlas tau

Sama la tertanya2..muka dulu ngan sekarang lain bebeno
Quote Gianna111 12-4-2021 02:50 PM
mrsamz replied at 12-4-2021 02:36 PM
Sama la tertanya2..muka dulu ngan sekarang lain bebeno

memang hidung dia patuk macam tu. 2000 i pernah jumpa dia belakang stage.
Quote salmon-suki 12-4-2021 03:35 PM
Ramai je y kt ig duk bg tips bagai,tp x kena kecam pulekssss... mentang2 kaklina pompom ni retissss,pakat nk mengecam..{:smile

Cuba y bg tips tu geng2 berniqobbbbbbbbbbbb pakai tudung labuh,kemain masing2 mengucap syukur Alhamdulillah, MasyaAllah..
Quote minahmanja 12-4-2021 03:48 PM
pic baju putih tu mcm putri zarith pulak...
Quote bluebutter 12-4-2021 04:09 PM
fido_dido: hidung dia memang mcm tu ke? ni pertanyaan ikhlas tau

Org yg dah menua mmg hidung jdi lain sikit. Tk caya tgk keliling.
Quote Lengkong 13-4-2021 06:03 AM
tips yang baik ok je nak diikut

Quote slyfynx 16-5-2021 03:00 PM
Ntah la...Aku salah sorang yang mmg x minat lgsg ngn die ni.
Bingit. And rimas tgk ngade2 tu.
Tp untuk yang minat, carry on.
X salah pun.
At least die x menyusahkan orang lain
Quote eely_shana 16-5-2021 05:05 PM
Nampak byk job kak lina musim raya ni. Baguslah
Quote Cik_jantung 16-5-2021 07:57 PM
bluebutter replied at 12-4-2021 04:09 PM
Org yg dah menua mmg hidung jdi lain sikit. Tk caya tgk keliling.

Lollll... Tiber aku terus perati hidung org tepi aku.. ko.la ni.. hahahaha
Quote Cik_jantung 16-5-2021 07:58 PM
Betul je dia cakap org yg blum ada rezeki anak mmg suka cuba tips2 ni semua. Bab ni ada atau takde anak mmgkena redho..tp tak salah cuba tips org.
Quote melinda_kerr 16-5-2021 08:01 PM
Kembar puteri zarith ke ni? Hidung tu sepesen
Quote Nt-ViruS 16-5-2021 08:11 PM
suka dengan dia dulu, tapi sekarang kenapa style cakap dia dah macam makcik kampung.
Quote bluebutter 16-5-2021 09:30 PM
Cik_jantung replied at 16-5-2021 07:57 PM
Lollll... Tiber aku terus perati hidung org tepi aku.. ko.la ni.. hahahaha

Betullahh. Orang makin menua makin hidung makin kembang jambu. Orang putih pun tak terkecuali.
Quote eely_shana 16-5-2021 09:52 PM
Kak lina lagi di mega raya. Rezeki ank
Quote akumak 16-5-2021 09:53 PM
wah baru tahu dia beza 10 tahun dgn suami ya...
Quote None68 17-5-2021 10:53 AM
Alhamdulillah rezeki kak lina pompom makin bertambah

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top