Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Miss Universe 2020 - Gaun Malam Rekaan Rizman Ruzaini Untuk Francisca Luhong

28-4-2021 03:22 PM|Oleh: kp5x| Komen: 124

Kredit foto : Instagram Francisca Luhong, Majalah Remaja

Busana rekaan pereka duo terkenal Rizman Ruzaini akan menjadi salah satu pakaian rasmi bagi kategori gaun malam untuk pertandingan Miss Universe 2020 yang dijadualkan berlangsung di Hollywood, Florida, Amerika Syarikat pada Mei ini. 

Bakal digayakan wakil Miss Universe 2020 Malaysia, Francisca Luhong, busana yang diinspirasikan daripada karakter Puteri Sejinjang, seorang puteri raja yang disumpah menjadi sebuah pulau itu merupakan refleksi kepada budaya dan identiti Francisca sendiri yang berasal dari Sarawak dan berdarah Kayan, Kenyah dan Iban. Warna biru gaun menggambarkan lautan terbentang luas manakala batuan pada gaun tersebut mewakili persisiran pantai.


Kredit foto : Instagram Miss Universe Malaysia

Kali terakhir rekaan Rizman Ruzaini terpilih ke pertandingan Miss Universe adalah untuk Miss Universe 2016, gaun malam berkonsepkan futuristik untuk wakil Malaysia, Kiran Jassal. 


Kredit : Majalah Remaja


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 124
Komen

Previous : Kahwin VIP - Nora Ariffin Buka Mulut Isu Hubungannya Dengan Annuar Musa

Next       : Fazura lancar tudung "Fazbulous", ramai teruja dan dah tak sabar nak beli

Komen Terbaru

Quote JinnaL 3-5-2021 02:55 PM
Support miss Malaysia

Lain-lain Komen

Quote LadyCarefree 28-4-2021 03:29 PM
Lainnya rizman kt video ni.
Quote helicornia 28-4-2021 03:29 PM
tinggi betul belahan kain dress
Quote Kurex 28-4-2021 03:43 PM
Suka detailing dia
Quote sharlenetexas 28-4-2021 04:00 PM
Terkejut Puteri Sejinjang tengok
Quote manehnya 28-4-2021 04:03 PM
helicornia replied at 28-4-2021 03:29 PM
tinggi betul belahan kain dress

kan, terus x nmpk mcm pagent, nk lawan belahan gown miss pilipina (2018) kot
Quote Ciktiekus 28-4-2021 04:07 PM
Salah langkah terus nampak spender
Quote noor2 28-4-2021 04:12 PM
Cantiknya body perempuan ni.....sesuai dgn baju tu....
Quote Artemesiaa 28-4-2021 04:15 PM
Design dah biasa diperagakan beza hanya bab detailing dia je
Quote capwayang 28-4-2021 04:33 PM
Ombre - having tones of color that shade into each other, graduating from light to dark. Takde diterapkan dalam design itu, ya! Kalau di'ombre'kan gown ni ia akan jadi lebih menawan. Pada pandangan mata, embroidery motif placement agak off mengiring ke kiri..

ombre

ombre

Quote lavendernovella 28-4-2021 04:40 PM
Cantik tapi biasa jer. Pilipin ada gaun lahar gunung berapi. Yang biru ni tema apa utk malaysia?
Quote lavendernovella 28-4-2021 04:42 PM
lavendernovella: Cantik tapi biasa jer. Pilipin ada gaun lahar gunung berapi. Yang biru ni tema apa utk malaysia?


Puteri sejinjang ? Nak kena riki baju sebenar puteri tu
Quote TabletSusu 28-4-2021 05:14 PM
warna biru kain tu.. x menyerlah pulak aku tgk
Quote Ivysaur 28-4-2021 05:27 PM
Nampak biasa biasa je kot jauh
Quote dejure 28-4-2021 05:43 PM
Ivysaur replied at 28-4-2021 05:27 PM
Nampak biasa biasa je kot jauh

What u expect from rizman,lainlah kalau rizalman yg buat mesti kebabomm design dia.tgk jelah fesyen penyanyi bernombor habis dibadutkan oleh rr ni
Quote QueenCaramel 28-4-2021 05:44 PM
Xde auranyaaa la our miss universe ni..i rase kaler tu  mcm x mnarek..xde wow factor..
Quote azimodin 28-4-2021 05:49 PM
Meouls bukan tau sangat pasal fashion tapi kaler biru muda ni macam x menaikkan details pada baju.
Quote ashilalat 28-4-2021 05:58 PM
RR  ni diorg kapel ke sebelom  ni? Huhuhu

Utk tak off topic - badan mcm fran ni oklah nak pakai baju seksi seksa sbb cantik dipandang.
Quote djzara81 28-4-2021 05:59 PM
Color tu kurang umphh. Detailing dah ok. Kene color yg lebih vibrant & outstanding
Quote None68 28-4-2021 06:01 PM
Puteri Santubong

Lihat semua komen(124)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top