Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Aisar Khaleed Kena Kompaun RM1500, Lupa Scan Mysejahtera

20-4-2021 10:52 AM| Komen: 40

Pelakon meningkat naik dan personaliti media sosial, Aisar Khaleed mendedahkan dirinya telah dikompaun oleh pihak polis gara-gara tidak mengimbas ‘qr code’ di aplikasi MySejahtera ketika sedang bersahur di sebuah restoren pada pagi Ahad.

Bagaimanapun, Aisar mengakui kesalahan tersebut adalah berpunca daripada kesilapannya sendiri yang tidak mengambil serius akan saranan yang telah ditetapkan oleh kerajaan itu.

Katanya lagi, pada ketika itu, dia berasa agak letih sehingga terlupa untuk mematuhi prosedur operasi standard yang kini telah menjadi norma baru di kalangan masyarakat.


Foto: IG

“Tengok ni guys, makanan pun dah habis. Tadi aku tengah bersahur, tiba-tiba tu dia…tadi aku kena serbu dengan polis.

“Tapi itu memang kesalahan aku la sebab aku tak scan MySejahtera tadi. Jangan contohi macam saya. Saya cuai tadi penat baru habis gym

“Aku penat sangat sampai terlupa. Meja scan pun dekat dalam. Haa nampak tu saya kena RM1500. Aduh, pening kepala,” katanya.


Kisah tersebut dikongsikan oleh pelakon drama, Chandelier itu menerusi sebuah video berdurasi hampir seminit yang dimuat naik di aplikasi Tiktok.

Selain Aisar, dua individu lain yang datang bersamanya turut dikenakan kompaun yang sama.

Ke semua mereka difahamkan telah dikenakan kompaun berjumlah RM1500 setiap seorang.

Setakat ini video tersebut telah pun meraih hampir 90,000 jumlah tontonan selain turut dihujani ratusan komen.



Namun apa yang menarik perhatian MH, akaun Tiktok Polis Di-Raja Malaysia (PDRM) turut dilihat ada meninggalkan komen menasihati Aisaar supaya tidak mengulangi kesilapan tersebut.

“Jangan buat lagi tahu,” tulis pegendali akaun tersebut.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen meninggalkan respon pelbagai sebaik menonton video tersebut.

“Orang berduit bila kena saman relax-relax je. Kalau aku ni dah termenung kat meja tu hilang selera makan. 1.5K bos bukan seringgit setengah,” kata seorang pengguna Tiktok.




“Kalau la kita ditimpa masalah, kita reda dan happy macam ni and tak give up. Allah pasti suka kan. Allah suka pada yang tak putus asa. Tapi jangan repeat okay,” tulis seorang individu.

“The most expensive sahur,” komen individu lain pula. -CARI

Sumber: Media Hiburan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 40
Komen

Previous : Anak Zarina Zainuddin Hilang Di Bazar Ramadan

Next       : Bercerai Sebab Selalu Lebihkan Ibu Daripada Isteri, Baru Sekarang Fizo Omar Buka Mulut

Komen Terbaru

Quote gideoncross 21-4-2021 09:02 PM
dudaberhias replied at 20-4-2021 03:04 PM
Boleh je cakap kat theyols kaka, tapi nanti deorang akan serang berjemaah, yang bestnya hidup they ...

Dorg serang beria-ia pun retis yg dorg suka tu pun xde nak khwin dgn dorg lol. Mcm fans Kpop, fans kmain prtahankn retis tpi retis nya last2 smbunyi2 dgn pompuan lain, dh pregnant bru nak brtunang haha. Mcm EXO Chen.

Lain-lain Komen

Quote Asdira 20-4-2021 10:58 AM
jap..
siapa dia ni?
Quote msdummy.2018 20-4-2021 10:59 AM
Cuba kalo jah n the clans, kena saman tak? Dia nih aku pun xkenal..so mmg lah kena saman..sb org akan ingt marhaien walau have2...
Quote SweetRehan 20-4-2021 11:40 AM
Awat kepit sgt gambar yang kat jembatan tu...
Quote AKAZ85 20-4-2021 11:44 AM
Geli siot gambar kat jambatan tu.. Kesian betul generasi bbnu ni yang lelaki dia hilang dah sifat kelakian tu
Quote mesmerize 20-4-2021 11:56 AM
dia ni banyak duit.. beli babi air beribu2.. pastu ada gak nampak dia buat kuiz kat iglive pastu bank in duit kat pemenang,, RM1.5K apedehal bagi dia
Quote gideoncross 20-4-2021 12:05 PM
SweetRehan replied at 20-4-2021 11:40 AM
Awat kepit sgt gambar yang kat jembatan tu...

Ingtkn iol sorg je yg tr-prasan psl ni.
Quote gideoncross 20-4-2021 12:06 PM
AKAZ85 replied at 20-4-2021 11:44 AM
Geli siot gambar kat jambatan tu.. Kesian betul generasi bbnu ni yang lelaki dia hilang dah sifat ke ...

Prmpuan2 muda zmn skrg mmg suka kat llaki set2 cenggini, mcm mamat2 jambu Kpop. The more jambu they are, the more girls gonna love them.
Quote pencintaABC 20-4-2021 12:07 PM
Selagi takde bebird leak...whoareyus!!!!
Quote wtvmjls 20-4-2021 12:08 PM
haritu beli kool fever untuk challenge tu banyak jugak kan duit habis..setakat 1.5k apa lah sangat
Quote gideoncross 20-4-2021 12:13 PM

Hri tu prnh ada thread skli utk dia ni, smua gmbr2 dia brmulut lebar. Ktanya bnyk mixed blood.
Quote yeos 20-4-2021 12:16 PM
tak kenal jugak... ada berlakon cite apa dia ni? ke penyanyi?

takpela org have2 takdela i kesian sangat huhu mampu bayar, kalau marhaen yg kena mampos nak bayar...
Quote dudaberhias 20-4-2021 12:18 PM
gideoncross replied at 20-4-2021 12:06 PM
Prmpuan2 muda zmn skrg mmg suka kat llaki set2 cenggini, mcm mamat2 jambu Kpop. The more jambu the ...

Betul sangat, contohnya idol2 kpop. Semua bercontact lens mekap eyeshadow dan manicure pedicure bagai yang andartu2 dan BBNU muka penuh jerawat ni gilakan.

Tanda2 Lessi la tu kot tapi masih nak yang hotdog, takmau apam balik.
Quote MarryPottet 20-4-2021 12:30 PM
Gayat ke gayah?
Atau gayah yg gayat?
Quote tipah89 20-4-2021 01:11 PM
dia ni straight ke ummah dlm lemari? gambar mengundang sgt
Quote mrsbale 20-4-2021 01:32 PM
Spesis anak murid zizang semang ke anak ikang.
Semacam ja tgk
Quote kiah_mai_pulak 20-4-2021 01:34 PM
hanjjjjjj mna pulakk innehhh??
Quote electricopop 20-4-2021 01:38 PM
Aummmm....
Quote mohdcrow 20-4-2021 01:39 PM
I tot polis buka kertas siasatan dulu~
Quote mieymiey 20-4-2021 01:44 PM
Chuols level marhaen dek sebab tu kena saman.

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top