Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Zira Berubah Sebelum Saya Join Tabligh," - Nabil Nak Isteri Istiqamah Bertudung

19-4-2021 07:11 AM| Komen: 41

Baru-baru ini, penampilan positif yang ditonjolkan pengacara dan pelawak, Nabil Ahmad bersama isterinya, Zira Ayub mendapat perhatian peminat industri hiburan tanah air.

Malah, perubahan yang dibawa hos program hiburan, MeleTOP itu turut mendapat reaksi positif para peminat.



Malah ketika ditanya mengenai soal perubahan si isteri yang dilihat sudah mengenakan hijab sepenuhnya, Nabil mengharapkan yang terbaik dan berdoa semoga Zira terus kekal istiqamah.

“Zira berubah sebelum saya sertai tabligh lagi. Saya sebenarnya malas nak komen pasal isu ini sebab sebelum ini dia dah ‘on-off’ pakai tudung dah dua tiga kali.

“Tapi saya perasan, dia ‘on-off’ pakai tudung bila saya kena temubual, dia buka tudung. Saya memang nak dia bertudung, nak dia istiqamah sama-sama dengan saya,” katanya kepada MH.



Di samping itu, pengacara berusia 37 tahun ini turut memberitahu, kehidupan rumah tangganya kini lebih tenang dan harmoni selepas masing-masing cuba berubah ke arah yang lebih baik.

“Saya dulu suka marah-marah bila ada benda tak kena. Asyik nak marah sahaja. Suami isteri biasa bergaduh, normal untuk orang yang dah kahwin…



“Perubahan dia dalam keluarga saya tu, saya susah nak gambarkan. Perwatakan dia dan orang-orang yang ada dalam rumah saya sekarang ni berbeza disebabkan agama.

“Betul, bila kita dah ada agama ini dan bila Dia sudah bagi hidayah… alhamdulillah saya bersyukur. Harap sangat saya boleh kekal istiqamah juga” katanya ketika ditemui di majlis pelancaran kempen Ramadan Raya 2021 bersama duta Jakel, di Jakel Mall, Kuala Lumpur.


Kredit foto: IG Nabil

Sekadar informasi, pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 30 September 2011 dan dikurniakan tiga orang anak bernama Naera Mikayla, Leyla Medyna dan Mishall Imani.


Sumber: Media Hiburan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 41
Komen

Previous : Awie Mungkin Akan Berehat Panjang

Next       : Kita Tak Tahu Apa Masalah Dia - Aliff Syukri Minta Berhenti Kutuk Sajat

Komen Terbaru

Quote RoseMerahJambu 22-4-2021 07:40 AM
semoga dipermudahkan dan konsisten

Lain-lain Komen

Quote makadek 19-4-2021 07:46 AM
Yelaaaaa tp betul la dia kata org beragama tk kira agama pn kn
Quote adeqbun 19-4-2021 08:15 AM
salute gak perubahan nabil ni..dan salute gak bini die yg lawa ni..xde la tiap ari nak tayang laki dan anak2 solat berjemaah ngaji sgt mcm bini sorg lg pelawak tu...
Quote unguseruni 19-4-2021 08:25 AM
Semoga segala urusan nabil & isteri dipermudahkan
Quote Eliadaisy83 19-4-2021 08:28 AM
Retis berubah mendadak ni boleh percaya ke...puii
Quote lasagna 19-4-2021 08:43 AM
ohh br prasan anak dia tiga-tiga semua ppuan.
sbb yg bongsu tu tak bape nk amek port sgt msa brsalin tu.
Quote puanserama 19-4-2021 08:47 AM
WHATEVER  LAAAAAAAA


JANGAN JD PENUNGGANG AGAMA MCM BFF KO SUDAH
Quote lifeline 19-4-2021 08:56 AM
aku jeles dan kagum tengok perubahan nabil ni
betul2 kagum n termalu dgn diri sendiri
pdhal dlu duk kutuk dia mulut x jaga la apa la
skrng cara dia mengacara pon dah lain
x lekang masyaAllah alhamdulilah etc setiap kali dia mengacara

aku kagum ngn kau nabil
teruskan
Quote MarissaOberlin 19-4-2021 11:02 AM
So next GV tukar hos ke?
Quote She-Ra 19-4-2021 11:09 AM
lifeline replied at 19-4-2021 08:56 AM
aku jeles dan kagum tengok perubahan nabil ni
betul2 kagum n termalu dgn diri sendiri
pdhal dlu du ...

ini sangat betul
tak mcm bff dia
moga terus istiqamah..
Quote tipah89 19-4-2021 11:49 AM
adeqbun replied at 19-4-2021 08:15 AM
salute gak perubahan nabil ni..dan salute gak bini die yg lawa ni..xde la tiap ari nak tayang laki d ...

i olls memang da unfollow minah tu.. try hard sgt nk nmpak kelakar padahal laki dia yg pelawak..over

Quote BicaraHatiku 19-4-2021 12:02 PM
Cam mana zira tu tak on and off...kau pun dulu cam haper.
Quote Nunie 19-4-2021 12:43 PM
Ok.lepas ni dah blh bg ceramah agama kt ig sendiri..
Quote aldinaa 19-4-2021 12:53 PM
tipah89 replied at 19-4-2021 11:49 AM
i olls memang da unfollow minah tu.. try hard sgt nk nmpak kelakar padahal laki dia yg pelawak..ov ...

sape tu.....
Quote bukan_ustazah 19-4-2021 01:13 PM
Alhamdulilah berita baik kita raikan
Quote adeqbun 19-4-2021 01:14 PM
tipah89 replied at 19-4-2021 11:49 AM
i olls memang da unfollow minah tu.. try hard sgt nk nmpak kelakar padahal laki dia yg pelawak..ov ...

ko bace latest..die ckp anaknye kecik tu dh stat puasa ari2..serius la....xsmpi 3 thn lg dh puasa..xpsl cr penyakit je kan..pastu mcm bangga semua subuh jemaah dan ngaji..ye la anak skolah private bole la..marhaen ni kol 6 pg dh xcukup kaki kejar bas skola

Quote adeqbun 19-4-2021 01:14 PM

sape bbf die..tlg tlg..hint skit
Quote belacan_gurl 19-4-2021 01:22 PM
Nk tggu gegae vaganza la dulu....nak tgk gaya dia sama x mcm dulu... pastu baru aku leh caya
Quote lifeline 19-4-2021 01:53 PM
belacan_gurl replied at 19-4-2021 01:22 PM
Nk tggu gegae vaganza la dulu....nak tgk gaya dia sama x mcm dulu...  pastu baru aku leh caya

tp tengok dia mengacara maharaja lawak baru2 ni pon nmpak lain dah cara mengacara dia

Quote Suchi 19-4-2021 02:05 PM
lifeline replied at 19-4-2021 01:53 PM
tp tengok dia mengacara maharaja lawak baru2 ni pon nmpak lain dah cara mengacara dia

Umur dah nak masuk 40 kan ada anak2 plak biasanya lelaki mmg akan makin slow
ke arah kebaikan.
Tengok org sekeliling kita sudahlaa cth kawan2 kita hat dulu masa muda remaja mcm hantu paku pun dah makin dekat ngn mesjid.
Harapnya istiqamah laa mmg susah nak plak duk dlm industri hiburan ni tp dia lelaki takdelah isu sgt nak buka tudung balik ke, malah takde masalah mekap awal berjam sampai terpaksa tinggal solat ke apa.

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top