Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Alif Satar Serba Salah Nak Buat Review Produk Makanan Mewah

27-4-2021 11:36 AM| Komen: 12

Penyanyi, pelakon dan pengacara terkenal, Alif Satar mengakui dia sering dihubungi banyak pihak yang meminta bantuan bagi meringankan bebanan yang ditanggung mereka sekarang.

Alif, 31, atau nama sebenar, Muhammad Alif Mohd Satar berkata, permintaan bantuan terbabit banyak diterimanya sejak arahan Perintah Kawalan Pergerakan pertama (PKP 1.0), tahun lalu.

Foto: IG

"Tapi kadang-kadang hati kita pun tak tenang juga dan anggap mereka cuba menipu. Kalau nak bagi duit secara fizikal untuk sedekah, memang ada.

"Saya juga, tak lupa selalu bayar zakat di Pusat Pungutan Zakat (PPZ) sebagai cara membantu golongan yang memerlukan dan kurang bernasib baik. 



"Ditambah, dengan keadaan Covid-19 sekarang, semua orang diuji dengan dugaan yang berbeza," katanya.

Prihatin dengan situasi semasa, Alif mengakui dia juga serba salah untuk membuat perkongsian berkaitan makanan yang dianggap mewah di media sosialnya.



"Pada hal, saya sebenarnya nak buat 'review' untuk produk makanan sendiri. Sebagai peniaga, kenalah buat untuk promosi. Tapi, saya tak pasti pula siapa yang akan menonton video itu.

"Jadi biarlah apa yang saya buat di tepi (hulurkan sumbangan), urusan di antara saya dengan Tuhan. Orang nak cakap apa pun, biarlah.

"Mereka pun tak tahu apa-apa yang saya buat secara peribadi," katanya yang ditemui ketika sidang media pelancaran muzik video single Lagu Raya Alif Satar and The Locos di ibu kota, baru-baru ini. -CARI

Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 12
Komen

Previous : Didie Alias Hilang 500,000 Pengikut, Scammer Minta RM4,000

Next       : Riena Diana Bertudung Sepanjang Ramadan

Komen Terbaru

Quote Cik_jantung 29-4-2021 10:32 AM
Alif ni gentleman dan family man.. suara plak mmg merduman

Lain-lain Komen

Quote CARI-MRO 27-4-2021 11:36 AM
Penyanyi, pelakon dan pengacara terkenal, Alif Satar mengakui dia sering dihubungi banyak pihak yang meminta bantuan bagi meringankan bebanan yang ditanggung mereka sekarang.


Alif, 31, atau nama sebenar, Muhammad Alif Mohd Satar berkata, permintaan bantuan terbabit banyak diterimanya sejak arahan Perintah Kawalan Pergerakan pertama (PKP 1.0), tahun lalu.


Foto: IG




"Tapi kadang-kadang hati kita pun tak tenang juga dan anggap mereka cuba menipu. Kalau nak bagi duit secara fizikal untuk sedekah, memang ada.


"Saya juga, tak lupa selalu bayar zakat di Pusat Pungutan Zakat (PPZ) sebagai cara membantu golongan yang memerlukan dan kurang bernasib baik.




[ig]https://www.instagram.com/p/CNOf2Ytldaq/[/ig]



"Ditambah, dengan keadaan Covid-19 sekarang, semua orang diuji dengan dugaan yang berbeza," katanya.


Prihatin dengan situasi semasa, Alif mengakui dia juga serba salah untuk membuat perkongsian berkaitan makanan yang dianggap mewah di media sosialnya.




[ig]https://www.instagram.com/p/COAZHRilijK/[/ig]



"ada hal, saya sebenarnya nak buat 'review' untuk produk makanan sendiri. Sebagai peniaga, kenalah buat untuk promosi. Tapi, saya tak pasti pula siapa yang akan menonton video itu.


"Jadi biarlah apa yang saya buat di tepi (hulurkan sumbangan), urusan di antara saya dengan Tuhan. Orang nak cakap apa pun, biarlah.


"Mereka pun tak tahu apa-apa yang saya buat secara peribadi," katanya yang ditemui ketika sidang media pelancaran muzik video single Lagu Raya Alif Satar and The Locos di ibu kota, baru-baru ini. -CARI


Sumber: Harian Metro
Quote salmon-suki 27-4-2021 11:50 AM
Alaaaa..lagikan geng kerabat bauksit pn hepi2 jah upload makanan kt ig dia..siap tayang sekut raya lagi..tu y acah2 religious awal2 sbb nk dpt sokongn drpd rakyat..skrg sendiri y langgar sop dgn hepi..#dengkike{:smile
Quote naina 27-4-2021 12:00 PM
So lucky wife dia dapat bersuamikan dia. Gentleman, solat tak tinggal dan MMG niat cari rezeki UTK keluarga.
Quote sfrnna 27-4-2021 12:30 PM
Alif satar ouh lelaki idaman wanita. Sedih meols masa dia kahwin dulu. Besar dah anak2 dia skrg.
Quote NataliaLuiz 27-4-2021 01:35 PM
He's one in a million. Shadila is a lucky wife!
Quote kelapaparut 27-4-2021 01:47 PM
korang x tgk ke video sambado dia terjoget tertonggek geli iols tgk, terus x jd beli produk dia
Quote Artemesiaa 27-4-2021 01:51 PM
Thread sesuai di board gossip
Quote darkness 27-4-2021 01:52 PM
Okey..next
Quote CiliPadiSedap 27-4-2021 11:26 PM
naina: So lucky wife dia dapat bersuamikan dia. Gentleman, solat tak tinggal dan MMG niat cari rezeki UTK keluarga.

Nak kenal alif tgk utube dia. Aura positive dia tinggi melangkawi lofa yusof tairiz
Quote slyfynx 28-4-2021 05:24 AM
Thread piao

Walaupun piao ni byk bukak thread yang ntah hape2, tp die dah bukak thread ni sehai sblm ko cari-mro, dengan tajuk thread yang sebijik2 sama.
Perlu ke ko bukak satu lg thread yang sama? Dasar makan gaji buta
Quote piao 28-4-2021 09:46 AM
Multiple Posting/ Same Thread

https://mforum.cari.com.my/forum ... hlight=Alif%2BSatar
Quote Cik_jantung 29-4-2021 10:32 AM
Alif ni gentleman dan family man.. suara plak mmg merduman

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top