Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Dah Nama Pun Satu Acuan, Benih Sama" - Anas Tahir Dah Tak Kisah Dikaitkan Dengan Faizal

15-4-2021 12:20 PM|Oleh: LilRose| Komen: 29

Pengacara dan penyampai radio Anas Tahir pernah memberitahu enggan dikaitkan dengan abangnya, Faizal Tahir.


Kredit foto: IG

Itu cerita lama ketika dia mula menceburkan diri dalam industri radio tanah air.

Bagaimanapun, selepas empat tahun bersama stesen radio Zayyan FM, Anas akui dia tidak menolak hakikat bahawa nama mereka akan dikaitkan dalam apa jua hal.


Kredit foto: IG

“Sebenarnya kalau ada orang tegur, saya mengaku je. Kalau takda orang bertanya takkanlah saya tiba-tiba nak bagi tahu saya ni adik Faizal.

“Benih dah sama. Orang tengok rupa pun walau saya rasa tak sama tetapi mereka sendiri yang melihat. Dah nama pun satu acuan. Jadi, saya tak kisah pun sebenarnya. Okay sahaja,” katanya kepada MH.

Malah, tambahnya, mereka tidak pernah mempunyai sebarang masalah.

“Saya bukanlah tak nak dikaitkan dengan abang saya cuma bila orang ramai berjumpa saya, mereka ingatkan saya duduk satu rumah dengan Faizal. Mereka akan tanya saya macam-macam fasal dia.

“Bila saya kata tak tahu, mereka pula kata saya tak ambil kisah fasal abang saya tetapi itulah hakikatnya. Dia dengan kerja dia dan saya dengan kerja saya. Takkan setiap kali orang bertanya fasal Faizal, saya nak kena call tanya dia pula," ujarnya.



Jelasnya, dia enggan mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai abangnya itu, takut dimarahi Faizal kerana memandai-mandai.

"Kami okey je, orang luar yang fikir bukan-bukan," jelasnya.

Siapa saja tak 'semak' kalau orang luar asyik nak tahu fasal ahli keluarga kita, kan? -  CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 29
Komen

Previous : Umur Dah 37 Tahun, Zizan Doa Cepat Dapat Isteri

Next       : Tiada Masalah Langsung, Erra Fazira Masih Bertegur Dengan Bekas-Bekas Suami

Komen Terbaru

Quote imanjannah 18-5-2021 10:05 PM
kucingitam replied at 15-4-2021 12:32 PM
apsal kat gambar raya tu nampak dia lebih kepada muka faizal azumu, bukan faizal tahir? ke yang lm g ...

hihi.. sama pulak mata kita

Lain-lain Komen

Quote kucingitam 15-4-2021 12:32 PM
apsal kat gambar raya tu nampak dia lebih kepada muka faizal azumu, bukan faizal tahir? ke yang lm gambar tu org lain?
Quote misc 15-4-2021 12:36 PM
Gambar first tu kenapa masam sgt mcm rupa org baru tertinggal bas.
Quote sarah82 15-4-2021 12:37 PM
Aku tgk dua kali.. Kalau dari sisi tepi ada la iras2..kalau depan. Langsung tak ada iras.. Dan.. Kalau dia x bagitau dia adik FT sampai sudah aku tak tau.
Quote uori 15-4-2021 12:39 PM
kucingitam replied at 15-4-2021 12:32 PM
apsal kat gambar raya tu nampak dia lebih kepada muka faizal azumu, bukan faizal tahir? ke yang lm g ...


ko nih kan
Quote hotmak 15-4-2021 12:39 PM
oh perasan dia ni masa dia buat cover empat dara elly pompom, klu tak mmg tak kenal lah dia sapa
Quote wookiehoney 15-4-2021 12:49 PM
masa dia masih belajar kat oversea , dia rajin buat video. masa tu kenal dah
tahu dah ni adik FT. masa tu takde faizal azumu lgi

Quote August 15-4-2021 12:53 PM
Suka tengok video yg dia buat masa study dulu.. suara dia pun sedap
Quote talapia 15-4-2021 12:54 PM
wookiehoney replied at 15-4-2021 12:49 PM
masa dia masih belajar kat oversea , dia rajin buat video. masa tu kenal dah
tahu dah ni adik FT. m ...

aku suka gak tengok video2 masa kat UK dulu.. dia nyanyi nasyid dengan Akbar ke apa entah nama dulu.. sedap.. ..

Quote hazzy0304 15-4-2021 01:00 PM
August replied at 15-4-2021 12:53 PM
Suka tengok video yg dia buat masa study dulu.. suara dia pun sedap

Cite psl buat video masa stadi ni terigt zmn ak stadi dlu dok layan video mat lutfi.
Apa khabar dy skarang erk…
Quote wookiehoney 15-4-2021 01:00 PM
talapia replied at 15-4-2021 12:54 PM
aku suka gak tengok video2 masa kat UK dulu.. dia nyanyi nasyid dengan Akbar ke apa entah nama dul ...

kannn. sedap aje suara dia.
tp ingatkan dia takkan minat nak join hiburan bila balik, tp join jd dj plak
Quote ais_kosong 15-4-2021 01:03 PM
kucingitam replied at 15-4-2021 12:32 PM
apsal kat gambar raya tu nampak dia lebih kepada muka faizal azumu, bukan faizal tahir? ke yang lm g ...

ahha la wey.. more to faizal azumu dari faizal tahir.
Quote talapia 15-4-2021 01:19 PM
wookiehoney replied at 15-4-2021 01:00 PM
kannn. sedap aje suara dia.
tp ingatkan dia takkan minat nak join hiburan bila balik, tp join jd ...

dia jadi deejay radio Zayan? radio islamik ke? Aku tak pernah dengar le plak...

grad UK kot.. dia keje apa sebelumnya?


Quote sally03tomato 15-4-2021 02:37 PM
Jiran.. hurmmmm
Quote Kurex 15-4-2021 03:01 PM
Tengok badan, wowww fit.. tangan berurat. Lepas tengok muka.. benarlah kata orang, rupa juga mainkan peranan penting
Quote nanasno 15-4-2021 03:15 PM
apasal iols tengok muka dia lebih ke muka pengarah fonen yang suruh finas buat pelakon ada grade tu.
Quote anony-mous 15-4-2021 03:17 PM
sarah82 replied at 15-4-2021 12:37 PM
Aku tgk dua kali.. Kalau dari sisi tepi ada la iras2..kalau depan. Langsung tak ada iras.. Dan.. Kal ...

Baru nk komen yg sama. X sama pon muka. Yg 1st tu je nmpk iras. Dari depan mcm joey laki si watie elite tu.  Tggi pon nmpk sama mcm laki watie.
Quote sarah82 15-4-2021 03:18 PM
anony-mous replied at 15-4-2021 03:17 PM
Baru nk komen yg sama. X sama pon muka. Yg 1st tu je nmpk iras. Dari depan mcm joey laki si watie  ...

Hahahahahhaa.. Kejammmmm.. Tapi joey tu kelakar.. Suara pun sedap.
Quote kucingitam 15-4-2021 04:03 PM

hahaha...betul pe..cuba ko tenung lama2.
Quote kucingitam 15-4-2021 04:04 PM
ais_kosong replied at 15-4-2021 01:03 PM
ahha la wey.. more to faizal azumu dari faizal tahir.

mata aku tak menipu la kan..

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top